به گزارش مجله آشپزی صلح خبر طرز تهیه خورش تره کردی صلح خبر: ایران سرزمینی است دارای تنوع بالای آب و هوایی و جغرافیایی که همین امر به گستردگی غذاها و خوراکیها در این سرزمین کمک کرده است. در استانهای غربی به خصوص استان کردستان و کرمانشاه، با توجه به در دسترس بودن گیاهان و […]
به گزارش مجله آشپزی صلح خبر
طرز تهیه خورش تره کردی
صلح خبر: ایران سرزمینی است دارای تنوع بالای آب و هوایی و جغرافیایی که همین امر به گستردگی غذاها و خوراکیها در این سرزمین کمک کرده است. در استانهای غربی به خصوص استان کردستان و کرمانشاه، با توجه به در دسترس بودن گیاهان و سبزیجات مختلف، غذاهای متنوع و خوشمزه ای با سبزیجات تهیه میشود که معمولا طبخ آنها نیز ساده میباشد. خورش ترهکردی یکی از این غذاها است.
خورش ترهکردی غذایی سبک و خوش طعم است که میتوانید آن را به راحتی تهیه و استفاده کنید. همانطور که از اسم این غذا مشخص است، تره بخش اصلی این وعده خوشمزه را تشکیل میدهد.
سبزی تره از لحاظ خواص غذایی شباهت زیادی به سیر و پیاز دارد، با این تفاوت که طعم ملایم تری دارد و باعث خوشبو شدن دهان میشود. تره همچنین خواص درمانی بالایی دارد، دارای مقدار زیادی آهن و ویتامین ث میباشد و در درمان مشکلات تنفسی کمک میکند. در این مطلب با طرز تهیه و نحوه پخت خورش تره کردی برای ۴ نفر آشنا میشویم.
مواد لازم
- تره: ۱ کیلو
- پیاز: ۱ عدد متوسط
- لوبیای سفید: ۲۰۰ گرم
- سیبزمینی: ۱ عدد متوسط
- گوشت چرخکرده: نیم کیلو
- رب گوجهفرنگی: ۱ قاشق
- روغن مایع: به میزان دلخواه
- نمک و فلفل سیاه: به میزان دلخواه
- پودر لیمو: به میزان دلخواه
طرز تهیه
1. برای تهیه خورش ترهکردی، ابتدا باید پیازها را شسته و آنها را خرد کنید.
2. سپس کمی روغن مایع درون یک ظرف ریخته و بعد از داغ شدن روغن، پیازها را در آن تفت دهید.
3. پس از اتمام این کار نوبت به اضافه کردن گوشت میرسد. گوشت چرخکرده را به غذا اضافه کرده و آن را کامل هم بزنید تا با پیازها مخلوط شود.
4. بعد از حدود ۵ دقیقه رنگ گوشت شروع به تغییر میکند.
5. حال وقت اضافه کردن لوبیای سفید به غذا است. توصیه میشود در صورت امکان لوبیا را از شب قبل در یک ظرف آب قرار دهید و حداقل ۳ مرتبه آب ظرف را عوض کنید.
6. این کار باعث میشود نفخ لوبیاها گرفته شود. لوبیای سفید را به قابلمه اضافه کنید و خورش را کمی هم بزنید.
7. سپس یک لیوان آب به خورش اضافه کنید. حال باید صبر کنید و بگذارید غذا با حرارت ملایم بپزد.
مرحله دوم پخت
1. در این مرحله نوبت اضافه کردن بخش اصلی خورش ترهکردی، یعنی تره است. پیش از اضافه کردن تره در این مرحله، ترهها را از قبل خوب بشوید و آنها را خرد کنید. سپس یک ظرف جدا بردارید و با ترهها را با کمی روغن در حدود ۱۰ دقیقه تفت دهید.
2. حال باید صبر کنید تا گوشت و لوبیای سفید پخته شود. پس از اینکه از پخته شدن گوشت و لوبیا مطمئن شدید، ترهها را به آنها اضافه کنید.
3. حدود ۵ دقیقه بعد، یک قاشق رب گوجهفرنگی را به همراه نمک و فلفل سیاه درون خورش بریزید.
4. در دقایق آخر پودر لیمو را به اندازه دلخواه به خورش اضافه کنید. اینکار باعث ترشتر شدن غذا میشود، که طعم بهتری به آن میدهد.
5. پس از حدود ۱ ربع، خورش تره کردی ما کاملا پخته شده و آماده است.
6. درانتها میتوانید کمی سیبزمینی را با روغن درون ظرفی سرخ کرده، با استفاده از آن خورش را تزیین کنید و در کنار خانواده و دوستانتان از صرف این غذای ساده و درعین حال خوشمزه لذت ببرید.
نکات
1. اگر میخواهید خورش ترشتر باشد میتوانید از آب لیمو یا آبغوره استفاده کنید.
2. به جای گوشت چرخ شده، از گوشت گوسفندی قیمه شد نیز میتوان استفاده کرد.
3. میتوانید در این خورش از زرشک هم استفاده کنید. دقت داشته باشد که زرشک را در آخر به غذا اضافه کنید، زیرا زرشک بعد از چند دقیقه له میشود و ظاهر غذای شما را خراب میکند.
منبع : Bartarinha