امروز: دوشنبه, ۳ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الإثنين 22 جماد ثاني 1446 | 2024-12-23
کد خبر: 33136 |
تاریخ انتشار : 19 آبان 1394 - 7:56 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

160 نویسنده از سرتاسر جهان به عنوان راه‌یافتگان به مرحله نخست جایزه ادبی «ایمپک دوبلین» برگزیده شدند که از سرشناس‌ترین آن‌ها می‌توان به «پائولو کوئلیو»، «هاروکی موراکامی»، «آلی اسمیت»، «رابرت گالبریث‌» که نام مستعار «جی.کی رولینگ» است‌، «یان مک‌ایوان» و «مارتین ایمیس» اشاره کرد. جایزه «ایمپک» 53 کتاب ترجمه‌شده را در این دوره برگزیده است. […]

160 نویسنده از سرتاسر جهان به عنوان راه‌یافتگان به مرحله نخست جایزه ادبی «ایمپک دوبلین» برگزیده شدند که از سرشناس‌ترین آن‌ها می‌توان به «پائولو کوئلیو»، «هاروکی موراکامی»، «آلی اسمیت»، «رابرت گالبریث‌» که نام مستعار «جی.کی رولینگ» است‌، «یان مک‌ایوان» و «مارتین ایمیس» اشاره کرد.

جایزه «ایمپک» 53 کتاب ترجمه‌شده را در این دوره برگزیده است. نام «پر پترسون» از نروژ و «کولم تویبین» که پیش‌تر در سال‌های 2006 و 2007 موفق به دریافت این جایزه مهم شده‌اند، در این جدول به چشم می‌خورد. تویبین یکی از هفت نویسنده ایرلندی است که برای نگارش رمان «نورا وبستر» نامزد این جایزه شده است. «سباستین بری» با کتاب «جوانمرد موقتی» و «ماری کاستلو» با رمان «آکادمی استریت» هم از دیگر نویسندگان ایرلندی هستند که به این فهرست راه یافته‌اند.

در بیست‌ویکمین دوره برگزاری «ایمپک» دوبلین، کتابخانه‌هایی از 116 کشور جهان برترین نویسندگان خود را برای کسب این جایزه 100 هزار یورویی معرفی کردند. برنده نهایی این جایزه روز نهم ژوئن 2016 معرفی خواهد شد. امسال 25 نویسنده انگلیسی، 44 آمریکایی، 10 نویسنده کانادایی، 10 استرالیایی، شش آلمانی و سه نامزد از آفریقای جنوبی برای کسب «ایمپک» 2016 با هم به رقابت می‌پردازند.

 

گران‌ترین جایزه کتاب جهان

از نام‌های سرشناسی که در این میان به چشم می‌خورد، «مارلون جیمز» نویسنده کتاب «تاریخچه مختصری از هفت قتل» است که جایزه «من بوکر» سال جاری میلادی را از آن خود کرد. نام «هاروکی موراکامی» مشهورترین نویسنده حال حاضر ژاپن نیز برای ترجمه انگلیسی‌زبان رمان «سوکورو تازاکی بی‌رنگ و سال‌های زیارتی‌اش» در این فهرست خودنمایی می‌کند.

به گزارش آیریش تایمز، «آلی اسمیت» که از مطرح‌ترین نویسندگان انگلیسی محسوب می‌شود، با کتاب «چگونه دوتا باشیم» برگزیده شده است. این کتاب پیش‌تر جایزه ادبیات داستانی زنان «بیلیز» را برای نویسنده‌اش به ارمغان آورده و او را به فهرست نهایی جایزه «من بوکر» رسانده است.

«زندگی دیگران» اثر پرفروشی از «نیل موخرجی» است که در این رقابت‌ها رودرروی کتاب «عمل کودکان» نوشته «یان مک‌ایوان» نویسنده معروف انگلیسی قرار گرفته است. «جی. کی. رولینگ» که مجموعه رمان‌های جنایی جدیدش را با نام مستعار «رابرت گالبریث» روانه بازار می‌کند برای نگارش جلد دوم این رمان‌ها یعنی «کرم ابریشم» نامزد شده است.

«ماریام توییز» از کانادا‌، «میشل لاب» برزیلی،‌ «مارتین ایمیس» آمریکایی‌، «لایلا لالامی» نویسنده مراکشی آمریکایی،‌ «دیو اگرز» آمریکایی و «مریلین رابینسون» رمان‌نویس آمریکایی از دیگر نویسندگان مطرحی هستند که به فهرست مرحله اول «ایمپک» دوبلین 2016 راه پیدا کرده‌اند.

«جنی ارپنبک» نویسنده آلمانی که پیش‌تر برای رمان «عیادت» نامزد شده بود، امسال با «پایان روزها» کتاب برنده جایزه بخش رمان خارجی «ایندیپندنت» به این فهرست راه پیدا کرده است.

«دانیل کلمان» از دیگر نویسندگان شناخته‌شده آلمانی است که با رمان «F» به این رقابت‌ها قدم گذاشته است. پنجمین رمان او «اندازه‌گیری جهان» به بیش از 40 زبان دنیا ترجمه شده و جایزه بهترین کتاب ترجمه انگلیسی‌زبان را از آن خود کرده است.

جایزه بین‌المللی «ایمپک دوبلین» گران‌ترین جایزه کتاب ادبی دنیا محسوب می‌شود که به یک اثر ادبیات‌ داستانی تعلق می‌گیرد. از دیگر مشخصه‌های این جایزه این است که فهرست اولیه نامزدهای آن به انتخاب کتابخانه‌های سراسر دنیا مشخص می‌شود.

به گزارش ایسنا، جایزه «ایمپک» به کتاب‌هایی که به زبان انگلیسی نوشته یا ترجمه شده و در فاصله زمانی یک‌ سال اخیر منتشر شده باشند، تعلق می‌گیرد. از سال 1996 شورای شهر دوبلین ایرلند با همکاری دولت دوبلین و کمپانی ایمپک برگزارکنندگان این جایزه ادبی هستند. جایزه بین‌المللی «ایمپک دوبلین» که ارزش نقدی آن بالغ بر 100 هزار یوروست، یکی از گران‌ترین جایزه‌های ادبی دنیا محسوب می‌شود. این جایزه در دوره‌ قبلی به «صدای افتادن اشیا» نوشته «خوان گابریل واسکز»، نویسنده کلمبیایی، تعلق گرفت.

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!