به گزارش صلح خبر، برنامه کتابگردی امسال در حالی ششساله شد که هنوز هم مردم عادی از آن بیاطلاع هستند و یکی از سوالهای اصلیشان با دیدن افراد حاضر در برنامه این است که چه خبر است و برخی نیز با نگاههای متعجب آنها را همراهی میکنند. به نظر میرسد این اتفاق یعنی کتابگردی بیشتر جنبه دولتی دارد و مسئولان باربط و بیربط سعی دارند حتما در این مراسم شرکت کنند. هرچند نیکنام حسینیپور، مدیرعامل خانه کتاب بر مردمی شدن کتابگردی تاکید دارد.
ناگفته نماند که امسال کتابگردی بیفروغتر از سالهای گذشته برگزار شد؛ البته اختلال در اینترنت در اطلاعرسانی درباره برگزاری این رویداد تاثیرگذار بود.
مانند هر سال در این رویداد و در بازدید از کتابفروشیها قولها و درخواستهایی رد و بدل شد؛ از اهدای ۱۰ هزار نسخه کتاب به کتابفروشیهای سیلزده پلدختر تا نصب تابلوهای راهنمای کتابفروشیها، همچنین از مساله معافیت مالیاتی کتابفروشیها تا نظارت بر فروش کتاب در مترو.
برنامهای که هرساله انجام میشود بازدید و سر زدن به کتابفروشیهای بزرگ و کوچک است، اما امسال علاوه بر کتابفروشیها، کتابگردها به یک موسسه آموزشی نیز سر زدند که به نظر نمیرسد به کتاب و نشر ربطی داشته باشد و میتوان گفت این رویه برخلاف اهداف اولیه کتابگردی است که حمایت از کتابفروشیهای محلهها است.
کتابفروشیهایی چون گویا، چشمه، اساطیر، ثالث، جهاد دانشگاهی، مولا، حکمت، اسم، آموت، شهر کتاب ابن سینا، معارف و مفید و همچنین اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و نمایشگاه «اهدای کتاب به کتابفروشیهای سیلزده پلدختر» از جمله جاهایی بودند که امروز به آنها سر زده شد.
احمد مسجدجامعی، عضو شورای شهر تهران و بنیانگذار کتابگردی، محمدجواد حقشناس، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران، نیکنام حسینیپور، مدیرعامل خانه کتاب و دبیر هفته کتاب و تعدادی از خبرنگاران و عکاسان از افراد حاضر در برنامه کتابگردی امسال بودند. برخلاف سال گذشته، کتابفروشیها عمدتا برنامهای برای روز کتابگردی نداشتند.
محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران نیز در بازدید از کتابفروشی دفتر نشر معارف که بخش عمدهای از آثارش به نوشتههای آیتالله هاشمی رفسنجانی اختصاص دارد حضور داشت.
انتهای پیام