امروز: جمعه, ۹ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الجمعة 28 جماد أول 1446 | 2024-11-29
کد خبر: 320840 |
تاریخ انتشار : 18 آبان 1398 - 8:27 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر معاون ادبیات و انتشارات بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان هرمز گان گفت: ادبیات پایداری حلقه واسطه جامعه علمی و عموم مردم برای انتقال مفاهیم ارزشی و معنوی حوزه مقاومت و پایداری است. سمیه باستین معاون ادبیات و انتشارات بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

معاون ادبیات و انتشارات بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان هرمز گان گفت: ادبیات پایداری حلقه واسطه جامعه علمی و عموم مردم برای انتقال مفاهیم ارزشی و معنوی حوزه مقاومت و پایداری است.

سمیه باستین معاون ادبیات و انتشارات بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان هرمز گان در گفت‌وگو با صلح خبر در رابطه با جایگاه ادبیات پایداری در بین آحاد مختلف مردم اعلام نمود: با توجه به جایگاهی که مضمون مقاومت و پایداری در فرهنگ و جامعه ما دارد، این گونه از ادبیات شاخه و زیر شاخ‌های متعددی را به خود اختصاص داده است. ادبیات پایداری حلقه واسطه جامعه علمی و عموم مردم برای انتقال مفاهیم ارزشی و معنوی حوزه مقاومت و پایداری است.

وی افزود: مؤلفه‌های پایداری در قالب شعر، نثر، داستان، تاریخ شفاهی و خاطره‌نگاری موجود است و ویژگی مهم این گونه از ادبیات آن است که نظر تمام جامعه را دربر  می‌گیرد و فقط محصور در یک نسل نیست. به عنوان مثال هنگامی‌ که جشواره خاطره نویسی یا داستان نویسی دفاع مقدس برگزار می‌شود ما شاهدیم که مطالب مرتبط با این رزمندگان را نسل‌های پس از جنگ هم به نگارش در می‌آورند.

باستین با اشاره به این که مفهوم ادبیات پایداری مقوله‌ای علمی و تخصصی است توضیح داد: چند سالی است که در این زمینه دانشگاه‌ها و مراکز علمی پژوهشی اقدام به تولید محتوای علمی و مقالات دانشگاهی کرده‌اند که ممکن است برای عموم جامعه قابل درک نباشد. پرداخت علمی به ادبیات پایداری فرصت بسیار خوبی برای بررسی چالش‌ها، فرصت‌ها، آسیب‌های و بازنمایی آن در اختیار ما قرار می‌دهد.

این نویسنده گفت: ادبیات پایداری وجوه فرهنگی، سیاسی و اجتماعی و حتی دینی جواع را پوشش می‌دهد و موجب می‌شود تا به نویسندگان با بیان ساده با ارائه الگوها  و شرایط زیستی از میراث معنوی جوامع پاسداری کنند. به عنوان مثال در گذشته نه چندان دور کتابی با عنوان «عروس‌های جنگ» و «دامادی خوبان» در استان هرمزگان به چاپ رسید که به سیره عملی نوعروسان و سبک ازدواج رزمندگان پرداخته بود.

وی ادامه داد: این دو اثر به بیان مصداقی به اصول و ارزش‌هایی در خواستگاری، مهریه در ازدواج اشاره کرده بود که اکنون مورد توجه  در راستای سبک زندگی ایرانی اسلامی نیستند.

باستین گفت: شاید پذیرش برخی از وقایع جنگ تحمیلی از سوی قشر تحصیل کرده مشکل  باشد اما پرداختن علمی و مصداقی در قالب ادبیات پایداری این زمینه را هم فراهم می‌کند تا به طور منطقی و باورپذیر رویدادهایی که در تاریخ شکل گرفته‌اند مورد تحلیل و بررسی قرار گیرند.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید