حجت الاسلام مفید فیاضی در گفت وگو با صلح خبر، اظهار کرد: در صحرای لم یزرع و بیابان بی آب وعلف حجاز بعضی از نقاط فرورفتگی زمین به هنگام باران آب در آن جمع و تا مدتی مورد استفاده مردمان منطقه قرار میگرفت که از جمله آنان غدیری بود که به غدیر خم نامیده شد.
وی با اشاره به اینکه واقعه غدیردرآخرین سال عمر مبارک رسول خدا یعنی دهم هجری و چند ماه قبل ازارتحال غم بار حیات نورانی آن حضرت اتفاق افتاد، تصریح کرد: خداوند با نزول آیه ۶۷ سوره مائده به رسول خدا « یَا أَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَیْکَ مِنْ رَبِّکَ ۖ وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ » ای رسول آنچه که از جانب پروردگارت بر تو نازل گردید به امت برسان که اگر ابلاغ نکردی پیامبری ات انجام نگرفته است.
معاون فرهنگی دانشگاه علامه محدث نوری گفت: رسول خدا با اعلام این خبر که امسال برای انجام حج عازم مکه خواهم شد و هرکه بخواهد می تواند با من همسفر شود، به گونه ای مورد استقبال مومنین قرار گرفت که شب قبل از حرکت رسول خدا از مدینه در شهرو اطراف آن حدود ۲۰ هزار نفر برای سفر حج حضور پیدا کردند و همگی به همراه رسول خدا راهی مکه شدند.
حجت الاسلام فیاضی با بیان اینکه رسول خدا پس از انجام مناسک حج به هنگام بازگشت در محلی که اکنون به غدیرخم مشهور است از حرکت باز ایستادند، افزود: با دستور رسول خدا اجتماع عظیم بیش از یکصد هزار نفراز کاروانیان به پیشرفته و عقب مانده نزد رسول خدا گرد آمدند و منبری از جهاز شتر برافراشته که رسول خدا بر فراز آن نشست و شروع به خطبه ای کرد که معروف به خطبهی غدیریه شد و پیروان اسلام مکتب اهل بیت باید به تمام ابعاد آن سخنرانی توجه عمیق داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: رسول خدا ابتدا با گرفتن اقرار اعتراف از جمعیت با بلند کردن دست امیرالمومنین علی (ع) و با گفتن «مَنْ کُنْتُ مَوْلاهُ، فَهذا عَلِیٌّ مَوْلاهُ » به جمعیت حاضر بلکه تاریخ بشری جانشین خود و امام امت را معرفی کرد.
معاون فرهنگی دانشگاه علامه محدث نوری با اشاره به اینکه با کمی دقت در بخشی ازآیه ۶۷ سوره مائده که پیش از واقعه غدیر نازل شد می توان به اهمیت موضوع غدیر پی برد، گفت: شرط انجام رسالت و اتمام وظیفه نبوت در طول ۲۳ سال از پررنج ترین رسالت خاتم رسولان و ابلاغ موضوع امامت و ولایت علی (ع) و ائمه معصومین (ع) به گونه ای که اهمیت و جایگاه غدیر در آیه « إِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ» به معنای اینکه اگر این ابلاغ صورت نگیرد پیامبری تو انجام نگرفته و رسالتت ناقص است.
حجت الاسلام فیاضی در ادامه اعلام نمود: پس از واقعه غدیر و معرفی امیرالمومنین علی (ع) آیه ۳ سوره مائده نازل شد «الْیَوْمَ یَئِسَ الَّذِینَ کَفَرُوا مِنْ دِینِکُمْ فَلَا تَخْشَوْهُمْ وَاخْشَوْنِ ۚ الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتِی وَرَضِیتُ لَکُمُ الْإِسْلَامَ دِینًا» یعنی با معرفی علی (ع) به عنوان جانشین پیامبر و ولی امر مسلمین امت اسلام از شر دشمن مصون ماند و دیگر تهدیدی برای مسلمانان و دین آنان به حساب نمیآید و به جای ترس از آنان باید از خدا ترسید و علی را در آن راه تنها نگذاشت و دستور خدا را در مورد اطاعت از علی اطاعت کرد.
وی با اشاره به اینکه روز غدیر مکمل روز بعثت است، اظهار کرد: امامت علی (ع) موجب اتمام نبوت رسول خدا و دین اسلام با قبول امامت علی به کمال خود رسید.
حجت الاسلام فیاضی تصریح کرد: این که پس از پنجاه سال واقعه غدیر خاندان ابوسفیان در عاشورا سر فرزند رسول خدا را برید، خورشید وار بر بالای نیزه قرار دادند و اهل بیت رسول خدا را به عنوان اسیر به مجلس هند جگر خواره آوردند، اگر واقعه غدیر پاس داشته میشد، عاشورا پدید نمی آمد.
وی با تاکید بر اینکه مومن از یک سوراخ دو بار گزیده نمی شود، خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی به رهبری امام راحل یک ثمره کوچک و یک اندیشه برخاسته از غدیر و حاکمیت ولایت فقیه در امتداد ولایت امیرالمومنین در نیابت ولی الله اعظم است که در طول چند سال گذشته دشمن با تمام افراد عده و عدهای به فکر برچیدن حکومت مبتنی بر ولایت هستند.
معاون فرهنگی دانشگاه علامه محدث نوری با اشاره به اینکه اگر کوچکترین غفلت صورت گیرد، عاشورا تکرار خواهد شد، گفت: تاکنون ولایت ولی امر مسلمین آیتالله عظمی خامنهای و ولایتپذیری امت اسلامی همه توطئهها را خنثی کرده است که انشاءالله با بصیرت امت در آینده هم سرافراز خواهد ماند.
انتهای پیام