امروز: جمعه, ۲ خرداد ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الجمعة 26 ذو القعدة 1446 | 2025-05-23
کد خبر: 297357 |
تاریخ انتشار : 07 مرداد 1398 - 11:01 | ارسال توسط :
0
3
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر یک کارگردان نمایش‌های آیینی با اشاره به این‌که این نوع نمایش‌ها از گیشه محروم هستند، بر حمایت مدیران از این آثار برای اجرا در طول سال تاکید کرد.  محمدرضا جعفری لفوت کارگردان نمایش «قیش‌بازی» که در نوزدهمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی حضور دارد، درباره اثرش به صلح خبر گفت:  قیش‌ […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

یک کارگردان نمایش‌های آیینی با اشاره به این‌که این نوع نمایش‌ها از گیشه محروم هستند، بر حمایت مدیران از این آثار برای اجرا در طول سال تاکید کرد.

 محمدرضا جعفری لفوت کارگردان نمایش «قیش‌بازی» که در نوزدهمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی حضور دارد، درباره اثرش به صلح خبر گفت:  قیش‌ به زبان محلی به معنای کمربند است. «قیش‌بازی» یک بازی گروهی پسرانه است که بین دو گروه چهارنفره برگزار می‌شود و با کمربند با یکدیگر مبارزه می‌کنند. در گذشته هم که کمربند چرمی وجود نداشته از طناب‌هایی با ساقه برنج استفاده می‌کردند که توره نام داشت و این بازی به «توره‌بازی» هم معروف بود.  

این ستاره که از آستانه اشرفیه در این جشنواره شرکت کرده، درباره وضعیت اجرای نمایش‌های آیینی  در شهر خودش اعلام نمود: در طول سال خصوصا در اعیاد اجرای نمایش‌های آیینی و سنتی را به صورت محیطی داریم که برخاسته از فرهنگ و آداب مردم گیلان است.

او افزود: همچنین نمایش‌های روحوضی و سیاه‌بازی را حداقل یک بار  در سالن‌های نمایش به روی صحنه می‌بریم و مردم هم از این نمایش‌ها استقبال می‌کنند.

جعفری با بیان این‌که “برگزاری جشنواره‌هایی مانند جشنواره آیینی و سنتی برای کارگردانان این حوزه ایجاد انگیزه می‌کند” افزود: یکی از انگیزه‌هایی که باعث می‌شود من در طول سال به سراغ نمایش‌های آیینی بروم شرکت در جشنواره‌هاست حالا چه جشنواره بین‌المللی باشد و چه جشنواره استانی. برگزاری جشنواره‌ها یک اتفاق فرهنگی است که مهم‌ترین آن‌ها جشنواره آیینی و سنتی است.

این کارگردان در ادامه صحبت‌هایش اعلام نمود: شک نکنید که اگر بستر و فضایی برای اجرای تئاترهای آیینی و سنتی در کشور به وجود بیاید، مردم به خوبی از آن‌ها استقبال می‌کنند. ما برای یک اجرای تئاتر آیینی و سنتی در محل دائمی اجرای تئاتر خیابانی تحقیق کردیم و به این نتیجه رسیدیم این گونه نمایشی چهار، پنج برابر دیگر نمایش‌های خیابانی مخاطب دارد و بازخوردهای فوق‌العاده‌ای به دست می‌آید چون این نمایش‌ها اصلا با دیگر نمایش‌های خیابانی قابل قیاس نیستند.

او در پایان افزود: ای کاش جشنواره آیینی و سنتی هرساله برگزار شود و از این گونه نمایشی حمایت بیشتری شود. خصوصا ما که اجراهای محیطی انجام می‌دهیم و از گیشه محروم هستیم، نیازمند حمایت برای اجرای عموم هستیم. امیدوارم با حمایت اداره کل هنرهای نمایشی امکانات اجرا در طول سال برای ما فراهم شود.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید