امروز: شنبه, ۱۰ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: السبت 29 جماد أول 1446 | 2024-11-30
کد خبر: 276773 |
تاریخ انتشار : 12 اردیبهشت 1398 - 14:10 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر مسئول میراث فرهنگی شهرستان داراب از اجرایی شدن مرحله مرمت چهارطاقی و آتشکده قصر آینه، یا مجموعه تنگ چک چک این شهرستان خبر داد. داوود مرادی در گفت‌وگو با صلح خبر خاطرنشان کرد: سال گذشته تلاش‌های پیگیرانه میراث فرهنگی شهرستان داراب و مجموعه استان به ثمر نشست و اعتبار […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

مسئول میراث فرهنگی شهرستان داراب از اجرایی شدن مرحله مرمت چهارطاقی و آتشکده قصر آینه، یا مجموعه تنگ چک چک این شهرستان خبر داد.

داوود مرادی در گفت‌وگو با صلح خبر خاطرنشان کرد: سال گذشته تلاش‌های پیگیرانه میراث فرهنگی شهرستان داراب و مجموعه استان به ثمر نشست و اعتبار لازم برای مرمت مجموعه تاریخی تنگ چک چک، در دو بخش مطالعات و طرح مرمت و مرمت اضطراری بنا، تأمین شد.

مرادی گفت: هم اینک بخش مرمت هفت قسمت از این مجموعه شامل تقویت و تثبیت پی بنای غربی، اجرای دیوار جنوبی تخریب شده بنا، درزگیری و مرمت ترک‌ها، اجرای طاق‌های تخریب شده، مرمت و تقویت پایه دیوارهای بنای غربی و چهارطاقی شرقی، پاکسازی و از بین بردن علف‌های روی پوسته بیرونی دو بنا و همچنین اجرای دیوار حائل (سیل بند) اجرایی شده است.

این مقام مسئول گفت: این مجموعه تاریخی با نام مجموعه تنگ چک چک در تاریخ بیستم شهریور سال ۸۵ با شماره ۱۶۱۲۲ به ثبت ملی رسیده است.

مرادی توضیح داد: این مجموعه تاریخی شامل یک سایت بزرگ و بناهای چهارطاقی و گنبددار است که هر کدام بنایی مستقل محسوب می‌شود و حدود یکصد متر از هم فاصله دارد.

مسئول میراث فرهنگی شهرستان داراب گفت: بنای گنبددار که در محل به نام «قصر دختر» معروف است، تنها دارای یک ورودی در قسمت شرقی و طاقچه‌های متعدد در قسمت داخلی است و این امر احتمال استفاده مذهبی از این بنا در گذشته را پررنگ کرده است.

مرادی اضافه کرد: بنای چهارطاقی نیز با گنبد رفیع خود، بزرگترین چهارطاقی استان فارس محسوب می‌شود.

او با بیان اینکه در بالای ارتفاعات شمالی این مجموعه یک برج نگهبانی نیز وجود دارد، گفت: مصالح استفاده شده در این مجموعه عموماً سنگ و گچ است.

مرادی با یادآوری اینکه نام اثر از چشمه‌ای که در شرق مجموعه قرار دارد، گرفته شده است، گفت: در این چشمه آب از سقف قطره قطره درون یک حوض می‌ریزد و به همین دلیل به آن چک چک می‌گویند.

مسئول میراث فرهنگی داراب گفت: در بدنه ضلع جنوبی کوه قسمتی به صورت بسیار صیقلی تراشیده شده که محل ایجاد کتیبه یا نقش برجسته بوده اما به دلایل نامعلوم اجرا نشده و به دلیل ویژگی ظاهری و صیقلی بودن در باور عام به آینه معروف شده است، به همین منظور این اثر به قصر آینه نیز شهرت دارد.

مرادی گفت: از مشاهده آثار موجود در تنگ چک چک می‌توان به این نکته پی برد که این مکان مذهبی از مهمترین زیارتگاه‌های دوره ساسانی بوده است که افراد خاصی از بزرگان در اینجا به نیایش می‌پرداختند.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید