محمدعلیپورمختار در گفتوگو با صلح خبر در خصوص اینکه آیا یک کشور میتواند نیروی نظامی یک کشور دیگر را تحریم کند یا خیر؟ گفت: قوانین بین المللی و حقوق بینالملل و رویههای شناخته شده حقوقی چنین اجازهای را به هیچ کشوری نمیدهد، به هیچ وجه نمیتوان نیروی نظامی کشوری را که دارای حکومت و مرزهای سرزمینی شناخته شده و دارای نیروی نظامی مشخص است تهدید کرده و تروریستی اعلام کرد.
وی افزود: البته آمریکا برای فرار از این ممنوعیت این بار یک ادبیات جدیدی را تحتعنوان “سازمان تروریستی خارجی” وارد حقوق بین الملل کرد، آمریکا این کار را انجام داد تا اقدام خود را توجیه کند، در حالی که اقدام آمریکا در خصوص سپاه به هیچ عنوان قابل توجیه نیست، این در حالی است که در بحث تروریسم در حقوق داخلی، حقوق بین الملل و حقوق خصوصی تروریستها سازمان ندارند و فرماندهی آنها شناخته شده نیست و معمولا مسئولیتها را نمیپذیرند ولی تمام موارد مرتبط با سپاه روشن است، آنها برای تطهیر کار خود این بار از عنوان سازمان تروریستی خارجی استفاده کردند.
این عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس تصریح کرد: بر مبنای مقررات حقوقی تروریست شناختن نیروهای مسلح مستلزم وجود دلایل و مدارک روشن و مستدل است، از سوی دیگر این موضوع باید در دادگاه های بینالمللی مطرح شود، سپس فعالیت تروریستی را که مشاهده شده است اثبات کنند و بعد این موضوع در سازمان ملل طی تشریفاتی توسط شورای امنیت تصویب شود. در مرحلهای منافقین در فهرست گروههای تروریستی اروپا و آمریکا قرار داشتند ولی متاسفانه از این لیستها خارج شدند، این اقدام اخیر آمریکا در خصوص سپاه هیچ گونه تطابقی با قوانین و مقررات بین المللی ندارد بلکه کاملاً سیاسی بوده و غیرموثر خواهد بود.
انتهای پیام