داریوش قنبری در گفتوگو با صلح خبر با اشاره به توصیههای مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم در ارتباط با ضرورت برطرف کردن عیوب حوزه اقتصادی اظهار کرد: بخشی از مسائلی که الان در اقتصاد ما وجود دارد ناشی از وضعیت وابستگی اقتصاد کشور به نفت است. البته همیشه اراده و توصیه کارشناسان بر این بوده که کشور از وابستگی به صادرات نفت و تک محصولی بودن خارج شود؛ اما واقعیتش این است که توفیق زیادی حاصل نشده و همچنان نفت محصول صادراتی کشور است و نقش مهمی در اقتصاد دارد.
وی ادامه داد: لازم به یادآوری است که به نسبت گذشته نقش نفت کاهش قابل توجهی پیدا کرده است. در واقع شاهد کاهش وابستگی بودجه به نفت با افزایش تکیه به مالیاتها بودیم. اما باز در این میان برخی کارشناسان انتقاد دارند که در شرایط بد اقتصادی، اخذ مالیات کلان باعث میشود تا کشور به سمت رکود برود.
این عضو حزب مرم سالاری خاطر نشان کرد: در کل باید قبول کنیم که یک شبه نمیشد عیوب اقتصاد را بر طرف و تغییرات را ایجاد کرد. باید قدم به قدم به سمت اصلاحات در حوزه اقتصاد حرکت کرد، در حال حاضر گامهای خوبی برداشته شده است.
وی با اشاره به اثر تحریمها بر اقتصاد کشور گفت: با تحریمها دوباره شرایط برای اقتصاد کشور سخت شد. الان ما در ارتباط با وضعیت تجارت خارجی به دلیل تحریمها مشکلات کلانی داریم. یعنی فقط در نفت اخلال ایجاد نشده است و در سایر حوزهها نیز این مساله وجود دارد.
قنبری گفت: قطعاً مسائل دیگری هم به غیر از مسئله تحریمها در ایجاد شرایط بد امروز وجود داشته است که رهبری در سیاستهای کلی به آن اشاره کرده اند؛ اما مسئله تحریمها باعث شده است که خیلی از انتظاراتی که وجود داشته برآورده نشود. بخصوص تحریمهای اخیری که آمریکا اعمال میکند سختتر از آن است که بتوانیم دور بزنیم.
وی ادامه داد: در گذشته شرکتهای ایرلاین را تحریم میکردند اما الان به جز ایرلاینها خود هواپیماها را هم تک تک تحریم کرده اند. این اتفاق در مورد کشتیها هم هست. مثال سانچی را می زنم که غرق شده، اما بر اثر تحریم این کشتی نمیتوانیم پول بیمه اش را بگیریم.
قنبری در پایان گفت: این تحریمها ظالمانه و شکننده است اما قطعاً با مقاومت میشود با این اوضاع و شرایط مقابله کرد. یادمان نرود که شرایط غیر عادی است و بودجه کشور را باید بر این اساس تهیه کرد. با برنامه ریزی برای چنین شرایطی میتوانیم از وضعیتی که دشمنان طراحی کردند، خارج بشویم.
انتهای پیام