امروز: دوشنبه, ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الإثنين 1 ذو القعدة 1446 | 2025-04-28
کد خبر: 251803 |
تاریخ انتشار : 04 بهمن 1397 - 16:10 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر رئیس حوزه‌های علمیه کشور گفت: ماندن در نگاه‌های گذشته و تحقیق در آنها بدون توجه به مسائل جدید ضعف است و پرداختن به مسائل جدید بدون آن عمق گذشته نیز بی فایده است. به گزارش صلح خبر، آیت‌الله اعرافی، صبح امروز در معارفه‌ بیستمین همایش کتاب سال حوزه و […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

رئیس حوزه‌های علمیه کشور گفت: ماندن در نگاه‌های گذشته و تحقیق در آنها بدون توجه به مسائل جدید ضعف است و پرداختن به مسائل جدید بدون آن عمق گذشته نیز بی فایده است.

به گزارش صلح خبر، آیت‌الله اعرافی، صبح امروز در معارفه‌ بیستمین همایش کتاب سال حوزه و دومین جشنواره‌ مقالات علمی حوزه که در مدرسه‌ دارالشفای قم برگزار شد، با اشاره به نزدیک بودن این همایش با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در خصوص وضع تولید علم و پژوهش در حوزه، گفت: حوزه و دانشگاه در زمینه‌ی تولید علم رسالت‌های مهمی دارند که در این عصر سنگین تر از هر زمانی است. رسالت سنگینی که بر دوش حوزه و دانشگاه است تربیت نیرو برای ایران و جهان و جامعه‌ی معتقد به ارزش های الهی و همچنین تولید فکر و محتوای لازم است.

رئیس شورای سیاست گذاری کتاب سال حوزه، دستاوردهای چهل ساله‌ دانشگاهیان در حوزه‌ علم و فناوری را قابل تحسین دانست.

رئیس حوزه‌های علمیه‌ کشور اظهار کرد: با توجه به تحلیل‌هایی که در طول ادوار همایش کتاب سال حوزه داشته‌ایم، نکات مهمی را متوجه شده‌ایم. ما در پژوهش و تحقیقات حوزوی، شاهد گسستی بین نظام سنتی و شکل جدید تحقیق هستیم؛ از سویی تحقیقاتی داریم که با زمانه هیچ ارتباطی برقرار نمی‌کنند و از سویی آثاری چاپ می‌شود که فاقد آن عمق آثار گذشته است.استمرار روش های علوم سنتی ما در حوزه مثل کلام و فلسفه لازم است و باید در همان عمق حرکت کند؛ در عین حال باید بتواند به پرسش های جدید پاسخ دهد.

اعرافی تاکید کرد: ماندن در نگاه‌های گذشته و تحقیق در آن ها بدون توجه به مسائل جدید ضعف است و پرداختن به مسائل جدید بدون آن عمق گذشته نیز ضعف است و ما بعضا شاهد آن هستیم در حالیکه باید هر دو نگاه را داشته باشیم؛ تحقیقات جدید باید در آن سنت و عمق هزارساله ریشه داشته باشند و در عین حال گامی به جلو بردارند.

وی اظهار کرد: در حوزه‌ی فقه نیز نیاز به برداشتن گام های جدیدی داریم، ما در سطح درس‌های خارج فقه و اصول در تلاشیم تا در کلام و حدیث و تفسیر نیز سطوح عالی و درس خارج داشته باشیم و به همان عمق سنتی حوزه برسیم.

امام جمعه قم با بیان اینکه دبیر خانه از سال قبل، علاوه بر همایش کتاب سال، به حیطه‌ی مقالات نیز ورود کرده است، گفت: این ورود لازم بود چون امروزه نوآوری‌ها صرفا در کتاب نیست و در مقالات نیز در سطح گسترده وجود دارد. “تقریر” یک سنت دیرپای حوزوی است که باید توسعه داده شود؛ فعلا قدم‌های کوتاهی برداشته شده‌است، مثلا ایجاد سامانه تقریرات و تاثیر تقریرات در نمرات و ورود به سطوح عالیه، اما این قدم‌ها کافی نیست و باید در این همایش نیز به آن‌ها پرداخته شود و  از دوستان می‌خواهیم یک تحلیل جامعی از ۲۰سال کتاب سال حوزه تدوین و به جامعه‌ای علمی ارائه شود تا به عنوان راهنمای عملی برای فائق آمدن بر نقص‌ها راهنمای کار باشد.

وی خاطر نشان کرد: یکی از چالش‌های ما این است که کتاب سال حوزه، مجرای کافی برای نشان دادن همه‌ی تولیدات علمی حوزه نیست؛ ما از همه‌ اساتید و جامعه‌ حوزوی انتظار داریم آثار خود را در این رقابت علمی خوب شرکت بدهند؛ ما نیز باید با اصلاح شاخص‌هایمان، بتوانیم این همایش را به سطحی ارتقا دهیم که بتواند تمام تولیدات علمی را در آیینه خودش متجلی کند و از حالت انفعالی بیرون رود.

اعرافی با اشاره به ایام فاطمیه، از مقامات حضرت زهرا(س) را مقام معرفتی و علمی ایشان خواند و ابراز کرد: حضرت فاطمه(س) به لحاظ علمی در رتبه‌ی اولیا و پیامبران صاحب علم غیبی و قدسی و الهی است اما فراتر از این، بر اساس روایات حضرت منبعی برای  علوم سایر ائمه‌ی هدی است.

وی یادآورشد: عمیق‌تر از آن، اینست که وی حلقه‌ اتصال برخی علوم الهی میان پیامبر(ص) و بقیه‌ی ائمه و بلکه واسطه میان عالم غیب و ائمه‌ی هدی(ع) در برخی علوم است.

اعرافی گفت: همانگونه که حضرت در عالم تکوین یگانه حلقه‌ی اتصال کل سلسله‌ی انبیا با اولیا و ائمه است، در عالم تشریع نیز چنین عظمتی دارد و اینکه یک بانو در سن جوانی و آن عمر کوتاه به چنین جایگاهی  رسیده، به سادگی قابل فهم نیست و ما افتخار می‌کنیم که این بانو، دختر پیامبرمان و پیشوای ماست.

وی اظهارکرد: قصه‌ عجیب دیگر، مدیریت و رهبری حضرت در یک برهان عظیم تاریخی بود. آن غوغایی که در مدینه پدید آمد غوغای ساده‌ای نبود و یگانه رهبری که آن فتنه و غوغا را رهبری و مدیریت کرد فاطمه(س) بود. صیانت از ارزش‌های الهی در فتنه‌ها کار هرکسی نیست.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید