به گزارش خبرنگار صلح خبر، نشست هم اندیشی کتابفروشان موفق و کتابفروشان مناطق کم برخوردار در طرح عیدانه کتاب ۹۷ عصر امروز یکشنبه ۲ اردیبهشت به همت موسسه خانه کتاب در شهر قمصردر استان اصفهان برگزار شد.
در این نشست که علاوه بر کتابفروشان یاد شده تعدادی از مسئولان فرهنگی از جمله احمد مسجدجامعی عضو شورای اسلامی شهر تهران، نیکنام حسینی پور مدیرعامل خانه کتاب و تعدادی از معاونین و مسئولان این موسسه، شهردار و رئیس شورای شهر قمصر و همچنین حجت الاسلام والمسلمین ایزدپناه مشاوره وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز حضور داشتند، کتابفروشان مشارکت کننده در طرح عیدانه کتاب ۹۷ به بیان نقطه نظرات خود پیرامون این طرح و سایر طرح های حمایتی از کتابفروشی ها پرداختند.
همچنین در این نشست نیکنام حسینی پور مدیرعامل خانه کتاب (موسسه مجری طرح های حمایتی از کتابفروشی ها) از برنامه ریزی موسسه متبوعش برای بازبینی فرایندهای اجرای این قبیل طرح ها خبر داد وگفت اگر زمانی به این نتیجه برسیم که این قبیل طرح ها به هدف اصلی خودشان که همان رونق کتافروشی هاست منجر نمی شوند، قطعا جلوی اجرای آنها خواهیم گرفت.
وی در عین حال با یادآوری وضعیت بازار نشر و کتابفروشی ها در قبل از سال ۹۳ و قبل از آن گفت: در آن سالها و زمانی که کتابفروشی ها به دلیل وضعیت بد اقتصادی شان داشتند به تعطیلی کشیده می شدند، اجرای طرح های حمایتی از کتابفروشی ها اقدامی حیاتی بود و اکنون که به آن زمان نگاه می کنیم، ضرورت این کار بیشتر نمایان میشود.
مدیرعامل خانه کتاب در ادامه با اشاره به آغاز فاز اجرایی ارائه تسهیلات به کتابفروشی ها از چند ماه قبل گفت: تاکنون حدود ۳۰ کتابفروشی مشمول دریافت این تسهیلات شده اند و امور بانکی مربوط به این کار در حال انجام است.
حسینی پور در بخش دیگری از سخنانش به مقایسه وضعیت نشر در ایران و فرانسه پرداخت گفت: در کشوری مانند فرانسه ۲۰ هزار کتابفروشی فعال هستند که حدود ۱۲ هزار واحد آن به صورت حرفه ای فعالیت می کنند اما در کشور ما این آمار کاملا برعکس است؛ ما ۱۳ هزار ناشر داریم که از این تعداد تنها ۴ هزار ناشر فعال هستند. علاوه بر اینها ما حدود ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ کتابفروشی برای کل کتابهای منتشر شده در کشور داریم این در حالی است که در کشور ما حدود یکصد هزار عنوان کتاب چاپ میشود.
مدیرعامل خانه کتاب همچنین کاهش بازه زمانی اجرای طرح های حمایتی از کتابفروشی ها را از جمله تصمیمات اتخاذ شده در هفته های اخیر عنوان کرد و گفت: ما در همین عیدانه کتاب بازه زمانی یک ماهه آن را به ۲۲ روز کاهش دادیم.
حسینی پور در توضیح علت تاخیر در تسویه حساب با کتابفروشی های مشارکت کننده در طرح های حمایتی موسسه متبوعش نیز گفت: شعار ما در خانه کتاب صداقت در گفتار و شفافیت در عمل است اما به هر حال تغییر و تحولات مدیریتی در خانه کتاب در روزهای پایانی سال گذشته انجام شد و این مسئله موجب شد که تعهدات را دیرتر از موعد پرداخت کنیم.
وی در عین حال از واریز آخرین قسط بدهی خانه کتاب به کتابفروشی ها شرکت کننده در طرح پائیزه کتاب ۹۶ در روزهای گذشته خبر داد.
مدیرعامل خانه کتاب همچنین وعده داد: در طرح های آتی و قبل از آغاز طرح، میزان یارانه اختصاص یافته به هر کتابفروشی در طرح، اعلام شود.
حسینی پور با اشاره به لزوم اصلاح آئین نامه طرح های حمایتی از کتابفروشی ها در خانه کتاب همچنین گفت: خانه کتاب قرار نیست رقیب بخش خصوصی باشد بلکه باید حامی آن باشد ولذا ما از ۱۵ اسفند ۹۶ بخش فروش آنلاین کتاب را در سایت خانه کتاب تعطیل کردیم.