امروز: دوشنبه, ۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الإثنين 24 جماد أول 1446 | 2024-11-25
کد خبر: 205600 |
تاریخ انتشار : 21 آبان 1396 - 10:57 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: دیابت یکی از چهار بیماری غیرواگیر شایع در جهان و ایران است و تغذیه نقش مهمی در افزایش خطر ابتلا و یا پیشگیری از ابتلا به این بیماری دارد. به گزارش صلح خبر، دکتر زهرا عبداللهی همزمان با هفته ملی دیابت […]

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: دیابت یکی از چهار بیماری غیرواگیر شایع در جهان و ایران است و تغذیه نقش مهمی در افزایش خطر ابتلا و یا پیشگیری از ابتلا به این بیماری دارد.

به گزارش صلح خبر، دکتر زهرا عبداللهی همزمان با هفته ملی دیابت افزود: پیروی از یک برنامه غذایی مناسب شامل مصرف سبزی‌ها و میوه‌ها، حبوبات، نان و غلات سبوس‌دار و همچنین لبنیات کم چرب  در اندازه مناسب باعث پیشگیری از ابتلا به بیماری دیابت می‌شوند.  

وی گفت: علاوه بر عوامل ارثی، اضافه وزن و چاقی نیز در ابتلا به دیابت نقش دارد و پیشگیری از اضافه وزن و چاقی می‌تواند شانس ابتلا به دیابت را کاهش دهد.   برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی و دیابت باید مقدار غذای مصرفی به اندازه نیاز مصرف شود، در مقابل دریافت‌های غذایی بیش ازحد نیاز بویژه مصرف زیاد مواد قندی و شیرین از جمله نوشابه‌های گازدار و سایر نوشیدنی‌های شیرین و دارای قند افزوده، شیرینی و شکلات  و همچنین نان‌های تهیه شده از آرد سفید و تصفیه شده و برنج سفید خطر ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهند.

عبداللهی افزود: دریافت انرژی روزانه بیش از مقدار مورد نیاز نیز منجر به تجمع چربی در بدن و مقاومت انسولینی شده و خطر ابتلا به بیماری دیابت را افزایش می‌دهد.

وی گفت: براساس آخرین توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت میزان قند و شکر مصرفی روزانه باید کمتر از ۵۰ گرم و ترجیحا کمتر از ۲۵ گرم در روز باشد و این مقدار شامل کل مواد قندی است که از همه مواد غذایی در طول روز  یعنی قند و شکر، شیرینی، شکلات، مربا، عسل و نوشیدنی‌های شیرین مصرف می‌شود.

عبداللهی افزود: تحقیقات جدید حاکی از آن است که مصرف گوشت قرمز نیز خطر ابتلا به بیماری دیابت را افزایش می‌دهد و در مقابل، مصرف گوشت‌های سفید از قبیل مرغ و ماهی ارتباط معکوسی با خطر ابتلا به بیماری دیابت دارند.

وی تاکید کرد: دریافت بالای اسیدهای چرب و چربی‌های اشباع شده که به مقدار زیاد در روغن حیوانی، کره، روغن نباتی جامد، دمبه و چربی‌های گوشت و … وجود دارد نیز خطر ابتلا به دیابت را زیاد کرده و درعین حال مصرف انواع روغن‌های مایع ازجمله روغن کانالا یا کلزا باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری دیابت می‌شوند.

عبداللهی افزود: رعایت تغذیه مناسب و صحیح حتی در کنترل دیابت نیز نقش بسیار مهم و اساسی و غیرقابل انکار دارد. بی‌توجهی به نحوه تغذیه بیمار می‌تواند تمامی تلاش پزشک و کادر درمانی را نقش بر آب و فرد را با عوارض جدی دیابت روبرو کند.

بنابر اعلام روابط عمومی معاونت بهداشت وزارت بهداشت، وی گفت: اولین قدم درکنترل دیابت، تغذیه صحیح است، اگر بیماری دیابتی با پیروی از  یک رژیم متعادل به وزن مناسب برسد، از افزایش قند خون جلوگیری  می‌شود. رژیم غذایی، ورزش، کنترل وزن و در صورت نیاز داروها از راه‌های اصلی کنترل دیابت هستند. افراد مبتلا به دیابت باید روزانه به شکل متنوع از گروه‌های مختلف مواد غذایی استفاده کنند تا مواد معدنی و ویتامین‌ها و فیبر غذایی که نقش مهمی در کاهش جذب قند در روده دارد، به مقدارکافی به بدن آنها برسد.

 گفتنی است از تاریخ  ۱۹ الی ۲۵ آبان ماه هفته ملی دیابت در کشور برگزار می‌شود.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگاران RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید