به گزارش مجله محیط زیست صلح خبر به گزارش خبرگزاری مهر فرهاد دبیری معاون سابق محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی و مشاور کنونی رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به برخی چالش ها و مشکلات این معاونت، گفت: در دوران دو ساله تصدی این مسئولیت تلاش کردم تا این چالش ها مرتفع شود اما بنا به […]
به گزارش مجله محیط زیست صلح خبر
به گزارش خبرگزاری مهر فرهاد دبیری معاون سابق محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی و مشاور کنونی رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به برخی چالش ها و مشکلات این معاونت، گفت: در دوران دو ساله تصدی این مسئولیت تلاش کردم تا این چالش ها مرتفع شود اما بنا به دلایل متعدد نتوانستم تمامی برنامه های خود در این حوزه را اجرایی کنم.
وی افزود: تغییر در ساختار ادارات کل استان ها، تغییر در شیوه مدیریت و حفاظت از مناطق و استفاده از رویکردهای نوین در این زمینه از جمله برنامه هایی بود که دنبال شد اما متاسفانه با موانع متعدد رو به رو شدیم که البته مهم ترین مانع، مباحث قواعد و ضوابط حقوقی بود.
دبیری ضمن یادآوری این موضوع که اراضی تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست قابل واگذاری یا انتقال مالکیت نیست، خاطرنشان کرد: باید به دنبال راه حل هایی بود که بدون انتقال مالکیت یا واگذاری اراضی بتوان تعارضات موجود در مناطق از جمله تعارض و تداخل مناطق با مستثنیات را برطرف کرد.
معاون سابق محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان با بیان اینکه ماده واحده هایی در قوانین دائمی و یا قوانین برنامه ششم وجود دارد که می تواند بخشی از این چالش را برطرف کند، اظهار کرد: اما این بدان معنا نیست که مشکل به طور کامل برطرف می شود.
مشاور ارشد رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با یادآوری این موضوع که در حال حاضر حدود ۱۱ درصد از خاک کشور تحت عنوان مناطق حفاظت شده در مدیریت سازمان قرار دارد، خاطرنشان کرد: به اعتقاد من تا زمانی که چالش های مناطق کنونی رفع نشود نباید منطقه جدیدی تحت مدیریت سازمان قرار گیرد یا حداقل مناطقی به شورای عالی محیط زیست معرفی شوند که هیچ مستثنیاتی نداشته باشند.
وی ادامه داد: یکی از اقدامات مثبت دفتر زیستگاه ها و امور مناطق، تهیه لیستی از مناطق تحت مدیریت کنونی برای بازنگری در برخی عرصه های تحت مدیریت است که البته این اقدام هم تهدید و هم فرصت است.
وی درخصوص موضوع شکار نیز با بیان اینکه دو نگاه در این حوزه مطرح است، گفت: یک نگاه از سوی شکارچیان متعهد مطرح است که معتقد به احترام به طبیعت و قوانین برداشت از گونه ها در شکار هستند اما نگاه دوم که غالبا از سوی سمن ها مطرح است هر نوع شکار را رد می کند و البته این گروه در مقابل ایجاد هر نوع ساز و کاری که می تواند به انتفاع جوامع محلی و رفع تعارض آن ها با محیط زیست نیز منجر شود، مخالف هستند. این مخالفت ها در حالی است که در حال حاضر یک میلیون و ۲۰۰ هزار قبضه اسلحه مجاز و تعداد بسیار بیشتری اسلحه غیرمجاز در کشور است و حتی در صورت ممنوعیت کامل شکار نیز عده ای با سرپیچی و تخلف به هر نوع اقدامی در این حوزه دست می زنند.
دبیری با تاکید بر این موضوع که محیط زیست طبیعی رکن و ریشه محیط زیست است و در صورت آسیب این بخش تمامی محیط زیست آسیب می بیند، تصریح کرد: این حوزه دارای حساسیت ویژه ای است که مدیریت آن بدون برخورداری از نگاه جامع و کلان را دشوار و حتی ناممکن می کند.
Let’s block ads! (Why?)
اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید.
قوانین خبرنگاران صلح خبر
- در صورت تمایل اعلام نمایید تا اخبار و گزارش ها با نام خود شما منتشر گردد.
- شما می توانید از بخش خبرنگاران صلح خبر، اخبار و گزارش های خود را ارسال نمایید.
- شما می توانید اخبار و گزارش ها را به ایمیل solhkhabar@yahoo.com ارسال نمایید.
- لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
- از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی اکیدا خودداری فرمایید.
- از ارسال کاریکاتورهای توهین آمیز یا تصاویر موهن اکیدا خودداری فرمایید.
- رعایت کپی رایت در مطالب ارسالی الزامی است.
- در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربر خاطی بلافاصله حذف می گردد.