امروز: سه شنبه, ۶ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 25 جماد أول 1446 | 2024-11-26
کد خبر: 121527 |
تاریخ انتشار : 26 آبان 1395 - 21:51 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اجتماعی پایگاه RSS ؛ شيوع اعتياد در ميان دانش‌آموزان، نشانه بحران فرهنگي است اعتیاد بلای جان دانش‌آموزان اجتماع > آموزش – آمار اعتیاد میان دانش‌آموزان همیشه مورد مناقشه آموزش و پرورش و سایر نهادهای مرتبط با این موضوع بوده است؛ آماری که در سال‌های گذشته نه‌تنها تأیید که تکذیب هم می‌شد و مسئولان وقت آموزش و […]

به گزارش مجله اجتماعی پایگاه RSS ؛

شيوع اعتياد در ميان دانش‌آموزان، نشانه بحران فرهنگي است

اعتیاد بلای جان دانش‌آموزان

اجتماع > آموزش – آمار اعتیاد میان دانش‌آموزان همیشه مورد مناقشه آموزش و پرورش و سایر نهادهای مرتبط با این موضوع بوده است؛ آماری که در سال‌های گذشته نه‌تنها تأیید که تکذیب هم می‌شد و مسئولان وقت آموزش و پرورش سعی در پنهان کردن یا کتمان این آمار داشتند.

حالا اما اعتياد 9دهم درصدي دانش‌آموزان موضوعي است كه نمايندگان مجلس را نيز نسبت به اين موضوع حساس‌تر از قبل كرده است. آنطور كه پرويز افشار، سخنگوي ستاد مبارزه با مواد‌مخدر مي‌گويد:‌ مهم‌ترين جمعيت سن پاييني كه ممكن است دچار سوءمصرف مواد شوند دانش‌آموزان هستند كه در سال80 نيم‌درصد دانش‌آموزان تجربه مصرف مواد را داشتند و در سال‌90 اين رقم به 9دهم درصد رسيده است كه اين آمار حكايت از دوبرابر شدن دانش‌آموزاني دارد كه مواد‌مخدر را تجربه كرده‌اند.

معاون كاهش تقاضاي ستاد مبارزه با مواد‌مخدر با اشاره به جمعيت 12ميليون و 500هزار نفري دانش‌آموزان به همشهري گفت: اين آمار به معني شيوع مصرف در ميان دانش‌آموزان است نه شيوع اعتياد كه با احتساب جمعيت دانش‌آموزي 125هزار نفر از دانش‌آموزان تجربه مصرف مواد‌مخدر را داشته‌اند.

به گفته وي از اين جامعه آماري 9دهم درصد حداقل يك‌بار حشيش، 1.1درصد قرص اكستازي، 1.9درصد هروئين و 0.4درصد شيشه مصرف كرده‌اند. اختصاص سالانه ۷ميليارد تومان بودجه پيشگيري به آموزش و پرورش در مقايسه با تعداد دانش‌آموزان مبلغ ناچيزي است و تنها به 8درصد از دانش‌آموزان كفاف مي‌دهد.

  • لزوم آموزش رفتارهاي صحيح اجتماعي

فريده اولادقباد، نماينده مردم تهران، ري و شميرانات در مجلس نيز با اشاره به افزايش آمار اعتياد در ميان دانش‌آموزان گفت: عدم‌آموزش رفتارهاي صحيح اجتماعي به جامعه شهري به‌ويژه به نهاد خانواده سبب رشد مصرف مواد‌مخدر ميان اقشار مختلف جامعه به‌ويژه دانش‌آموزان شده است.

وي با بيان اينكه بايد به آسيب‌هاي اجتماعي نگاه ملي داشت، افزود: كاهش اعتياد در ميان نوجوانان و جوانان نيازمند پيگيري برنامه‌هاي مدوني است كه در اين برنامه بايد مباحث مختلف و متفاوتي مانند مهاجرت، امكانات تفريحي و ورزشي، آموزش‌هاي اخلاقي و مذهبي، نحوه استفاده از فضاهاي مجازي و شبكه‌هاي خارجي، دارا‌بودن شغل و هدف در زندگي و… توجه كرد.

به گفته اولادقبا، بحران هويت فرهنگي را بايد ناشي از اين دانست كه نهاد خانواده نتوانسته در انتقال باورها، ارزش‌ها و هنجارها الگوي خوبي براي فرزندان خود باشد؛ همچنين رسانه‌ها نتوانستند اين باورها را به نسل‌هاي جديد انتقال دهند چراكه پديده خودكشي و اعتياد ميان دانش‌آموزان و نسل جديد نشان از بحران فرهنگي دارد.

  • دوگانگي فرهنگي دانش‌آموزان

يك عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس نيز با تأكيد براينكه كاهش آسيب‌هاي ناشي از دوگانگي ارزشي دانش‌آموزان نيازمند تعامل تمامي ارگان‌ها با خانواده‌هاست، گفت: فضاي مجازي و فيلم‌هاي خارجي موجود در اين فضاها و ماهواره‌ها دانش‌آموزان را دچار دوگانگي فرهنگي مي‌كند چراكه آنها نمي‌دانند آنچه اين شبكه‌ها مي‌گويند، درست است يا آنچه در مدرسه و گاه خانواده ديكته مي‌شود.

محمود صادقي با انتقاد از افزايش اعتياد در ميان دانش‌آموزان طي سال‌هاي اخير گفت: دلايل گرايش نوجوان به اعتياد را بايد در حوزه موضوعات اجتماعي و تربيتي پيگيري كرد و البته ريشه‌يابي اين دلايل نيازمند بررسي تمامي ابعاد پيراموني است. وي گفت: اگرچه مسائل فرهنگي، اخلاقي و مذهبي در گرايش دانش‌آموزان به اعتياد دخيل هستند اما اين مسائل تنها بخشي از دلايل اين گرايش را دربرمي‌گيرند و بايد از بعد روانشناسي اجتماعي نيز به مسئله نگاه كرد.

Let’s block ads! (Why?)

RSS

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار RSS برای ما ارسال نمایید.

خبریار RSS

قوانین خبریار RSS

  1. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  2. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
  3. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی RSS 

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید