امروز: سه شنبه, ۶ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 25 جماد أول 1446 | 2024-11-26
کد خبر: 115955 |
تاریخ انتشار : 21 مهر 1395 - 3:51 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اجتماعی پایگاه RSS ؛ اجتماع > اجتماعی – در جریان سفر دکتر روحانی به جنوب‌شرق آسیا، جمله‌ای از سوی رئیس‌جمهور نقل شد که در ابتدا به‌نظر می‌رسید مزاحی از سوی آقای روحانی باشد؛ اما گویا آنچه از قول رئیس‌جمهور درباره پالم نقل شده بود، صحت دارد. «محمد نجيب رزاق» نخست‌وزير مالزي در نشست مشترك مطبوعاتي با […]

به گزارش مجله اجتماعی پایگاه RSS ؛

اجتماع > اجتماعی – در جریان سفر دکتر روحانی به جنوب‌شرق آسیا، جمله‌ای از سوی رئیس‌جمهور نقل شد که در ابتدا به‌نظر می‌رسید مزاحی از سوی آقای روحانی باشد؛ اما گویا آنچه از قول رئیس‌جمهور درباره پالم نقل شده بود، صحت دارد.

«محمد نجيب رزاق» نخست‌وزير مالزي در نشست مشترك مطبوعاتي با رئيس‌جمهور كشورمان، وقتي درباره روابط ديپلماتيك و اقتصادي 2كشور سخن مي‌گفت، نكاتي را درباره مبادلات تجاري ايران و مالزي در زمينه صنايع غذايي حلال مطرح كرد و گريزي هم به روغن پالم به‌عنوان يكي از مهم‌ترين محصولات صادراتي مالزي به ايران زد.

نخست‌وزير مالزي گفت: من تصميم گرفتم وزير صنايع و كالاهاي كشاورزي مالزي در نزديك‌ترين زمان به ايران سفر كند و همچنين دفتر منطقه‌اي شوراي روغن پالم مالزي (ام.پي.او.بي) را در 3 ماهه اول سال آينده ميلادي در تهران افتتاح كنيم.در ادامه رئيس‌جمهور كشورمان با اشاره به اينكه «براي تبيين ويژگي‌هاي اين روغن از لحاظ سلامتي، ما منتظر سفر هيأتي از طرف مالزي به ايران هستيم»؛ به سخنان نجيب رزاق اشاره كرد و با خنده گفت: «البته آقاي نخست‌وزير گفتند كه ما از اين روغن در مالزي استفاده كرديم و سلامتي ما هم خوب است».

اين اظهارات حسن روحاني و نجيب رزاق در نشست خبري رسمي در حالي مطرح شده كه طي 2 سال گذشته متخصصان درباره مضرات استفاده از روغن پالم بسيار سخن گفته و مطبوعات مختلف نيز درباره مضرات آن اطلاع‌رساني كرده‌اند. حتي وزير بهداشت نيز اعلام كرد: روغن پالم به‌دليل نوع كيفيتي كه دارد، براي سلامتي مضر است و تخلفات موجود نشان مي‌دهد كه به جاي چربي طبيعي از بدترين نوع چربي صنعتي استفاده كرده‌اند.

  • تلاش مالزي براي افزايش صادرات به ايران

اظهارات نخست‌وزير مالزي درباره تلاش كشورش براي افزايش صادرات به ايران را اگر در كنار اظهارنظر رئيس‌جمهور بگذاريم، بايد نسبت به آينده روابط 2كشور كمي محتاط باشيم؛ چه آنكه مسئله مهم تنها صادرات پالم به ايران نيست. طبق آمار گمرك جمهوري اسلامي ايران، در سال‌94، مالزي حدود 265ميليون دلار كالا به ايران صادر كرده كه در اين ميان بعد از روغن پالم، كالاهايي همچون شيره كائوچو، روغن جانشين كره كاكائو، اسيد پالمتيك، اجزاي روغن پالم، كائوچوي طبيعي، مخلوط يا فرآورده‌هاي خوراكي از چربي‌ها يا روغن‌هاي حيواني و نباتي، قوطي براي نوشابه و نوشيدني و گليسرول بيشترين حجم مبادله را تشكيل داده‌اند.
گفتني است ايران رتبه15 مصرف روغن پالم در جهان را به خود اختصاص داده است.

  • پالم؛ كالاي آسيب‌رسان به سلامت

مناقشات زيادي درباره مضرات پالم صورت گرفته اما نكته مغفول آن است كه روغن پالم، پرمصرف‌ترين روغن گياهي در جهان است، به‌گونه‌اي كه از مجموع 9/183ميليون تن روغن گياهي مصرفي در جهان در سال2012، معادل 1/52 ميليون تن را روغن پالم تشكيل داده است. روغن پالم همچون انواع ديگر روغن گياهي، كلسترول ندارد و فاقد چربي ترانس است اما نكته نگران‌كننده درباره آن وجود 50درصد چربي اشباع در آن است كه آن را در ليست كالاهاي مضر براي سلامتي قرار داده و استفاده از آن به‌ويژه در لبنيات را مضر كرده است.

هم‌اكنون روغن پالم به‌عنوان «روغن گياهي» يا «چربي گياهي» روي برچسب‌هاي مواد غذايي در اتحاديه اروپا ذكر شده است. از سال 2015 زيرنظر اتحاديه اروپا در بسته‌بندي موادغذايي ديگر اجازه استفاده از اصطلاح كلي «چربي گياهي» يا «روغن گياهي» در فهرست مواد تشكيل‌دهنده داده نمي‌شود. توليد‌كننده موادغذايي بايد نوع خاص چربي گياهي كه استفاده مي‌كند شامل روغن پالم را ذكر كند.
نكته آخر اينكه اگر چه پالم مي‌تواند مصارف صنعتي داشته باشد اما به ياد داشته باشيم كه استفاده از روغن پالم در شير و ماست پرچرب تخلف محسوب مي‌شود.

  • رشد واردات پالم به كشور

براساس آمار 6ماهه تجارت خارجي كشور بالغ بر 125ميليون دلار روغن پالم به ميزان وزني 179هزار تن از اين روغن از طريق گمركات به كشور وارد شده است. اين در حالي است كه در 6ماه نخست سال 94، واردات روغن پالم به كشور 85هزار تن و ارزش آن 65ميليون دلار بوده است. مقايسه اين دو آمار نشان مي‌دهد در مدت مشابه رشد واردات اين محصول به كشور بيش از 94هزار تن بوده و رشد 110درصدي داشته است.

Let’s block ads! (Why?)

RSS

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار RSS برای ما ارسال نمایید.

خبریار RSS

قوانین خبریار RSS

  1. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  2. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
  3. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی RSS 

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید