به گزارش مجله علم و فناوری پایگاه صلح خبر ؛ دانش > پزشکی – همشهری آنلاین:محققان به تازگی دریافتهاند داشتن بیش از هشت دندان پر شده در دهان میتواند به افزایش میزان جیوه در جریان خون بدن انسان شود. براساس گزارش ساينس الرت، اين مطالعه روي 15 هزار نفر انجام گرفتهاست و نتايج آن نشان ميدهد ميزان جيوه در […]
به گزارش مجله علم و فناوری پایگاه صلح خبر ؛
دانش > پزشکی – همشهری آنلاین:
محققان به تازگی دریافتهاند داشتن بیش از هشت دندان پر شده در دهان میتواند به افزایش میزان جیوه در جریان خون بدن انسان شود.
براساس گزارش ساينس الرت، اين مطالعه روي 15 هزار نفر انجام گرفتهاست و نتايج آن نشان ميدهد ميزان جيوه در خون افرادي كه داراي هشت دندان پرشده هستند، نسبت به افرادي كه هيچ دندان پرشدهاي ندارند، 150 درصد بيشتر است.
به گفته محققان دانشگاه جورجيا، پوسيدگي دندان يكي از رايجترين بيماريهاي مذمن است كه بيشتر انسانها آن را تجربه كردهاند و دست كم يك دندان پر شده در دهان دارند، اما معمولا كسي درباره نوع موادي كه دندانها با كمك آنها پر ميشود صحبتي به ميان نميآيد.
ماده مورد بررسي محققان آمالگام دنداني نام دارد، نوعي ارزانقيمت و مقاوم از تركيبات نقره كه براي 150 سال به عنوان ماده پركننده دندان مورد استفاده قرار گرفتهاست. اما 50 درصد از اين ماده را نيز جيوه تشكيل دادهاست.
همين موضوع ميتواند نگرانكننده باشد زيرا وجود مقادير زيادي جيوه در بدن انسان ميتواند زمينهساز بروز آسيبهايي در مغز، قلب، كليه، ريه و سيستم ايمني بدن شود. اما اين نكته همواره ناديده گرفته شدهاست زيرا هر دندان پرشده به تنهايي براي وارد كردن آسيب به بدن كافي نيست.
به محققان جيوه نوعي سم است اما قدرت آسيبزايي آن به مقدارش بستگي دارد،از اين رو اگر تنها يك دندان پر شده داشتهباشيد مشكلي ايجاد نخواهدشد،اما اگر اين تعداد به بيش از هشت دندان برسد، خطر عوارض اين ماده در بدن افزايش پيدا خواهدكرد.
محققان براي بررسي عوارض جيوه موجود در ماده پركردن دندان دادههاي مربوط به نظرسنجي آزمايشي تغذيه و بهداشت ملي آمريكا را مورد بررسي قرار دادند كه در آن از 14703 فرد نظرسنجي شدهبود و تعداد دندانهاي پر شده اين افراد را نسبت به ميزان جيوه موجود در خون آنها سنجيدند. محققان به صورت ويژه به دنبال جيوه متيل بودند كه سميترين حالت جيوه به شمار ميرود.
نتيجه بررسيها نشان داد افرادي كه هشت دندان پر شده دارند، نسبت به افرادي كه دندان پرشدهاي ندارند، 150 درصد جيوه بيشتري در خونشان وجود دارد. اين بررسيها همچنين نشان داد 25 درصد از آمريكاييها بيش از 11 دندان پر شده دارند اما مشخص نيست چه تعداد از اين دندانها با استفاده از مواد فلزي پر شدهاند.
جيوه معمولا زماني خطرناك ميشود كه گاز آن تنفس شود. در صورتي كه مقدار كمي جيوه به صورت خوراكي وارد بدن شود تهديدي به شمار نميرود زيرا معده آن را جذب نميكند. اما خطر واقعي زماني ايجاد ميشود كه جيوه تنفس شود و بيشترين آسيبها نيز متوجه مغز و كليه است. با اين همه بررسي اينكه آمالگام چگونه ميتواند ميزان جيوه را در جريان خون انسان افزايش دهد به مطالعه بيشتري نياز دارد.
Let’s block ads! (Why?)
RSS
اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.
قوانین خبریار صلح خبر
- لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
- از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
- در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.