دکتر قباد میمنتآبادی ۲۰ فروردین در گفت و گو با خبرنگاران با تشریح دستاوردهای این دانشگاه در سال گذشته در حوزه علم، فناوری و تولید دانشبنیان اظهار کرد: با توجه به اهمیت فعالیتهای دانشبنیان و لزوم هدایت واحدهای فناور به حرکت در مسیر فعالیتهای دانشبنیان و اشتغال پایدار، دورههای ترویجی آموزشهای متعددی تدارک دیده و واحدهای فناور شرکت داده شدند و در این راستا یکی از واحدهای فناور وارد فاز ارزیابی برای دانشبنیان شدن شده است.
وی افزود: در حال حاضر ۲۰ هسته واحد، ۲۲ واحد فناور و یک شرکت دانشبنیان در این واحد دانشگاهی مستقر هستند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان عنوان کرد: از جمله شرکتهایی که فعالیت فناورانه خاص دارند میتوان به شرکت مشاوران افزار آزمای بیرکار که در حوزه طراحی ابزارهای کنترل کارایی و امنیتی نرمافزارها فعالیت دارد اشاره کرد، این ابزارها با اطمینان از عملکرد درست سیستمهای نرمافزاری در دستگاههای پیشرفته به حفظ مال و جان انسانها کمک میکنند، اکنون این شرکت در مرحله ارزیابی برای دریافت گرید دانشبنیان قرار دارد.
میمنتآبادی عنوان کرد: شرکت راهیان نوین جهان هم یک پلتفرم دیجیتال برای عرضه و فروش قطعات یدکی خودرو ایجاد کرده و شرکت نوین لوله صنعت که دارای گرید دانشبنیان است و در زمینه تولید لولههای صنعتی دوجداره کاروگیت فعالیت میکند، توانسته به چند کشور صادرات داشته باشد.
وی برنامههای واحد دانشگاهی سنندج در سال ۱۴۰۳ در حوزههای مختلف به خصوص در حوزه علم، فناوری و دانشبنیان را حمایت از واحدهای فناور در قالب تسهیلات، مشاوره بازاریابی و برندینگ، کسب و کار و … و هدایت این واحدها برای دریافت گرید دانشبنیان عنوان کرد که زمینه اصلی برنامههای دانشگاه در حوزه علم و فناوری است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج گفت: واحد سنندج دارای سرای نوآوری گردشگری و صنایع دستی است و با توجه به ظرفیتهای بالقوه در حوزه گردشگری و صنایع دستی در استان کردستان، توسعه این زیستبوم میتواند راهگشای کسب و کارهای نوپا برای ایجاد اشتغال پایدار در این حوزه باشد.
میمنتآبادی بیان کرد: برگزاری بوتکمپهای تابستانه، دورههای آموزشی، جذب هستههای فناور و برگزاری بومهای کسب و کار ازجمله فعالیتهای سرای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج در سال ۱۴۰۲ بود که امید است با تداوم این فعالیتها شاهد رشد و شکوفایی بیشتر این دو حوزه اصیل در استان کردستان باشیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: توسعه زیستبوم فناوری در کشور نیازمند ایجاد یک اکوسیستم فراگیر و ارتباطات شبکهای بین حوزههای مختلف اکوسیستم مانند بازارهای فناوری، پارکهای علم و فناوری، صندوقهای حمایتی و نهادهای تولیدی و مهندسی است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان، اقدامات صورت گرفته توسط این دانشگاه در زمینه سرای نوآوری را تعریف و تصویب دورهها در سه بسته فرهنگی، عمرانی و عمومی، آشنایی با قانون مدنی ایران، دوره آموزشی روابط سالم زوجین و آشنایی با سبک زندگی سالم، ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد، خانواده متعالی در اسلام، نقش حجاب در حفظ حریم خانواده، پرسشها و پاسخهای اعتقادی، تربیت فرزند، آسیبشناسی خانواده و مدیریت پیشگیری از وقوع جرم و آسیبهای اجتماعی ذکر کرد.
میمنتآبادی، همچنین طراحی مسکونی (آپارتمانی) در زمینهای محدود، طراحی دکوراسیون داخلی، متره و برآورد ساختمان، شناخت ضوابط طراحینما، اظهارنامه ارزش افزوده، آشنایی با ظوابط شهرداری و نظام مهندسی ساختمان، اسکیس و راندوی فضای داخلی، طراحی نما، آشنایی با مباحث مقررات ملی ساختمان، اظهارنامه معاملات فصل و طراحی داخلی اعلام کرد.
وی طراحی سقف کاذب، آیین نامههای ساختمانی، شناخت مصالح نما، سامانه مالیات، تبدیل نقشههای فاز ۱ به فاز ۲، رسم فنی و نقشهخوانی، شرح وظایف مجری، ثبت سند و تهیه گزارش (تراز صورت سود و زیان)، آشنایی با نرمافزار ریویت، تبدیل نقشههای دوبُعدی و سهبُعدی، شرح وظایف طراح، دوره دفترداری و منشیگری و بایگانی، سازه ماکارونی مقدماتی، طراحی لند اسکیپ، سازه ماکارونی پیشرفته، ماکتسازی، روشهای اجرای ساختمان و طراحی فضای سبز را از دیگر فعالیتهای دانشگاه متبوع خود دانست.
وی برگزاری کارگاه حقوق ورزشی، کارگاه آموزش مهارتهای زندگی، کارگاه مهارت خودآگاهی، کارگاه آموزش فیشیال، کارگاه آموزش مهارتهای زندگی، دوره قوانین مالیاتی، کارگاه آموزش کتاب کار په پوله، تربیت معلم ابتدایی، سببشناسی و مداخله در شکستهای عاطفی، ایجاد تابآوری در کودکان، دوره مدیریت استرس، کارگاه تربیت جنسی کودکان، کارگاه مهارتهای ارتباطی، کارگاه آموزش خیاطی و دوره جامع آموزش باریستا و مدیریت کافیشاپ را از جمله دورههای آموزشی در این دانشگاه برشمرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان مهندسی خلّاقیت، رباتیک و چرتکه، راهاندازی و نصب کلود و سرویسهای آن، کارگاه عمومی پوست و مو، جوشکاری با قوس الکترونیکی دستی، دورههای طراحی وب، آموزش نرمافزار revit، دوره جامع تئوری موسیقی و مبانی ریتم، دوره تربیت جنسی کودکان، دوره جامع آموزش خیاطی و دوره آموزش نقاشی خلّاق را از دیگر دورههای برگزار شده عنوان کرد.
میمنتآبادی گفت: برگزاری سمینار کشوری انرژیهای خورشیدی و تجدیدپذیر در آبان ۱۴۰۲، برگزاری سمینار کشوری آمادگی آزمون نظام مهندسی در آذر ۱۴۰۲، برگزاری سمینار مراقبت زیبایی پوست و مو برای دانشآموزان دبیرستان دوره اول سما در آذر ۱۴۰۲، برگزاری سمینار مراقبت زیبایی پوست و مو برای دانشآموزان دبیرستان دوره دوم سما در آذر ۱۴۰۲ و برگزاری سمینار هنر طلاسازی در آذر ۱۴۰۲ از جمله این دورههاست.
وی با اشاره به اقدامات آینده در دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان گفت: عقد قرارداد با شرکتها، ادارات و صنایع تولیدی برای برگزاری دورههای اختصاصی آنها و معرفی دورههای متنوع و پرطرفدار در روزهای پیش رو از جمله این اقدامات خواهد بود.
میمنتآبادی خاطرنشان کرد: تصویب اولیه سه مدرسه عالی مهارتی با عناوین «علوم و فنون کامپیوتر و دیجیتال» سنندج، «زیبایی» سنندج و «گیاهان دارویی» سقز، پیگیری و نامهنگاری با دانشکدهها و اداره پژوهش واحد سنندج برای تدوین طرح کسب و کار سه مدرسه عالی علوم و فنون کامپیوتر و دیجیتال سنندج، زیبایی سنندج و گیاهان دارویی سقز و عقد قرارداد با پژوهشگران برای اتمام پروژهها درراستای ارسال به سازمان، معرفی دو مدرسه عالی مهارت با عناوین مدرسه نجات و مدرسه موسیقی به معاونت آموزش واحد برای بررسی و کسب مجوز برای انجام امور اداری، پیگیری کسب مجوز هرچه سریعتر مدارس تصویب شده و مطالعه و نیازسنجی ظرفیتهای استان کردستان برای معرفی مدارس عالی جدید از دیگر فعالیتهای دانشگاه آزاد سنندج است.
انتهای پیام