به گزارش خبرنگار صلح خبر، دکتر سعید محمودیان بعدازظهر یکشنبه در حاشیه راه اندازی برنامه مجله پزشکی رادیو سلامت برای افراد ناشنوا اظهار داشت: بر اساس آمارهای جهانی ۵.۶ درصد مردم دنیا دچار کم شنوایی و ناشنوایی هستند.
وی در عین حال با تفکیک اختلال ناشنوایی و کم شنوایی افزود: ناشنوایی به اختلالاتی گفته می شود که فرد توان استفاده از وسایل کم شنوایی مثل سمعک و کاشت حلزون را ندارد و می بایست از طریق سایر آموزش ها مثل لب خوانی و زبان اشاره به او کمک کرد اما افراد کم شنوا می توانند از وسایل کم شنوایی مثل سمعک ها و کاشت حلزون استفاده کنند تا حس شنوایی داشته باشند.
محمودیان از افراد ناشنوا به عنوان بزرگترین اقلیت دچار معلولیت در جهان نام برد و ادامه داد: آمارها در ایران نشان می دهد به ازای هر هزار تولد زنده، ۲.۷ کم شنوا هستند و در این حال آمار کم شنوایی و ناشنوایی در کشور بالای ۵.۷ درصد است.
به گفته رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت طبق آمار سال ۲۰۱۸ سازمان بهداشت جهانی ۴۷۵ میلیون نفر در دنیا دچار کم شنوایی و ناشنوایی شدید تا عمیق هستند.
وی ادامه داد: بر همین اساس دولت ها موظف شده اند با برنامه های پیشگیرانه بار بیماری های کم شنوایی و ناشنوایی را کاهش دهند.
محمودیان با اعلام اینکه آمار نوزدان کم شنوا در بعضی از استانها ۳ برابر میانگین کشوری است، تصریح کرد: ازدواج های فامیلی و همچنین مسائل ژنتیکی باعث افزایش این آمار ها شده است.
وی از افزایش موارد کم شنوایی در سنین مدرسه خبر داد و گفت: ۳ تا ۵ درصد دانش آموزان کشور دچار کم شنوایی هستند.
به گفته وی بیماری های التهابی گوش و ضربات صوتی ناشی گوش دادن به موسیقی در سطوح ناامن باعث صدمه به شنوایی فرد می شود.
محمودیان گفت: استفاده خودسرانه از آنتی بیوتیک ها نیز در بروز کم شنوایی موثر است.