امروز: چهارشنبه, ۱۹ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأربعاء 9 رجب 1446 | 2025-01-08
کد خبر: 180155 |
تاریخ انتشار : 22 شهریور 1396 - 13:02 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اقتصادی صلح خبر ۳۵۰۰ میلیارد دلار پول نفت چگونه زنده می‌شود؟     صنعت نفت ایران با قدمت صد ساله اش صنعت پیری محسوب می‌شود، به طوری که بسیاری از میادین و مخازن نفتی و گازی در نیمه دوم عمر خود قرار دارند و همین موضوع باعث می‌شود برداشت از آن‌ها با چالش مواجه […]

به گزارش مجله اقتصادی صلح خبر

۳۵۰۰ میلیارد دلار پول نفت چگونه زنده می‌شود؟

 

۳۵۰۰ میلیارد دلار پول نفت چگونه زنده می‌شود؟

 

صنعت نفت ایران با قدمت صد ساله اش صنعت پیری محسوب می‌شود، به طوری که بسیاری از میادین و مخازن نفتی و گازی در نیمه دوم عمر خود قرار دارند و همین موضوع باعث می‌شود برداشت از آن‌ها با چالش مواجه شود و نیاز به فناوری، سرمایه و تکنولوژی ویژه‌ای داشته باشد.

 

در این راستا افزایش ضریب بازیافت از میادین برای برداشت هرچه بیشتر از مخازن همواره مورد توجه بوده و بسیاری از صاحب نظران بر این باورند که برای جلوگیری از هدر رفت ثروت ملی، باید افزایش ضریب بازیافت را به طور ویژه‌ای مورد توجه قرار داد.

 

هم‌اکنون میزان ذخایر هیدروکربور مایع قابل استحصال باقیمانده کشور حدود ۱۵۷ میلیارد بشکه است که در صورت افزایش ۱۰ درصدی متوسط ضریب بازیافت نفت، بالغ بر ۷۰ میلیارد بشکه به حجم ذخایر قابل استحصال نفت افزوده می‌شود. این میزان با احتساب بهای کنونی هر بشکه نفت، معادل سه هزار و ۵۰۰ میلیارد دلار ارزش دارد.

 

طبق آخرین آمار اعلام شده میزان ضریب بازیافت مخازن نفتی ایران به طور میانگین ۲۷ تا ۲۸ درصد. میانگین ضریب بازیافت زیر ۳۰ درصد به این معنی است که که اگر حدود ۷۰۰ میلیارد بشکه نفت در اختیار داشته باشیم، تنها حدود ۲۰۰ میلیارد بشکه آن قابل استحصال است.

 

البته نمی‌توان برای ضریب بازیافت استاندارد خاصی در نظر گرفت زیرا ضریب بازیافت، استاندارد جهانی مشخصی ندارد و میدان‌ها متناسب با کیفیت زمین، مخزن و… و. ضریب بازیافت‌های متفاوتی دارند .در ایران نیز میزان ضریب بازیافت در میادین مختلف متفاوت است و در یک میدان ۶۰ درصد است و در میدانی دیگر مانند آزادگان این ضریب کمتر از ۱۰ درصد است.

 

ذخیره نفت درجای میدان‌های مشترک غرب کارون حدود ۶۷ میلیارد بشکه است که حتی اگر ضریب بازیافت در این میدان‌ها ۱۰ درصد هم باشد حدود ۶۰ میلیارد بشکه نفت در زیر زمین باقی می‌ماند؛ درحالی‌که تنها افزایش یک درصدی ضریب بازیافت، استحصال ۶۷۰ میلیون بشکه نفت بیشتر را امکان‌پذیر می‌کند.

 

بر اساس این گزارش، افزایش ضریب بازیافت مخازن در دل امضای قراردادهای جدید نفتی مهم ترین اولویت وزارت نفت در دولت دوازدهم اعلام شده است. به گفته بیژن زنگنه، وزیر نفت کشورمان افزایش برداشت از مخازن، مسئله اصلی ماست و به هیچ وجه نباید در این زمینه کوتاه بیاییم. این نفت، ثروت مملکت و بیت المال است و باید روی صدم درصد ضریب بازیافت آن هم حساسیت داشته باشیم. اگر به افزایش ضریب بازیافت توجه نکنیم، بسیاری از ذخایرمان را از دست می‌دهیم و تولیدمان به وضعی بحرانی دچار خواهد شد.

 

به گفته وی برای توسعه میدان‌های جدید و افزایش ضریب بازیافت در میدان‌های در حال بهره‌برداری، به سرمایه و فناوری نیاز داریم و تولید صیانتی نیز با افزایش ضریب بازیافت محقق می‌شود.

 

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبرنگاران صلح خبر

قوانین خبرنگاران صلح خبر

  1. در صورت تمایل اعلام نمایید تا اخبار و گزارش ها با نام خود شما منتشر گردد.
  2. شما می توانید از بخش خبرنگاران صلح خبر، اخبار و گزارش های خود را ارسال نمایید.
  3. شما می توانید اخبار و گزارش ها را به ایمیل solhkhabar@yahoo.com ارسال نمایید.
  4. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  5. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی اکیدا خودداری فرمایید.
  6. از ارسال کاریکاتورهای توهین آمیز یا تصاویر موهن اکیدا خودداری فرمایید.
  7. رعایت کپی رایت در مطالب ارسالی الزامی است.
  8. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربر خاطی بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید