امروز: سه شنبه, ۶ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 25 جماد أول 1446 | 2024-11-26
کد خبر: 517521 |
تاریخ انتشار : 10 شهریور 1402 - 17:46 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش صلح خبر به نقل از خبرگزاری رویترز، ارمنستان و جمهوری آذربایجان امروز جمعه اعلام کردند که در جریان درگیری ها در امتداد مرز مشترک خود در شمال غربی منطقه قره باغ، متحمل تلفاتی شده اند. بر اساس اعلام این رسانه، وزارت دفاع ارمنستان از کشته شدن ۲ تَن از نظامیان این کشور در […]

به گزارش صلح خبر به نقل از خبرگزاری رویترز، ارمنستان و جمهوری آذربایجان امروز جمعه اعلام کردند که در جریان درگیری ها در امتداد مرز مشترک خود در شمال غربی منطقه قره باغ، متحمل تلفاتی شده اند.
بر اساس اعلام این رسانه، وزارت دفاع ارمنستان از کشته شدن ۲ تَن از نظامیان این کشور در گلوله باران نظامیان ارتش جمهوری آذربایجان در نزدیکی شهر سوتک (Sotk) خبر داد.
به گزارش رویترز، باکو هم از سوی دیگر اعلام کرد که ارمنستان با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین به مواضع نیروهای این کشور در منطقه «کلباجار» (Kalbajar) حمله کرده و ۲ نظامی جمهوری آذربایجان را زخمی کرده است.
از سوی دیگر، خبرگزاری فرانسه در این خصوص گزارش داد: ۲ نظامی ارمنستانی روز جمعه کشته و ۳ نظامی جمهوری آذربایجان زخمی شدند. دو کشور یکدیگر را به شرکت در دور جدیدی از درگیری ها متهم می کنند.
تنش‌های اخیر میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان با محوریت گذرگاه لاچین در جریان است. کریدور لاچین تنها مسیری است که ارمنستان را به مرکز قره‌ باغ کوهستانی متصل می‌کند.
گروهی از اتباع جمهوری آذربایجان که خود را فعال محیط زیست می‌خواندند، ۱۲ دسامبر ۲۰۲۲ (۲۱ آذر ۱۴۰۱)، کریدرو لاچین را که نیروهای حافظ صلح روسیه در آن مستقر شده اند را مسدود کردند.
باکو مدعی شد که هدف مسدود کردن هیچ جاده‌ای نبوده و خودروها می‌توانند آزادانه در هر دو جهت حرکت کنند، اما ایروان آن را اقدامی تحریک آمیز از سوی باکو با هدف ایجاد یک فاجعه انسانی در منطقه ارمنی نشین قره باغ عنوان کرد.
در پی ادامه دار شدن این اختلافات، ارمنستان چندی پیش به دیوان بین المللی دادگستری در شهر لاهه هلند شکایت کرد و این دیوان نیز به نفع ایروان رأی داد.
به گزارش مهر، روابط میان دو جمهوری پیشین اتحاد جماهیر شوروی سابق (ارمنستان و جمهوری آذربایجان) از سال ۱۹۹۱ و در پی ورود نظامیان ارمنستان به منطقه قره باغ رو به تیرگی گرایید.
این مناقشه به طور ناگهانی در سپتامبر سال گذشته به اوج خود رسید و پس از ۴۴ روز مناقشه خونین سرانجام در دهم نوامبر ۲۰۲۰ با امضای توافقی میان باکو- ایروان و با وساطت روسیه به پایان رسید.

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید