جهان > اروپا – موضوع ورود پناهجویان به اروپا هرروز دامنه تازهای بهخود میگیرد؛ اگر تا همین روزهای اخیر آمارهای سازمان ملل مبنی بر ورود بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار پناهجو به اروپا، غرق شدن حدود ۴ هزار نفر از آنان و مخالفتها با پذیرفتن این افراد در کشورهای اروپایی مهمترین مسائل حول بحران پناهجویان […]
جهان > اروپا – موضوع ورود پناهجویان به اروپا هرروز دامنه تازهای بهخود میگیرد؛ اگر تا همین روزهای اخیر آمارهای سازمان ملل مبنی بر ورود بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار پناهجو به اروپا، غرق شدن حدود ۴ هزار نفر از آنان و مخالفتها با پذیرفتن این افراد در کشورهای اروپایی مهمترین مسائل حول بحران پناهجویان بود،
اکنون اما گزارش پلیس اتحادیه اروپا در مورد ناپدیدشدن ۱۰ هزار کودک پناهجو مقامهای اروپایی و سازمانهای حقوق بشری را نگران کرده است.
مسئولان پليس اروپا (يوروپل) ميگويند اين احتمال كه كودكان ناپديد شده توسط گروههاي سازمان يافته قاچاق انسان ربوده شده باشند، بسيار زياد است.برايان دونالد، رئيس پليس يوروپل، به روزنامه گاردين چاپ لندن گفته كه اين كودكان پس از آنكه وارد اروپا شدهاند و در مبادي رسمي نامشان ثبت شده، ناپديد شدهاند. به گفته او تنها در ايتاليا بيش از 5هزار كودك و در سوئد حدود هزار كودك ناپديد شدهاند. دونالد در مورد وجود يك سازوكار جنايي عليه پناهجويان هشدار داده و ميگويد: «ممكن است برخي از پناهجويان هم كودكانشان را به خانوادههاي اروپايي داده باشند اما موضوع اين است كه ما از سرنوشت اين 10هزار كودك اطلاع دقيقي در دست نداريم.»
طبق برآوردهاي يوروپل، از ميان پناهجوياني كه طي يك سال اخير وارد اروپا شدهاند، حدود 27درصد را كودكان و نوجوانان تشكيل ميدهند. رئيس پليس يوروپل ميگويد: «براساس اطلاعاتي كه از پناهجويان ثبت شده بيش از 270هزار نفرشان كودك و نوجوان بودهاند. همه آنها بيسرپرست نيستند اما ميدانيم كه تعداد كودكان بيسرپرست در ميان آنها زياد است.»
سازمان «كودكان را نجات دهيد» كه طي سالهاي اخير در زمينه حقوق كودكان پناهجو فعال بوده در گزارشي تعداد كودكان بيسرپرست وارد شده به اروپا طي سال گذشته را حدود 26هزار نفر برآورد كرده است. طبق گزارش يوروپل، تحقيقات انجام شده از قاچاقچياني كه طي ماههاي اخير در آلمان و مجارستان دستگير شدهاند نشان ميدهد گروههايي بهصورت سازماندهي شده بهدنبال ربودن و قاچاق كودكان پناهجويان هستند.
رويكرد آشفته دولتهاي اروپايي در مديريت بحران پناهجويان كه از آن بهعنوان بزرگترين بحران از ايندست پس از جنگ جهاني دوم يادميشود، خيلي زود به جامعه آنها نيز رسيد. هم در ميان سياستمداران و هم در ميان مردم در كشورهاي مختلف اروپايي صداهاي متفاوتي در موافقت و مخالفت با حضور پناهجويان در اروپا كه بيشترشان از كشورهاي درگير در جنگ در خاورميانه و آفريقا به اين قاره پناه بردهاند، شنيده ميشود.
ديروز فرائوك پتري، يكي از سياستمداران راست افراطي در آلمان گفت كه پليس اين كشور بايد در مرزها مقابل موج ورود پناهجويان بايستد و درصورت نياز حتي «به آنها شليك كند». گفتههاي او با انتقاد شديد پليس آلمان و احزاب چپ اين كشور روبهرو شده است. بيشتر پناهجويان وارد شده به اروپا، آلمان را كه رسما اعلام كرده پذيراي آنهاست بهعنوان مقصد نهايي خود انتخاب كردهاند. بيش از 90درصد از آنان به اين كشور رفتهاند.
ديروز همچنين موافقان و مخالفان ورود پناهجويان به فنلاند نيز در هلسينكي، پايتخت اين كشور، دست به راهپيمايي زدند. همزمان پليس سوئد نيز اعلام كرده كه حدود 100نفر از اعضاي گروههاي نئونازي در استكهلم، پايتخت، شامگاه جمعه به گروهي از پناهجويان حمله كردهاند. در سال گذشته 160هزار پناهجو وارد سوئد شدهاند. در آلمان نيز حمله به كمپهاي پناهجويان افزايش پيدا كرده است. طبق اعلام پليس، در يك سال گذشته هزار و 5حمله به پناهجويان ثبت شده است. پناهجويان، چگونگي برخورد با آنها و تاثير اين موضوع بر آينده سياستمداران اكنون به موضوع روز اروپا تبديل شده است. ازجمله اين سياستمداران آنگلا مركر صدراعظم آلمان است.
This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.
RSS