امروز: شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: السبت 22 جماد أول 1446 | 2024-11-23
کد خبر: 273563 |
تاریخ انتشار : 31 فروردین 1398 - 6:20 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر مساحت پوشش جنگلی کشور در حال حاضر حدود ۱۴.۲ میلیون هکتار است که متاسفانه بخشی از آن آلوده به بیماری و آفت شده است به عنوان مثال بر اساس اعلام سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری وسعت شمشادزارهای شمال کشور ۴۰ هزار هکتار است که تقریبا تمامی آن آلوده به […]

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر

مساحت پوشش جنگلی کشور در حال حاضر حدود ۱۴.۲ میلیون هکتار است که متاسفانه بخشی از آن آلوده به بیماری و آفت شده است به عنوان مثال بر اساس اعلام سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری وسعت شمشادزارهای شمال کشور ۴۰ هزار هکتار است که تقریبا تمامی آن آلوده به بیماری شده است .

به گزارش صلح خبر،  همچنین از مجموع شش میلیون هکتار جنگل‌های زاگرس، ۱.۵ میلیون هکتار آن دچار آلودگی و بیماری زغال بلوط شده است.

در ادامه ۱۰ نکته درباره آفات و بیماری‌ جنگل‌های کشور و نسخه‌های پیچیده شده برای آنها بیان شده است که در پی می آید:

۱*در جنگل‌های شمال کشور گونه‌های مختلفی از جمله بلوط، شاه بلوط، ممرز و شمشاد دچار آفات و امراض شده‌اند همچنین شمشادزارهای شمال مبتلا به بیماری «بلایت» شمشاد و آفت «شب‌پره» هستند.

۲*«بلایت شمشاد» حشره‌ای است که لاروهای آن برگ و پوست درختان شمشاد را می‌خورد و سبب خشک شدن آن می‌شود. این بیماری تقریبا از پایان سال ۹۴ در جنگل‌های شمال کشور آغاز شد و یک سال پس از آن نیز آفت شب‌پره شمشاد به شمشادزارهای شمال کشور هجوم آوردند.

۳*وسعت شمشادزارهای شمال کشور ۴۰ هزار هکتار است که تقریبا تمامی این مساحت آلوده به بیماری شده است. تنها مساحتی حدود ۴۵۰ هکتار در استان گلستان در شرق منطقه هیرکانی وجود دارد که آلودگی آن نسبت به سایر مناطق کمتر است.

۴*در حال‌حاضر ستاد ویژه‌ای در سازمان جنگل‌های کشور برای مبارزه با آفات و امراض شمشادزارها تشکیل شده است و لکه‌های آلوده قطعه‌بندی می‌شوند تا جمعیت این آفات کنترل شود.

۵*دخالت‌های انسانی در اکوسیستم‌های جنگلی سبب شده است که تاب‌آوری جنگل‌ها کاهش پیدا کند و شرایط مساعدی برای توسعه آفات و امراض فراهم شود.

۶*از سوی دیگر شرایط اقلیمی از جمله افزایش دما، کاهش بارندگی و خشکسالی‌ها شرایط را برای رشد آفات و امراض مساعدتر کرده است.

۷*در جنگل‌های زاگرس نیز درختان بلوط به آفات و امراض دچار شده‌اند و یک بیماری قارچی به نام «زغال بلوط» و در کنار آن «سوسک‌های چوب‌خوار» و «جوانه‌خوار» بلوط در حال حاضر پوشش جنگلی غرب کشور را تهدید می‌کنند.

۸*در حال حاضر نیز از مجموع شش میلیون هکتار جنگل‌های زاگرس، ۱.۵ میلیون هکتار آن دچار آلودگی شده‌اند البته این به معنی آن نیست که تمام این ۱.۵ میلیون هکتار خشک شده باشد بلکه آلودگی در این پهنه شدت‌های مختلف دارد.

۹*علت بیماری درختان بلوط تغییرات اقلیمی، توسعه گرد و غبار، بهره‌برداری ناپایدار از جنگل‌های زاگرس و اجرای برخی پروژه‌های عمرانی است.

۱۰*از بهمن ماه سال گذشته سازمان جنگل‌ها سیاست‌های اجرایی بوم‌سازگان جنگلی زاگرس را در ۲۶ بند به استان‌های زاگرسی ابلاغ کرد که امیدواریم این چارچوب مدیریتی ابلاغ شده در کنترل آفات و امراض موثر باشد.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید