به گزارش مجله سرگرمی صلح خبر ۱۰۰ حقیقت جالب درباره فضا (بخش دوم) برترینها – ترجمه از رسول گل افلاک: با اکتشافات جدید فضایی که هر هفته اتفاق میافتد، عجیب نیست که میخواهیم لیستی ۱۰۰ تایی از حقایق جالب و عالی درباره فضا داشته باشیم. یادگیری حقایق درباره فضا همیشه جالب است. همین طور که […]
به گزارش مجله سرگرمی صلح خبر
۱۰۰ حقیقت جالب درباره فضا (بخش دوم)
برترینها – ترجمه از رسول گل افلاک: با اکتشافات جدید فضایی که هر هفته اتفاق میافتد، عجیب نیست که میخواهیم لیستی ۱۰۰ تایی از حقایق جالب و عالی درباره فضا داشته باشیم. یادگیری حقایق درباره فضا همیشه جالب است. همین طور که زمان میگذرد، پیشرفتهای تکنولوژی باعث شده است که انسانها در صده اخیر حقایق بیشتری از کل ادوار قبل از آن درباره فضا داشته باشند. در این مطلب ما به جستجوی مطالبی عالی و جالب درباره فضا پرداخته ایم. حقایقی درباره سیارههای منظومه شمسی، ماه ها، کهکشان راه شیری و …! مطمعنیم که این مطلب میتواند برایتان جالب و جذاب باشد. پس در ادامه با ما همراه باشید تا شما را به سفری در کهکشان دعوت نماییم. سفر خوب و خوشی برایتان آرزومندیم!
۲۱- سیاره ونوس بیشتر از هر سیارهای در منظومه شمسی آتشفشان دارد.
بیشتر از ۱۶۰۰ آتشفشان اصلی در سراسر سطح ونوس وجود دارد. بزرگترین آنها ۸ کیلومتر ارتفاع دارد. با این حال هیچ کدام از این آتشفشانها در حال حاصر فعال نیستند و بیشترشان زمان طولانی است که غیرفعال اند.
۲۲- رنگ آبی سیاره اورانوس به خاطر گازهایی است که در اتمسفر آن وجود دارد.
اتمسفر اورانوس از هیدروژن، هلیوم و متان تشکیل شده است. متان موجود در لایه بالایی اتمسفر، رنگ قرمز نور خورشید را فیلتر میکند، اما نور آبی خورشید در فضا بازتاب میشود و رنگ آبی اورانوس را پدید میآورد.
۲۳- در منظومه شمسی ما، چهار سیاره غول پیکر تشکیل شده از گاز وجود دارد: مشتری، زحل، اورانوس و نپتون.
یک غول گازی، سیارهای غول پیکر است که بیشتر آن از گازهایی مثل هیدروژن و هلیوم تشکیل شده است و تنها یک هسته نسبتا کوچک سنگی دارد.
۲۴- اورانوس ۲۷ ماه کشف شده تا امروز دارد.
این تعداد شامل ۵ قمر بزرگ و ۲۲ قمر کوچک است. “تایتانیا” بزرگترین قمر اورانوس است و هشتمین قمر بزرگ در منظومه شمسی است.
۲۵- “تریتون” قمر سیاره نپتون به طور وارونه دور این سیاره میگردد.
تریتون تنها ماهی در منظومه شمسی است که به این صورت است. این پدیده به عنوان چرخش عقب گرد شناخته میشود و علت آن هنوز برای اخترشناسان ناشناخته است.
۲۶- “تریتون” به تدریج به سیارهای که دور آن میگردد نزدیکتر میشود.
دانشمندان بر این باورند که هنگامی که بالاخره تریتون بیش از انداز به سیاره نپتون نزدیک شود، نیروی گرانش نپتون باعث متلاشی شدن این قمر میشود.
۲۷- تعداد ستارههایی که در آسمان وجود دارد از تعداد دانههای شنی که بر روی زمین وجود دارد بیشتر است!
۱۰ برابر ستاره بیشتر از تعداد دانههای شن بر روی زمین، در آسمان وجود دارد. اگر ۲۲ صفر جلوی عدد ۷ قرار دهید به تعداد ستارههایی میرسید که به وسیله یک تلسکوپ میتوانید در آسمان شب ببینید! ۷۰،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰
۲۸- ۱۶۵ سال طول میکشد تا نپتون یک دور، دور خورشید بچرخد!
این عدد برابر است با ۶۰، ۱۹۰ روز تنها برای یک دور کامل دور خورشید! سرعت نپتون در مدار بسیار پایین است و تنها ۵.۴۳ کیلومتر بر ثانیه است. این بدین معنی است که از زمان کشف این سیاره در سال ۱۸۴۶، این سیاره تنها یک چرخش کامل دور خورشید داشته است!
۲۹- “چارون” بزرگترین ماه پلوتون به اندازه نصف این سیاره است.
سطح مشابه چارون و پلوتون همیشه روبه روی یکدیگرند، که به عنوان پدیده قفل شدن دوطرفه شناخته میشود.
۳۰- ایستگاه بین المللی فضایی بزرگترین شی ساخته شده به دست بشر است که به فضا فرستاده شده است.
با ۱۰۹ متر طول، ایستگاه بین المللی فضایی در فاصله ۴۰۰ کیلومتری زمین قرار دارد و سومین جسم درخشان در آسمان شب است.
۳۱- هر مایعی که در فضای آزاد در فضا قرار گیرد، به صورت یک کره تغییر شکل میدهد.
این مسئله به دلیل پدیدهای به نام کشش سطحی است، که یک عدم تعادل بین نیروهای جاذب بین مولکولی است.
۳۲- عطارد، ونوس، زمین و مریخ به عنوان سیارههای درونی شناخته میشوند.
به دلیل اینکه این سیارات در مداری نزدیک به خورشید میگردند به آنها سیارات درونی میگویند. یک سیاره درونی، سیارهای است که در درون کمربند سیارکها طبقه بندی میشود.
۳۳- اطلاعاتی که ما امروزه درباره مریخ و ماه داریم از دانش ما درباره اقیانوسهای کره زمین بیشتر است.
امروزه توانسته اند تا ۱۰۰ درصد سطح مریخ و ماه را نقشه برداری کنند، در حالی که تنها حدود ۵ درصد از کف اقیانوسها نقشه برداری شده است.
۳۴- پیکان سیاه (Black Arrow) تنها ماهواره انگلستان است که به وسیله یک ماهواره بری انگلیسی به فضا پرتاپ شد.
پیکان سیاه در دهه ۱۹۶۰ میلادی توسعه یافت و بین سالهای ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۱ چهار بار مورد استفاده قرار گرفت. در سال ۲۰۱۹ از محل سقوطش در استرالیا بازیابی و به نمایشگاهی در اسکاتلند انتقال داده شد.
۳۵- تنها ۵ درصد کهکشان از زمین قابل دیدن است.
۶۸ درصد از کهکشان انرژی تاریک و ۲۷ درصد آن ماده تاریک است. هر دوی آنها حتی با تلسکوپ هم قابل دیدن نیستند که این بدین معنی است که تنها ۵ درصد از کهکشان را میتوان دید.
۳۶- نور فاصله خورشید تا زمین را در کمتر از ۱۰ دقیقه طی میکند.
به طور دقیق بخواهیم بگوییم، نور ساطع شده از سطح خورشید از زمانی که از فضای خلا عبور و به سطح زمین برسد تنها ۸ دقیقه و ۲۰ ثانیه طول میکشد.
۳۷- در هر لحظه حداقل ۲۰۰۰ طوفان به همراه رعد و برق بر روی زمین اتفاق میافتد.
سالانه در سراسر جهان حدود ۱۶ میلیون بار طوفان رخ میدهد. حدود ۱۰۰ هزار از این طوفانها به تنهایی در ایالات متحده اتفاق میافتد.
۳۸- هرچه زمان میگذرد از سرعت چرخش زمین اندکی کاسته میشود.
این حقیقت بدین معنی است که روزها در زمانهای گذشته کوتاهتر بوده است. این پدیده به خاطر اثرات جز و مدی است که ماه بر چرخش زمین میگذارد.
۳۹- اگر با سرعت ۱۱۰ کیلومتر بر ساعت حرکت کنید، ۲۵۸ روز زمان خواهد برد تا یک دور حلقههای زهل را دور بزنید.
طول حلقههای زهل حدودا ۲۸۰، ۰۰۰ کیلومتر است، اگر چه ضخامت آنها تنها ۹۷۵ متر است.
۴۰- فضا از ۱۰۰ کیلومتری سطح زمین آغاز میشود.
اگرچه هیچ خط رسمی برای نقطهای که فضا آغاز میشود تعیین نشده است، اما به طور معمول خط “کارمن” که خطی فرضی در فاصله ۱۰۰ کیلومتری بالای سطح دریاهای آزاد است به عنوان نقطه شروع فضا در محاسبات فضایی در نظر گرفته میشود.
منبع: brightsid
منبع : Bartarinha