امروز: دوشنبه, ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الإثنين 22 ذو القعدة 1446 | 2025-05-19
کد خبر: 170774 |
تاریخ انتشار : 23 مرداد 1396 - 10:32 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر اجتماع > اجتماعی – هیأت عمومی دیوان عدالت اداری، بخشنامه وزارت آموزش و پرورش که اجرای مصوبه دولت درخصوص افزایش مرخصی زایمان را از ابتدای آذر سال۹۳ مجاز دانسته بود ابطال کرد. درحالي‌كه مصوبه مجلس مربوط به سال1392 است و از همان سال بايد اجرا مي‌شد، آموزش و پرورش آذر سال83 با صدور […]

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر

اجتماع > اجتماعی – هیأت عمومی دیوان عدالت اداری، بخشنامه وزارت آموزش و پرورش که اجرای مصوبه دولت درخصوص افزایش مرخصی زایمان را از ابتدای آذر سال۹۳ مجاز دانسته بود ابطال کرد.

درحالي‌كه مصوبه مجلس مربوط به سال1392 است و از همان سال بايد اجرا مي‌شد، آموزش و پرورش آذر سال83 با صدور بخشنامه‌اي موافقت خود با افزايش اين مرخصي را از همان زمان يعني آذر93 اعلام كرد اما يكي از كاركنان آموزش و پرورش با ارائه دادخواستي به ديوان عدالت اداري، درخواست ابطال اين بخشنامه را ارائه كرد. ديوان عدالت اداري نيز با اين استدلال كه اختيارات دستگاه اجرايي پس از ابلاغ قانون، صرفاً محدود به اجرا، تصويب نامه‌ها و آيين‌نامه‌هاي دولت است و حق دخل و تصرف و محدود و مقيد كردن آنهارا ندارند اين بخشنامه را ابطال كرده است. براساس رأي هيأت عمومي اين ديوان، قانون افزايش مرخصي زايمان از 29تير سال92 لازم‌الاجراست.حالا و با ابطال اين بخشنامه، آن دسته از معلمان و كاركنان وزارت آموزش و پرورش كه قبل از تاريخ بخشنامه مذكور از مرخصي زايمان به‌مدت 6‌ ماه استفاده كرده‌اند، مي‌توانند طبق مصوبه دولت نسبت به احقاق حقوق خود و دريافت حقوق 3‌ماه اضافه كار اقدام كنند. اين بخشنامه در حالي ابطال شده كه آموزش و پرورش از معدود نهادهاي دولتي است كه اين قانون را حتي نصفه‌و‌نيمه اجرا كرده است.

  • قانون بر زمين مانده

قانون در خردادماه92 و در واپسين روزهاي دولت دهم از سوي رئيس‌جمهور وقت ابلاغ شد اما هرگز اجرا نشد و از همان ابتدا با اما‌و‌اگرهايي روبه‌رو بود. درحالي‌كه نمايندگان مجلس بر ضرورت اجراي اين قانون به‌عنوان يكي از زمينه‌هاي تشويق به فرزندآوري تأكيد داشتند اما به‌دليل ابهام در قانون تسري آن به بخش خصوصي نه‌تنها امكان‌پذير نشد بلكه در دستگاه‌هاي دولتي هم با موانعي روبه‌رو شد. دولت اعلام كرده اگر بتواند بودجه لازم براي اجراي قانون افزايش مرخصي زايمان از 6‌ماه به 9‌ماه را تأمين اعتبار كند، قانون افزايش مرخصي زايمان از 6‌ماه به 9‌ماه قابل اجرا خواهد بود. البته در دستگاه‌هاي دولتي اگر قانون به‌طور كامل اجرايي نشود ديوان رأي به نفع استفاده‌كنندگان از قانون مي‌دهد، اما براي كساني كه تحت پوشش تأمين اجتماعي يا در بخش خصوصي هستند حتي اگر به ديوان عدالت شكايت شود، خبري از رأي به نفع كارمند نخواهد بود.

  • مرخصي زايمان براي پدران

درحالي‌كه در برنامه ششم قرار بود مرخصي زايمان پدران نيز به 2هفته افزايش پيدا كند، نمايندگان مجلس در آخرين روزهاي سال گذشته به اين موضوع رأي ندادند.رئيس مجلس شايد جدي‌ترين مخالف اين افزايش مرخصي بود وقتي كه گفت: «اين پيشنهاد خيلي عجيب و غريب است. پيشنهاد خارق‌العاده‌اي است چطور است مرخصي را به 3‌ماه افزايش دهيم!» اين در حالي است كه دركشورهايي مانند ژاپن كه با مشكل جمعيت مواجه هستند پدرها مي‌توانند هنگام به دنيا آمدن فرزندشان يك سال مرخصي با حقوق بگيرند.اين مرخصي در فرانسه 28 و در آلمان 9روز است.

Let’s block ads! (Why?)

RSS

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار RSS برای ما ارسال نمایید.

خبریار RSS

قوانین خبریار RSS

  1. در صورت تمایل اعلام نمایید تا اخبار و گزارش ها با نام خود شما منتشر گردد.
  2. شما می توانید از بخش خبریار RSS، اخبار و گزارش های خود را ارسال نمایید.
  3. شما می توانید اخبار و گزارش ها را به ایمیل solhkhabar@yahoo.com ارسال نمایید.
  4. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  5. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی اکیدا خودداری فرمایید.
  6. از ارسال کاریکاتورهای توهین آمیز یا تصاویر موهن اکیدا خودداری فرمایید.
  7. رعایت کپی رایت در مطالب ارسالی الزامی است.
  8. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربر خاطی بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی و خبریار RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید