امروز: سه شنبه, ۶ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 25 جماد أول 1446 | 2024-11-26
کد خبر: 114524 |
تاریخ انتشار : 12 مهر 1395 - 18:57 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اجتماعی پایگاه صلح خبر ؛ یک شهروند: در مقابل پلیس‌های قلابی چه کنیم؟ /دستورالعمل پلیس آگاهی ناجا در مقابل سارقان مامورنما به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، برخی از مشکلات عنوان شده در بازدیدهای محله ای و جلسات بررسی مشکلات با شهروندان، درباره تامین امنیت و درخواست افزایش گشت های پلیس است. با وجودی که احساس […]

به گزارش مجله اجتماعی پایگاه صلح خبر ؛

یک شهروند: در مقابل پلیس‌های قلابی چه کنیم؟ /دستورالعمل پلیس آگاهی ناجا در مقابل سارقان مامورنما

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، برخی از مشکلات عنوان شده در بازدیدهای محله ای و جلسات بررسی مشکلات با شهروندان، درباره تامین امنیت و درخواست افزایش گشت های پلیس است. با وجودی که احساس امنیت در کشور در وضعیت مطلوبی است، باز هم برخی از خانواده ها نیاز دارند روشهای مقابله با شگردهای سارقان و مجرمان را بشناسند تا بتوانند در صورت لزوم از این روشها برای حفاظت از خود و دیگران استفاده کنند.
مسئله مامورنماها یا سارقانی که در پوشش پلیس دست به جرم می زنند، همواره یکی از دغدغه های شهروندان است. یکی از مخاطبان سرویس مشکلات مردم که خود را امیر معرفی کرده در این مورد نوشته: با سلام و احترام از رسانه محترم خبرآنلاین تقاضا می کنم در تعامل با پلیس یک نکته را متذکر شوید که وقتی پلیس در صدا و سیما و رسانه ها به مردم می گه از ماموری که به نام پلیس خودش رو معرفی می کنه حتمن کارت شناسایی بخواهید. حداقل یک بار نمونه کارت پلیس رو نمایش بدید که بدونیم چه شکلیه؟ به جرات میتونم بگم اکثر مردم حتا آرم پلیس ایران رو هم نمیدونن به چه صورته .طرف یه کارت با لباس نظامی هم نشون بده من نوعی که نمونه اصلی کارت رو ندیدم متوجه فرق این دو نمیشم. با تشکر
برای اطلاع بهتر و بیشتر از نکات کاربردی برای مقابله با این قبیل مجرمان، اداره آگاهی نیروی انتظامی دستورالعملی برای مقابله با سرقت تحت پوشش مامور تهیه کرده که انتشار آن در سرویس مشکلات مردم، ضمن افزایش آگاهی مخاطبان، در صورت لزوم می تواند کاربردی تلقی و باعث افزایش امنیت جامعه شود.

متن دستورالعمل مقابله با سرقت تحت پوشش مامور
افراد با حقوق شھروندی خود آشنا نیستند و در این مواقع بی قید و شرط تسلیم ھر کسی که خود را مامور نیروی انتظامی معرفی کند، می شوند.
_ افراد در احراز ھویت کسانی که خود را مامور دولت معرفی می کنند ، سھل انگارانه ، غفلت می کنند.
_ افراد در برابر ایراد اتھام از سوی مامور نماھا با تمرکز و دقت عمل نمی کنند.

پیشگیری
عدم آگاھی و مھارت شھروندان در اطمینان یافتن از صحت ادعای افرادی که خود را مامور دولت و نیروی انتظامی معرفی می کنند، دستاویزر مھم و کارایی است که بسیاری از مجرمان مامور نما با دست آویز قرار دادن آن و با تکیه بر تجربیات خود در برخورد با مامورین دست به سوء استفاده کردن و اخاذی از شھروندان می زنند.

از آنجا که مامورین بر اساس قانون ، حق ورود به حریم خصوصی و منزل شما را ندارند ، شما می توانید با خواستن کارت شناسایی و حکم قضایی نسبت به احراز ھویت آنھا اطمینان حاصل کنید و در غیر این صورت اجازه ی ورود آنھا به خانه و خودروی خود را ندھید.

نوع در خواست کسی که به عنوان مامور قانون با شما برخورد می کندبر اساس قانون روالی مشخص دارد.اولین چیزی که مامور در مورد شما باید بررسی کند، احراز ھویت شماست و باید اول مدارک شناسایی شما را چک کند و نه کیف پول یا سوئیچ شما.

مامور باید برای انتقال شما به کلانتری منتظر اتومبیل پلیس بماند ، پس اگر مامور نما از شما خواست که پیاده بااو ھمراه شوید، مودبانه از او بخواھید تا منتظر خودرو شود. اگر او این مسئله رانپذیرفت ، مامور نماست.

در نحوه ی بازرسی سارقین در لباس نیروی انتظامی ، نشانه ھایی وجود دارد که باید آنھا را ھوشمندانه بررسی کنید . مثلا وقتی افرادی با خودروی شخصی و حتی علائم و نشانه ھایی از خودروی نیروی انتظامی جلوی شما را می گیرد، اگر راننده خودرو را روشن نگاه داشت، فردی در صندلی عقب صورت خود را مخفی کرد و کسی که به عنوان ارشد شما را فراخواند از خودرو پیاده نشد، شجاعانه مقاومت کرده و تسلیم نشوید.

آشفته کردن مردم با زدن اتھامات مختلف یکی از روش ھای شایع مامورنماھاست. در چنین شرایطی اگر فریب آنھا را بخورید و شما را سوار کنند، حتما در زمان و مکان مناسب دست به سرقت خواھند زد و یا با ترساندن شما کیف پول و سوئیچ شما را خواھند گرفت. اگر به خود مطمئن ھستید تسلیم آنھا نشوید.

سارقین مامور نما در باند ھای زاغ زنی نیز فعالیت دارند ، بدین گونه که وقتی شما از بانک مقدار زیادی پول برداشت می کنید، یکی از این افراد با وارد کردن اتھام به شما سعی در سرقت از شما رادارد که باید ھوشیارانه در برابر آنھا مقاومت کنید.

افرادی که با خود ارز حمل می کنند ھمواره از طعمه ھای محبوب سارقینند . اگر در راه فرودگاه و یا در بازگشت از فرودگاه، خودرویی به جز خودروھای رسمی نیروی انتظامی به شما فرمان ایست داد، به ھیچ عنوان نایستید و فورا با پلیس ١١٠ تماس بگیرید.

ماموران نیروی انتظامی موظفند در جرائم رانندگی سبک ، فرد صاحب خودرو را به ھمراه یک مامور به پارکینگ آنتقال دھد. اگر فرد مدعی جز این کرد، در پلیس بودن او شک کنید.

تقاضای حاضر شدن گشت کلانتری در محل ، در مواقعی که به پلیس بودن فردی که خودروی شما را متوقف کرده و می خواھد داخل خودرو بنشیند ، شک دارید بھترین عملکرد ممکن در چنین مواقعیست.

یکی دیگر از راه ھای شناخت سارقین مامور نما تناقض است.مثلا مامورینی که با لباس فرم مشغول به گشت زنی ھستند، ھرگز نمی توانند از خودرو ھای شخصی استفاده کنند که در صورت وجود این تناقضات باید در مامور بودن افراد شک کنید.

به جزء مامورین پلیس بزرگراه که تنھا به تخلفات رانندگی می پردازند، ھمه مامورین نیروی انتظامی موظفند در ھنگام گشت زنی از لباس فرم استفاده کنند. وارد کردن ھر نوع اتھام دیگری از این مامورین باید شما را مشکوک کند. در برابر شگردھایی که سارقین ملبس به لباس پلیس برای ترساندن شما به کارمی گیرند ، مرعوب نشوید.

داشتن آگاھی و دانش نسبت به روند بازرسی مامورین انتظامی از منزل ، فروشگاه و غیره ، موثرترین راه برای مصونیت در برابر سارقین مامور نماست.

پس از سرقت چه کنیم؟
١.آرامش و خونسردی خود را حفظ کنید.
٢.یا سرقت را به پلیس ١١٠ اطلاع دھید و یا از طریق مراجعه به کلانتری مربوط به محل سرقت چرا که در این موارد پرونده با گزارش به کلانتری و پس از آن بازدید از محل تشکیل می شود.
٣.ھر نوع اطلاعاتی در مورد سارق و اموال به سرقت رفته می تواند مفید باشد، پس آنھا را به دقت در اختیار ماموران قرار دھید.

46231

Let’s block ads! (Why?)

RSS

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبریار صلح خبر

قوانین خبریار صلح خبر

  1. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  2. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
  3. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی صلح خبر 

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید