امروز: یکشنبه, ۴ خرداد ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الأحد 28 ذو القعدة 1446 | 2025-05-25
کد خبر: 320037 |
تاریخ انتشار : 14 آبان 1398 - 11:50 | ارسال توسط :
0
3
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر در نشست «بر خوان سعدی» که همزمان با هفته فرهنگی آلمان در شیراز برگزار شد، درباره تأثیرپذیری گوته از شاعران ایرانی سخن گفته شد. به گزارش صلح خبر، همزمان با برگزاری هفته فرهنگی آلمان در شیراز، هفتاد و چهارمین نشست از سلسله نشست‌های «بر خوان سعدی» توسط انجمن فرهنگ […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

در نشست «بر خوان سعدی» که همزمان با هفته فرهنگی آلمان در شیراز برگزار شد، درباره تأثیرپذیری گوته از شاعران ایرانی سخن گفته شد.

به گزارش صلح خبر، همزمان با برگزاری هفته فرهنگی آلمان در شیراز، هفتاد و چهارمین نشست از سلسله نشست‌های «بر خوان سعدی» توسط انجمن فرهنگ و ادب شیراز و با همکاری مرکز سعدی‌شناسی، شهرداری شیراز، سفارت جمهوری فدرال آلمان در تهران و مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس در سرای سخن برگزار شد.

در این نشست، استفان ریتز – کاردان فرهنگی سفارت آلمان – در ایران با ابراز خرسندی از برگزاری این مراسم گفت: بسیار خوشحالیم که به مناسبت ۲۰۰ سالگی دیوان «غربی ـ شرقی» گوته، شاعر بزرگ آلمان و دوستدار حافظ و سعدی و مولانا و عطار و… امروز در شهر شیراز و در نزد شما شعردوستان از این شاعران بزرگ می‌شنویم و می‌آموزیم.

در ادامه، محمود حدادی – مترجم و استاد زبان و ادبیات آلمانی – با بررسی تاریخچه دوران زیست گوته در آلمان و زندگی و آثار این شاعر آلمانی، در بخشی از سخنان خود اظهار کرد: گوته شاعر نام‌آوری است که از برخی از شاعران و نویسندگان برجسته جهان در آثارش تأثیر پذیرفته است. او به باور نزدیکی فرهنگ‌ها در جهان کوشیده است تا عصاره و چکیده اندیشه و جهان‌بینی این دانشمندان و عالمان انسان‌دوست را در آثار خویش بازتاب دهد؛ چنان‌که مثلاً در «دیوان غربی ـ شرقی» خود ردپای اندیشه و جهان‌بینی شاعران بزرگ ایرانی همچون حافظ، سعدی، مولانا، عطار و…. را می‌توان بازیافت.

او افزود: بنیاد دیوان گوته بر مبنای گفت‌وگو است و هر آن‌چه بتواند جهان هستی انسان‌ها را به سمت و سوی درست هدایت کند. او خود بر این امر تأکید می‌کند که دانایان همه تاریخ، دوستان من هستند و از این‌رو است که با رویکردی شاعرانه و ادیبانه اما خردورزانه به سراغ آثار برجسته ادبی و فلسفی در جهان می‌رود و آن را در آثار خود بازتاب می‌دهد. مثلاً از زمانی که به واسطه ترجمه آدام اولئاروس با گلستان سعدی آشنا می‌شود، بسیاری از مضامین آن را به گونه مستقیم یا غیرمستقیم در آثار خود بازتاب می‌دهد.

محمود حدادی در ادامه سخنان خود با خواندن شعرهایی از گوته اعلام نمود: دفتر اول «طلسمات پنج‌گانه» از «دیوان غربی ـ شرقی» با این گشایش پرشکوه آغاز می‌شود: «از آن خداست مشرق!/ از آن خداست مغرب!/ دیاران شمالی و جنوبی/ در صلح خبر دستان او آرمیده‌اند» و گزاره‌های دلپذیری از پی‌ آن می‌آیند که از آن جمله است این گزاره وحدت وجودگرایانه، که از یکصد نام خدا، اسماءالحسنی، در گامی دیگر، در پایان زلیخانامه به هزار جلوه الهی وجود در شعر «به هزار جلوه» گذار می‌کند: «او، آن عادل یگانه/ برای همگان داد می‌خواهد./ پس از اسماء صدگانه او،/ داداریش ستوده باده، آمین!» چنین طلسمات پارسایانه‌ای را مسلمانان بر عقیق و یشم حک می‌کردند و بر لباس می‌آویختند.

 انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید