امروز: شنبه, ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: السبت 13 ذو القعدة 1446 | 2025-05-10
کد خبر: 169669 |
تاریخ انتشار : 17 مرداد 1396 - 19:31 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله علم و فناوری صلح خبر گربه‌های چطور هم‌نشین‌های باستانی انسان شدند؟/ امروز روز جهانی گربه است! به گزارش خبرآنلاین به نقل از سیناپرس،گربه یکی از قدیمی ترین حیوانات خانگی محسوب می شود؛ با این حال اطلاعات زیادی در مورد روند اهلی شدن این حیوان وجود ندارد. باستان شناسان در تحقیقات خود در جزیره قبرس […]

به گزارش مجله علم و فناوری صلح خبر

گربه‌های چطور هم‌نشین‌های باستانی انسان شدند؟/ امروز روز جهانی گربه است!

به گزارش خبرآنلاین به نقل از سیناپرس،گربه یکی از قدیمی ترین حیوانات خانگی محسوب می شود؛ با این حال اطلاعات زیادی در مورد روند اهلی شدن این حیوان وجود ندارد.

باستان شناسان در تحقیقات خود در جزیره قبرس (سال 1983)، استخوان فک گربه ای با قدمت 8 هزار سال را کشف کردند؛ با این حال محققان براین باور بودند که اهلی کردن گربه ها با چندین هزار سال قبل باز می گردد. سال 2004، در ادامه اکتشافات در قبرس، باستان شناسان موفق به کشف استخوان های گربه ای شدند که در کنار انسان دفن شده بود. این کشف ثابت کرد که گربه های باستانی این جزیره، اهلی شده بودند و سابقه اهلی شدن این حیوانات به 1500 سال عقب تر باز می گردد.

سال 2007، قطعه دیگری از پازل روند اهلی شدن گربه ها کامل شد و محققان با آنالیزهای ژنتیکی دریافتند، جد گربه های اهلی امروزی، گربه وحشی آفریقایی (Felis silvestris lybica) است که هنوز هم وجود داشته و در شمال آفریقا و شبه جزیره عربستان زندگی می کند.

نتایج بدست آمده نشان داد، گربه ها حدود 12 هزار سال قبل در این مناطق اهلی شدند. این حیوانات با حفظ برخی خصوصیات وحشی مثل شکارگری و براساس نفع دو طرفه، به زندگی با انسان روی آوردند. همزمان با آغاز عصر کشاورزی و حضور جوندگان در انبارهای غلات، انسان با دادن غذا به گربه ها، از آنها برای شکار موش و سایر جوندگان موذی استفاده کرد.

این نفع دو طرفه تاکنون ادامه یافته و اکنون، این پشمالوهای دوست داشتنی به محبوب ترین حیوان خانگی انسان تبدیل شده است. گفته می شود که نگهداری از گربه، به بهبود سلامت روان، کاهش استرس، اضطراب و افسردگی کمک می کند.

سابقه نامگذاری روزی به نام دوست پشمالوی انسان

نخستین بار در سال 2002، صندوق بین المللی رفاه حیوانات (IFAW) با همراهی گروه های حامی حیوانات، تاریخ 8 اوت را به عنوان روز بین المللی گربه ها نامگذاری کردند.

پرشین (Persian)، سیامی (Siamese)، برمه ای (Burmese)، بنگال (Bengal) و مانچکین (Munchkin) از جمله معروف ترین نژادهای شناخته شده گربه در جهان محسوب می شوند.

آیا گربه ها محبوب تر از سگ ها هستند؟

گفته می شود که سگ، دوست باوفای انسان است؛ اما با جستجو در اینترنت و شبکه های اجتماعی، با میلیون ها عکس از گربه ها مواجه می شوید. حال این سوال مطرح می شود که سگ یا گربه؟ کدام محبوب تر هستند؟

آمارها نشان می دهد، 36.5 درصد از مردم آمریکا در منازل خود سگ دارند که این میزان برای گربه 30.4 درصد است؛ با این حال، جمعیت گربه های این کشور 5 میلیون بیشتر از تعداد سگ ها بوده و بالغ بر 76 قلاده تخمین زده می شود.

جمعیت گربه ها در جهان

تخمین زده می شود که بین 500 تا 600 میلیون گربه در سراسر جهان وجود داشته باشد. براساس آخرین گزارش ورلداطلس (worldatlas) مربوط به ماه مارس 2017، کشورهای ذیل دارای بیشترین تعداد جمعیت گربه در جهان هستند:

آمریکا: 76.5 میلیون
چین: 53 میلیون
روسیه: 12.75 میلیون
برزیل: 12.5 میلیون
فرانسه: 9.5 میلیون
ایتالیا: 9.5 میلیون
انگلیس: 7.75 میلیون
آلمان: 7.75 میلیون
اوکراین: 7.5 میلیون
ژاپن: 7.25 میلیون

۵۴۵۴

Let’s block ads! (Why?)

RSS

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبریار صلح خبر

قوانین خبریار صلح خبر

  1. در صورت تمایل اعلام نمایید تا اخبار و گزارش ها با نام خود شما منتشر گردد.
  2. شما می توانید از بخش خبریار صلح خبر، اخبار و گزارش های خود را ارسال نمایید.
  3. شما می توانید اخبار و گزارش ها را به ایمیل solhkhabar@yahoo.com ارسال نمایید.
  4. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  5. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی اکیدا خودداری فرمایید.
  6. از ارسال کاریکاتورهای توهین آمیز یا تصاویر موهن اکیدا خودداری فرمایید.
  7. رعایت کپی رایت در مطالب ارسالی الزامی است.
  8. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربر خاطی بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی و خبریار صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید