به گزارش صلح خبر و به نقل از انشنت اوریجینز، دانشمندان سنگنگارههای غارهای «Ukok» واقع در روسیه و «Tsagaan-Salaa» واقع در مغولستان که فقط ۲۰ کیلومتر از یکدیگر فاصله دارند را به دقت مورد بررسی قرار دادند.
این سنگنگاره در فاصله بین دهه ۹۰ میلادی تا دهه اول هزاره سوم میلادی کشف شدند، اما از همان ابتدا سوالات بسیاری بیپاسخ باقی ماند.
یکی از سوالات جنجالی بحث برانگیز بین کارشناسان این بود که نقاشیهایی که بر روی دیواره این غارها نقش بستهاند ماموتهای پشمالویی که زمانی در این منطقه زندگی میکردند را به تصویر کشیدهاند یا اینکه تصویری از موجودات افسانهای هستند؟
حالا دانشمندان روسیهای و فرانسوی به کمک یک تحقیق جدید، سنگنگارههای جدیدی کشف کردهاند که راه را برای رسیدن به برخی از این پرسش ها هموار کرده است.
برای مثال، بر روی دیوارههای غار واقع در مغولستان تصویری از کرگدن پشمالو که سالها پیش منقرض شده است، کشف شد. با این که بخش اعظمی از این تصویر با گذشت رمان از بینرفته است اما با دقت کردن به خصوصیات بارز این حیوان همچون پاهایی کوتاه قدرتمندی که به تصویر کشیده شده است میتوان آن را تشخیص داد.
این اکتشاف از این جهت اهمیت دارد که حیواناتی همچون ماموت حدود ۱۵ هزار سال پیش در این منطقه منقرض شدهاند، به این ترتیب میتوان نتیجه گرفت این نقاشیها به دست هنروران دوران پارینه سنگی خلق شدهاند.
دانشمندان همچنین دریافتند این هنروران برای خلق این تصاویر از ابزار سنگی استفاده کردهاند. شباهت بین سبک سنگنگارههای غارهای سیبری و مغولستان ثابت کرد که سنگنگارههای واقع در غار «Ukok» همان ماموتهای پشمالو هستند.
انتهای پیام