امروز: پنجشنبه, ۲ مرداد ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الخميس 29 محرم 1447 | 2025-07-24
کد خبر: 270032 |
تاریخ انتشار : 17 فروردین 1398 - 13:24 | ارسال توسط :
0
3
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اقتصادی صلح خبر با وجود این‌که سال‌ها پیش بخشی از بدهی مشتریان سه بانک تجارت، صادرات و ملت به تضمین دولت پرداخت شده بود، همچنان در رابطه با آزادسازی وثایق تسهیلات‌گیرندگان مشکلاتی وجود داشت، تا این‌که در بودجه امسال قرار بر این شده که تحت شرایطی، بانک‌ها وثایق را آزاد کنند و […]

به گزارش مجله اقتصادی صلح خبر

با وجود این‌که سال‌ها پیش بخشی از بدهی مشتریان سه بانک تجارت، صادرات و ملت به تضمین دولت پرداخت شده بود، همچنان در رابطه با آزادسازی وثایق تسهیلات‌گیرندگان مشکلاتی وجود داشت، تا این‌که در بودجه امسال قرار بر این شده که تحت شرایطی، بانک‌ها وثایق را آزاد کنند و اقداماتی برای رفع ممنوع‌الخروجی ذی‌نفعان انجام دهند.

به گزارش صلح خبر، از بودجه سال ۱۳۹۵ به تدریج شرایطی فراهم شد که دولت بتواند مسائل مربوط به بدهی‌های خود از جمله بدهی که به بانک‌ها داشت را حل و فصل و بخشی از آن را تسویه کند.

بودجه سال ۱۳۹۸ نیز در ادامه این روند، محلی برای پرداخت بخشی از بدهی دولت بوده و در کنار آن راهکاری برای موضوع قدیمی بین دولت و بدهی آن به اشخاص حقیقی و حقوقی و سه بانک ایجاد شده است.

طبق تبصره (۱۶) قانون بودجه امسال، حسب تهاتر و تسویه بخشی از بدهی اشخاص حقیقی و حقوقی که به تضمین دولت به بانک‌های صادرات، تجارت و ملت از محل واگذاری دارایی‌های غیرنقدی تسویه شده است، این بانک‌ها موظف هستند در صورتی که اصل و سود تا سررسید قرارداد تسهیلات اولیه توسط گیرنده تسهیلات به صورت یک دفعه تسویه شود نسبت به فک رهن، آزادسازی وثایق، خروج فهرست مشتریان بدحساب و رفع ممنوع‌الخروجی ذینفعان هر یک از طرف‌های درگیر در استفاده از این تسهیلات اقدام کنند.

این در حالی است که ماجرای این سه بانک، دولت و تسهیلات‌گیرندگان آن بر اساس آنچه پیش‌تر خانلو – رئیس امور پایش تعهدات دولت و تجهیزات منابع سازمان برنامه و بودجه – به صلح خبر توضیح داده بود، به این بر می‌گردد که بانک‌های تجارت، صادرات و ملت از سال ۱۳۸۹ خصوصی شدند و دولت توانست بخشی از بدهی خود را با مطالبات آنها در سال ۱۳۹۰ تهاتر کند.

براین اساس برای تسهیلات‌گیرندگان سنواتی که در سال‌های قبل تسهیلاتی دریافت کرده بودند تا آن مقطع هر چقدر بدهکار بودند دولت به جای آنها با این سه بانک تسویه کرد، اما در این میان در مورد آزادسازی وثایق دریافت شده و تضمین‌هایی که داده بودند تصمیمی گرفته نشد و در بانک‌ها باقی ماند و همچنان وثایق و ضمانت‌نامه‌ها در گروی بانک‌ها قرار دارد که مشکلات زیادی را برای بانک یا تسهیلات‌گیرنده ایجاد کرد؛ به طوری که حتی در مواردی افراد ممنوع‌الخروج شدند.

این در حالی بود که تسهیلات‌گیرنده دیگر مشتری بانک محسوب نمی‌شد و دولت مشتری بانک بوده و به جای آنها تسویه کرده بود.

از این رو برای حل ماجرا، چندین بار لایحه‌ای در مورد آزادسازی وثایق و ضمانت‌نامه‌های مربوط به بانک‌ها به دولت ارائه شد و به نتیجه‌ای نرسید تا این‌که سازمان برنامه و بودجه در نهایت در لایحه بودجه امسال ظرفیتی را پیش‌بینی کرد تا بتواند این مشکل را حل و فصل کند.

در هر صورت در جریان بررسی لایحه بودجه و آنچه که در قانون به تصویب رسید از سال جاری افراد درگیر با این موضوع می‌توانند در صورتی که اصل و سود اولیه قرار داد را به صورت یکدفعه تسویه کنند، وثایق خود را دریافت کرده و در عین حال که بانک نسبت به خروج آنها از فهرست مشتریان بدحساب و یا رفع ممنوع‌الخروجی آنها اقدام کنند.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید