امروز: دوشنبه, ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الإثنين 16 شوال 1446 | 2025-04-14
کد خبر: 153702 |
تاریخ انتشار : 06 خرداد 1396 - 13:26 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله علم و فناوری پایگاه صلح خبر ؛ دانش > فضا – همشهری آنلاین:قمرهای سیاره زحل شبیه به هیوهالای فیلم‌های ترسناک هستند، اگر با یکدیگر برخورد کرده و به تکه‌های کوچک تبدیل شوند، دوباره خود را سرهم کرده و نسخه‌ای جدید از خود را ایجاد می‌کنند، یافته‌ای که با فرضیه تشکیل حلقه‌های سیاره زحل به واسطه برخورد […]

به گزارش مجله علم و فناوری پایگاه صلح خبر ؛

دانش > فضا – همشهری آنلاین:
قمرهای سیاره زحل شبیه به هیوهالای فیلم‌های ترسناک هستند، اگر با یکدیگر برخورد کرده و به تکه‌های کوچک تبدیل شوند، دوباره خود را سرهم کرده و نسخه‌ای جدید از خود را ایجاد می‌کنند، یافته‌ای که با فرضیه تشکیل حلقه‌های سیاره زحل به واسطه برخورد قمرها با یکدیگر در تقابل است.

براساس گزارش نيوساينتيست، هرچهار سياره غول‌پيكر سامانه خورشيدي از حلقه برخوردارند اما حلقه‌هاي زحل درخشانترين و متراكم‌ترين آنها هستند و هنوز مشخص نيست مواد تشكيل دهنده اين حلقه‌ها از كجا تامين شده‌اند.

سال گذشته مطالعه روي حلقه‌هاي اين سياره توجه دانشمندان را به برخوردي به عنوان عامل تشكيل حلقه‌هاي زحل جلب كرد. محققان موسسه ستي دريافتند مدار قمرهاي ستي و ديون طي چهار ميليارد سال گذشته كه سامانه خورشيدي شكل گرفته‌است، تغيير چنداني نداشته‌اند.

از اين رو محققان پيشنهاد دادند تعاملات شديد ميان نسل‌هاي اوليه قمرهاي اين سياره درحدود 100 ميليون سال پيش منجر به ايجاد برخورد‌هاي شديدي شد كه در نتيجه آن ذرات و غبار كافي براي ايجاد حلقه‌ها به وجود آمدند.

نظريه آنها بر اين اساس است كه بزرگترين تكه‌ها از اين ذرات بعد‌ها قمر تتين،‌ديون و رآ را تشكيل داده‌اند و ذرات كوچكتر حلقه‌ها را شكل داده‌اند. اين قمرهاي متوسط در فضاي ميان حلقه‌ها در مدار زحل به گردش درآمدند و با گذشت زمان هرچه در مسير آنها قرار داشت را به سمت حلقه‌ها كشيدند و حلقه‌هاي امروزي را تشكيل دادند.

محققان موسسه فيزيك زمين در فرانسه براي بررسي درستي اين نظريه اين رويداد را مدلسازي كردند و دريافتند درصورتي كه تكه‌هاي بزرگ يك قمر از اين برخورد جان به در مي‌بردند، با چنان سرعتي به قمر تبديل مي‌شدند كه ديگر فرصتي براي تشكيل حلقه‌ها به دست نمي‌آوردند.

به بياني ديگر درصورتي كه برخورد اوليه هردو قمر را به كلي منهدم كرده‌باشد، ذرات به جا مانده از آنها دو يا چند قمر جديد ديگر تشكيل مي‌دادند و ذرات در عرض چند ده ميليون سال از پراكنده شدن دست مي‌كشيدند و فرصت كافي براي رسيدن به محدوده تشكيل حلقه‌ها را به دست نمي‌آوردند.  به گفته محققان اين فرايند به اندازه‌اي كارآمد بوده كه مي‌توانسته به تشكيل 20 تا 30 نسل از قمرهاي جديد منجر شود. 

Let’s block ads! (Why?)

RSS

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبریار صلح خبر

قوانین خبریار صلح خبر

  1. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  2. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
  3. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی صلح خبر 

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید