امروز: چهارشنبه, ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الأربعاء 17 ذو القعدة 1446 | 2025-05-14
کد خبر: 124155 |
تاریخ انتشار : 17 آذر 1395 - 12:54 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله علم و فناوری پایگاه صلح خبر ؛ دانش > دانش – همشهری آنلاین:دانشمندان موفق به ردیابی غبارهای کیهانی بر فراز بام خانه‌های پاریس و برلین شده‌اند، و این اولین باری ایت که چنین ذرات کیهانی در فضای شهری ردیابی می‌شوند. براساس گزارش ديسكاوري، غبار كيهاني نام مقادير محدودي از ماده در فضا است، از جمله مواد […]

به گزارش مجله علم و فناوری پایگاه صلح خبر ؛

دانش > دانش – همشهری آنلاین:
دانشمندان موفق به ردیابی غبارهای کیهانی بر فراز بام خانه‌های پاریس و برلین شده‌اند، و این اولین باری ایت که چنین ذرات کیهانی در فضای شهری ردیابی می‌شوند.

براساس گزارش ديسكاوري، غبار كيهاني نام مقادير محدودي از ماده در فضا است، از جمله مواد باقي مانده از فرايند شكل‌گيري سامانه خورشيدي درحدود 4.6 ميليارد سال پيش،‌و مطالعات جديد نشان مي‌دهند اين ريزشهاب‌ها ميليارد‌ها سال پس از شكل‌گيري سامانه خورشيدي همچنان بر زمين مي‌بارند.

به گفته محققان دانشگاه امپريال كالج لندن بارش غبارهاي كيهاني بر زمين از دهه 1940 امري شناخته شده‌است اما تا به امروز تصور مي شد امكان يافتن آنها در ميان ميليون‌ها ذره زميني امكان پذير نيست.

تلاش‌هاي پيشين براي شناسايي اين ذرات كيهاني در غبارهاي شهرها تنها به كشف ذرات و غبارهاي شهري و صنعتي منجر شده‌بود. اما پس از غربال كردن 300 كيلوگرم از رسوبات جمع‌آوري شده از روي بام سه شهر اروپايي،‌ دانشمندان موفق به شناسايي 500 ذره كيهاني شدند.

اين ذرات حاوي مواد معدني مغناطيسي هستند از اين رو محققان توانستند آنها را با كمك آهن‌ربا از ميان ديگر رسوبات جدا كرده و بر اساس تركيباتشان آنها را شناسايي كنند.

ذرات كشف شده كه ذرات كيهاني كروي سيليكاتي نام دارند، در حين ورود به زمين به دليل دماي بالاي اتمسفر ذوب شده و به شكل غير كروي در مي‌آيند. اين ذرات معمولا به شدت ريز هستند اما نمونه به دست آمده نسبت به ذرات معمول ابعادي بزرگتر دارند.

اين ريز‌ذرات همچنين حاوي ساختارهاي بلوري ظريفي هستند كه با نمونه‌هاي متعلق به قرون وسطي برابري مي‌كند. در مقابل نمونه‌هاي قديمي‌تر به دست آمده از مناطق قطبي كه به ميليون‌ها سال پيش تعلق دارند، از ساختار بلوري متفاوتي برخوردارند و محققان احتمال مي‌دهند اين تفاوت ساختار به تغيير در چرخش مداري سياره‌ها در طول زمان مربوط باشد.

Let’s block ads! (Why?)

RSS

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبریار صلح خبر

قوانین خبریار صلح خبر

  1. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  2. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
  3. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی صلح خبر 

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید