امروز: پنجشنبه, ۸ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الخميس 27 جماد أول 1446 | 2024-11-28
کد خبر: 152807 |
تاریخ انتشار : 01 خرداد 1396 - 23:26 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اجتماعی پایگاه RSS ؛ اجتماع > آموزش – همشهری آنلاین:کتاب سیاست اروپایی و برنامه هسته‌ای ایران توسط انتشارات دانشگاه مفید منتشر شد. کتاب سیاست اروپایی و برنامه هسته‌ای ایران كه توسط دكتر عليرضا ثمودي و با مقدمه با مقدمه دکتر سیدمحمدکاظم سجادپور منتشر شده، به دنبال ارائه تصویری روشن و فهمی عمیق از رویکرد دولتهای عضو […]

به گزارش مجله اجتماعی پایگاه RSS ؛

اجتماع > آموزش – همشهری آنلاین:
کتاب سیاست اروپایی و برنامه هسته‌ای ایران توسط انتشارات دانشگاه مفید منتشر شد.

کتاب سیاست اروپایی و برنامه هسته‌ای ایران كه توسط دكتر عليرضا ثمودي و با مقدمه با مقدمه دکتر سیدمحمدکاظم سجادپور منتشر شده، به دنبال ارائه تصویری روشن و فهمی عمیق از رویکرد دولتهای عضو اتحادیه اروپا در قبال برنامه هسته ای ایران است.در این کتاب تلاش شده است تا دلایل ورود و نقش آفرینی اتحادیه اروپا در برنامه هسته ای ایران مورد توجه قرار بگیرد. این کتاب در چهار فصل سازماندهی شده است.

در فصل نخست با عنوان «سیاست خارجی و امنیتی مشترک اروپا؛ اهداف و رویکردها» نگارنده ضمن اشاره به تاریخچه تلاش های کشورهای اروپایی برای رسیدن به سیاست مشترک در حوزه سیات خارجی، پیمان های اروپایی تصویب شده در این حوزه اشاره مورد بررسی قرار می‌گیرد. همچنین پیمان لیسبون به عنوان آخرین و البته مهمترین پیمان تصویب شده در سال های اخیر نیز مورد مطالعه قرار گرفته است.

در فصل دوم با عنوان «روابط جمهوری اسلامی ایران با اتحادیه اروپا با تاکید برنامه هسته ای ایران»، چهار حوزه اختلافی میان تهران و بروکسل از زمان پیروزی انقلاب اسلامی یعنی تروریسم، حقوق بشر، منازعه اعراب و اسرائیل و سلاحهای کشتار جمعی مورد بررسی قرار گرفته است. یکی از ویژگی های مهم این فصل، بررسی تمام مذاکره‌های انجام شده میان دو طرف از زمان مطرح شدن برنامه هسته ای ایران است. در واقع، از زمان انتشار بیانیه سعدآباد در اکتبر 2003 تا امضای برجام در جولای 2015 تمام گفتگوهای دو طرف مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین تحریم‌های اعمال شده از سوی اتحادیه اروپا و پیامدهای آن نیز بخش دیگری از این فصل را تشکیل می دهد.

«امنیتی سازی برنامه هسته‌ای ایران از سوی ایالات متحده و پیامدهای آن بر رویکرد کشورهای اروپایی» عنوان فصل سوم را به خود اختصاص داده است. در این فصل با استفاده از مکتب کپنهاگ، تلاش های آمریکا برای امنیتی سازی برنامه هسته ای ایران مورد بررسی قرار گرفته است. در حقیقت، واشنگتن با معرفی ایران به عنوان تهدیدی امنیتی برای شهروندان کشورهای مختلف، به دنبال امنیتی ساختن برنامه هسته ای ایران و در نهایت فراهم ساختن زمینه لازم برای برخورد با ایران آن هم فراتر از هنجارهای موجود در نظام بین‌الملل است.

فصل چهارم با عنوان «تغییر سیاست‌های اتحادیه اروپا در قبال برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران» به دنبال بررسی دلایل تغییر رویکرد بروکسل در زمینه برنامه هسته ای ایران است. مولف کتاب هفت مولفه از جمله تدوین راهبرد امنیتی اروپا، تلاش کشورهای اروپایی برای یافتن جایگاهی مناسب در نظام بین الملل، روی کارآمدن رهبران آتلانتیک گرا در کشورهای اروپایی، چرخش در سیاست خارجی دولت های نهم و دهم، تلاش های رژیم صهیونیستی در معرفی ایران به عنوان تهدیدی امنیتی، روی کار امدن دولت اوباما و رویکرد کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس به برنامه هسته ای ایران را از مهمترین مولفه های موثر بر تغییر رویکرد اتحادیه اروپا در قبال جمهوری اسلامی ایران معرفی کرده است.

چاپ اول کتاب سیاست اروپایی و برنامه هسته ای ایران در 401 صفحه توسط انتشارات دانشگاه مفید در سال 1396 روانه بازار کتاب شده است.

Let’s block ads! (Why?)

RSS

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار RSS برای ما ارسال نمایید.

خبریار RSS

قوانین خبریار RSS

  1. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  2. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
  3. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی RSS 

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید