امروز: شنبه, ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / 16:10:29 | برابر با: السبت 7 شوال 1446 | 2025-04-05
کد خبر: 297532 |
تاریخ انتشار : 08 مرداد 1398 - 4:00 | ارسال توسط :
0
4
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر یک کارشناس مسایل آمریکا معتقد است که اگر در منطقه خلیج فارس در هفته‌های آتی اتفاق خاصی رخ ندهد، اجلاس پیش‌بینی شده بحرین در رابطه با طرح امنیت دریایی آمریکا راه به جایی نخواهد برد و با یک نشست و برخاست بی‌نتیجه تمام می‌شود. امیرعلی ابوالفتح در گفت‌وگو با […]

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر

یک کارشناس مسایل آمریکا معتقد است که اگر در منطقه خلیج فارس در هفته‌های آتی اتفاق خاصی رخ ندهد، اجلاس پیش‌بینی شده بحرین در رابطه با طرح امنیت دریایی آمریکا راه به جایی نخواهد برد و با یک نشست و برخاست بی‌نتیجه تمام می‌شود.

امیرعلی ابوالفتح در گفت‌وگو با صلح خبر درباره طرح “امنیت دریایی” آمریکا و تصمیم این کشور برای برگزاری اجلاسی با این موضوع در ماه اکتبر در بحرین، این اقدام آمریکا را در راستای فشار حداکثری به ایران دانست و گفت: ترامپ برای رسیدن به هدف خود در اجرای این سیاست از هیچ اقدامی فروگذار نیست و در این فضا حتما تلاش می‌کند ائتلافی را علیه ایران با توجه به تحولات منطقه و خلیج فارس صورت دهد.

وی گفت: آنها قبلا هم تلاش کردند در ورشو اجلاسی را علیه ایران شکل دهند اما شاهد بودیم که این اجلاس هیچ خروجی مشخصی نداشت و بعد از آن نشست هم اتفاق خاصی نیفتاد.

این کارشناس مسایل آمریکا با اشاره به استقبال سرد کشورهای اروپایی، ژاپن، چین و هند از طرح ائتلاف دریایی آمریکا برای به اصطلاح “تضمین دریانوردی آزاد” در خلیج فارس اظهار کرد: اینکه عمده‌ترین تامین کنندگان نفت از خلیج فارس از این طرح با وجود اتفاقات اخیر رخ داده در این منطقه استقبال نکردند، مساله مهمی است. صرفا چند کشور عربی از این طرح حمایت کردند.

وی تاکید کرد: معتقدم وقتی تب و تاب تحولات اخیر فروکش کند و به همان اندازه تنش در منطقه کاهش یابد طرح چنین موضوعاتی مقداری از دایره توجه‌ها خارج خواهد شد.

ابوالفتح تصریح کرد: حتی اگر آمریکا موفق به تشکیل چنین ائتلافی شود و کشورهایی هم از سایر نقاط دنیا و منطقه به آن بپیوندند چندان به لحاظ نظامی کمک‌ کار آمریکا نخواهند بود چرا که عملا نیروی نظامی عمده و قابل توجهی که بتواند ساختار و نظم نظامی منطقه را تغییر دهد در اختیار ندارند. در این بین بریتانیا که از مهم‌ترین هم‌پیمانان آمریکاست توانایی دریایی حمایت از چنین طرحی را ندارد. بعضا کشورها برای امتیاز گرفتن از آمریکا و کسب اعتبار بین‌المللی چنین ائتلاف‌هایی به آنها می‌پیوندند. این کشورها اغلب به جای این‌که کمک‌کننده به آمریکا باشند باری بر دوش نیروی نظامی دریایی آمریکا هستند.

وی گفت: به نظر نمی‌آید تلاش های آمریکا برای ایجاد ائتلاف مذکور سرانجام خوشی داشته باشد. شواهد امر نشان می‌دهد چندان نتیجه مهمی از این طراحی و برگزاری اجلاس در این رابطه در بحرین به دست نخواهد آمد.

این کارشناس مسایل آمریکا خاطرنشان کرد: اگر تحولات منطقه و خلیج فارس به همین شکل که در یکی دو هفته گذشته بوده ادامه یابد و دیگر نفتکشی توقیف نشود و اتفاق خاصی دیگری از این دست رخ ندهد به احتمال قوی این اجلاس و تلاش‌های آمریکا برای پیاده کرده طرح خود راه به جایی نخواهد برد و به سردی از آن استقبال می‌شود و اجلاس، بیشتر در حد یک نشست و برخاست تمام می‌شود و به لحاظ نظامی تغییری در آرایش نظامی خلیج فارس رخ نخواهد داد اما اگر در این مدت شاهد اتفاق دیگری باشیم آمریکا و هم‌پیمانان منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای اش که منافعی به لحاظ تامین نفت در منطقه دارند با همت بیش‌تری در این رابطه اقدام و مشارکت خواهند کرد.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید