امروز: جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الجمعة 21 جماد أول 1446 | 2024-11-22
کد خبر: 135268 |
تاریخ انتشار : 04 اسفند 1395 - 9:54 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

کامپیوتری به اندازه‌ زمین فوتبال کامپیوترهای کوانتومی می‌توانند برخی محاسبات را به‌شکل نمایی سریع‌تر از کامپیوترهای کلاسیک انجام دهند به گزارش مجله علم و فناوری پایگاه صلح خبر ؛ به گزارش صلح خبر؛ گروهی بین‌المللی از فیزیکدانان، طرح ساخت کامپیوتر کوانتومی عظیمی را با تکیه بر فناوری‌های موجود پیشنهاد کرده‌اند که به اندازه‌ی یک زمین فوتبال وسعت دارد […]

کامپیوتری به اندازه‌ زمین فوتبال

کامپیوترهای کوانتومی می‌توانند برخی محاسبات را به‌شکل نمایی سریع‌تر از کامپیوترهای کلاسیک انجام دهند به گزارش مجله علم و فناوری پایگاه صلح خبر ؛

به گزارش صلح خبر؛ گروهی بین‌المللی از فیزیکدانان، طرح ساخت کامپیوتر کوانتومی عظیمی را با تکیه بر فناوری‌های موجود پیشنهاد کرده‌اند که به اندازه‌ی یک زمین فوتبال وسعت دارد و می‌تواند سخت‌ترین مسائلی را که ابررایانه‌های امروز قادر به پاسخگویی به آن‌ها نیستند، حل کند.

  • کامپیوتر کوانتومی چیست؟

کامپیوترهای کوانتومی می‌توانند با تکیه بر ویژگی‌های کوانتومی ذرات زیراتمی، برخی محاسبات را به‌شکل نمایی سریع‌تر از کامپیوترهای کلاسیک انجام دهند.

در کامپیوترهای رایج (کلاسیک)، محاسبات در مبنای ۲ انجام می‌شوند و هر واحد اطلاعات (بیت) یا در وضعیت صفر (خاموش) قرار دارد یا یک (روشن)

اما واحد اطلاعات کوانتومی که کیوبیت (qbit) نام دارد، از ویژگی‌های کوانتومی بهره می‌برد و می‌تواند صفر، یک یا مقداری بین آن‌ها را بپذیرد.

فیزیکدانان با استفاده از قوانین شگفت‌انگیز فیزیک کوانتومی توانسته‌اند روش‌هایی برای محاسبات فوق‌العاده سریع بر اساس این ویژگی‌ها طراحی کنند.

  • طرح جدید چیست؟

گروهی بین‌المللی از فیزیکدانان به سرپرستی «وینفرید هنزینگر» از «دانشگاه ساسکس»، طرحی برای ساخت کامپیوتر کوانتومی به روش «یون‌های به‌دام افتاده» ارائه داده‌اند که از فناوری‌های موجود بهره می‌برد.

هزینه‌ی ساخت آن دست‌کم ۱۲۶ میلیون دلار برآورد شده است و پس از ساخت، وسعتی به اندازه‌ی زمین فوتبال خواهد داشت. در این روش، یون‌ها درون میدانی مغناطیسی به ‌دام خواهند افتاد و هر کدام، نقش یک کیوبیت را ایفا خواهد کرد.

  • قدرت پردازش آن چقدر است؟

پیشرفته‌ترین رایانه‌های امروزی هم نمی‌توانند عددی ۲۰۴۸ بیتی را که ۶۱۷ رقم دارد، به عوامل اولش تجزیه کنند،‌اما کامپیوتری کوانتومی ایدئال با بهره‌گیری از ۴۰۹۶ کیوبیت می‌تواند این مسئله را در ۱۱۰ روز حل کند.

برای کامپیوتر کوانتومی برپایه‌ی یون‌های به‌دام افتاده، حل این مسئله با دومیلیارد یون در ۱۱۰ روز امکان‌پذیر است.

منبع: همشهري آنلاین

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبریار صلح خبر

قوانین خبریار صلح خبر

  1. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  2. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
  3. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی صلح خبر 

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید