به گزارش مجله آشپزی صلح خبر چگونه یک آلبالو پلو خوشمزه درست کنیم؟ صلح خبر: كمتر كسی را پیدا میكنید كه اسم آلبالوپلو را نشنیده باشد و كمتر كسی را پیدا میكنید كه این غذا جزء 10 غذای اول مورد علاقهاش نباشد و باز كمتر كسی است كه اگر آلبالوپلوی خوب خورده باشد عاشق آن نشده […]
به گزارش مجله آشپزی صلح خبر
چگونه یک آلبالو پلو خوشمزه درست کنیم؟
اگر آلبالوپلو خوشمزهترین غذای ایرانی نباشد، كه نیست اما یكی از زیباترین و خوشرنگترین خوراكهای سنتی ماست. افراد بسیاری تمایلی به خوردن غذاهایی با طعم آلبالوپلو ندارند اما دیدهاید كه وقتی دیس آن روی میز جاگیر میشود، پاتک كوچكی به آن میزنند. این جادوی زیبای خفته است. كم بخور، همیشه بخور.
هر ملتی برای خودش ذائقه ویژهای دارد. به عنوان مثال تمایل هندیها به غذاهای تند، ادویهای و غالبا گیاهی است. ژاپنیها قرنهاست كه در دریا سیر میكنند و معمولا طعمدهندهها را سر سفره به غذا اضافه میكنند. تمایل كرهایها به غذاهای تند و شیرین است و اما ایرانیها….
حتما میدانید كه سه تفنگدار، 4 نفر بودند، نه 3 نفر. اگر غذاهای ملس ایرانی را سه تفنگدار در نظر بگیریم، به خاطر تلاششان برای بقا در بین غذاهای ترش ایرانی، آلبالوپلو بهطور قطع آنونس، یكی از تفنگداران است.
اگر در طول سال سعادت صرف غذاهایی از این دست را پیدا نكردید یا جشن بگیرید یا ازدواج كنید چون در این صورت است كه حتما به مراد دلتان رسیده و آلبالو پلوی مفصلی نوشجان میكنید. از قدیمالایام رسم بر این بوده كه در بین غذاهای عروسی، نامزدی یا هر جشنی، حداقل یك غذای شیرین وجود داشته باشد تا همه از آن میل كرده و كامشان شیرین شود.
به یاد بیاورید وقتی ظهر خسته و مرده پیاده از مدرسه به خانه میآمدیم، وحشتناكترین فاجعهای كه میتوانست رخ دهد این بود كه ناهار، فسنجان، آلبالوپلو با آلبالوی فریزری، خورش آلو، آلو اسفناج یا تاسكباب داشتیم. بیشتر بچهها از غذاهای شیرین متنفرند ولی معلوم نیست به چه دلیل از سنین جوانی درك جدیدی از این خوراكهای ملس یا شیرین پیدا میكنند و به شدت به آن علاقهمند میشوند، به طوری كه در مهمانیها، اولین حمله بزرگ به فسنجان و آلبالوپلو صورت میگیرد.
در تهران رستورانهای زیادی هستند كه این غذا را تهیه میكنند، اما واقعا شمار آلبالوپلوهای خوشمزه در رستورانهایی كه در تهران خوردهام زیاد نبوده. رستوران محسن در خیابان زمرد و هانی (شعبه پارسه) پیشنهادهای من به شما برای لذت بردن از طعم آلبالوپلو هستند و یك نكته اینكه حالا آلبالوپلو غذای ارزانی محسوب نمیشود، اما خب وقتی یك غذا را دوست داشته باشی حاضر میشوی یكی، دو وعده نان و پنیر و املت بخوری و درعوض وعده بعدی به انتظار آن غذا (آلبالوپلو) بنشینی.
- برنج : 4 پیمانه
- آلبالو: یك کیلوگرم
- شکر : یك کیلوگرم
- سینه مرغ: یك عدد
- چوب دارچین: چند عدد
- برگ بو: 2 عدد
- زعفران دمکرده: 3 قاشق سوپخوری
- کره: یك پیمانه
- روغن: یك پیمانه
- نمک: به میزان لازم
- خلال پسته و بادام: به میزان لازم
روش تهیه :
نكات:
1- آلبالوها را در ظرف مسی بجوشانید و بیشتر از 10 دقیقه طول نکشد.
2- به جای مرغ می توانید از گوشت قلقلی هم استفاده کنید.
- برای اینكه رنگ آلبالو نپرد و غذا قرمز و خوشرنگ شود، از ظرف مسی سفید شده، لعابی یا استیل ضدزنگ استفاده كنید.
- هنگام دم كردن آلبالوپلو، از شعله پخشكن استفاده كرده و قابلمه را روی شعله زیاد نگذارید، چون لایه زیرین آن میسوزد.
- استفاده از دارچین، زعفران، فلفل قرمز و هل پلوی شما را خوشطعمتر میكند. ادویه پلویی هم جواب میدهد.
- مرغ یا كله گنجشكی آلبالو را جداگانه تهیه كنید و هنگام سرو، لابهلای آن بریزید. از آب مرغ هم برای دم كردن پلو میتوانید استفاده كنید.
- در صورت امكان از مربا استفاده نكنید، این كار جنایت در حق آلبالوپلوست. در حال حاضر فروشگاههایزنجیرهای و سوپرماركتهای بزرگ در طول سال، آلبالوی منجمد دارند، پس زحمتتان را به باد ندهید. علاوه بر آن در شیشههای مربای امروزی، آلبالوی زیادی نخواهید یافت.
- میتوانید برنج را جداگانه و آلبالو را جداگانه تهیه كرده و هنگام سرو با هم مخلوط كنید.
- اگر از خلال پسته و بادام استفاده میكنید، آنها را حداقل یك ساعت خیس كرده و 3 تا 4 دقیقه تفت دهید.
- مقدار آب آلبالو را زیاد نگیرید چون ناچار هستید آن را زیاد بجوشانید و در این صورت رنگ آلبالو میپرد.
- اگر با كسی لج هستید و برایش آلبالوپلو پختهاید، هسته آلبالوها را نگیرید تا حالش حسابی گرفته شود.
- برای گرفتن هسته آلبالو، آن را نیمساعت در فریزر و در بین یخها بگذارید. در این صورت هسته آسانتر جدا میشود.
- مخلفات همراه آلبالوپلو، سبزی خوردن، ماست و سالاد كاهو است.
منبع : Bartarinha