به گزارش صلح خبر، مهدی محمدزاده در توضیح این خبر اظهار کرد: این جشنواره حاصل همکاری ۱۰ ساله تبریز و سازمان همکاری اسلامی (OIC) است، این سازمان پس از سازمان ملل، دومین نهاد بینالمللی بوده و ۵۸ کشور از سه قاره آفریقا، آسیا و اروپا در این سازمان عضو هستند.
وی در ادامه با اشاره به ظرفیتهای دانشگاه هنر اسلامی تبریز گفت: مشابه این دانشگاه در کمتر جایی وجود دارد و تمامی رشتههای هنری و ابزارها و تجهیزات مرتبط با آنها موجود در این دانشگاه موجود است، از این رو سازمان همکاریهای اسلامی نیز تمایل به استفاده از این ظرفیت دارد.
وی با بیان اینکه اولین دوره از جشنواره بینالمللی خلاقیت و نوآوری تبریز در هنرهای اسلامی و صنایع دستی با رایزنی دانشگاه هنر اسلامی با OIC در سال ۹۲ برگزار شد، افزود: پیشنهاد شد که این جشنواره هر دو سال یک بار برگزار شود، مراسم افتتاحیه چهارمین دوره از این جشنواره روز پنجشنبه (بیست و سوم خرداد ماه) و مراسم اختتامیه نیز سیام خرداد ماه است.
معاون پژوهشی دانشگاه هنر اسلامی تبریز با اشاره به حضور سخنرانان داخلی و خارجی در این جشنواره اعلام نمود: دبیرکل مرکز تحقیقات تاریخ، فرهنگ و هنر جهان اسلام، وزیر تحقیقات، علوم و فناوری، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، معاون علم و فناوری رئیس جمهور و مشاور رئیس جمهور در امور زنان و خانواده جزو سخنرانان اصلی این برنامه هستند و از ۷۱ ستاره مطرح جهان برای حضور در این همایش دعوت شدهاند.
وی خاطرنشان کرد: بازدید از این نمایشگاه از ۲۵ الی ۳۰ خرداد ماه برای عموم مردم آزاد است، ستاره ها مدعو به این مراسم در طول این جشنواره به خلق آثار هنری و اجرای زنده آن و هیأت داوران نیز به داوری این آثار پرداخته و به ۱۸ ستاره برگزیده در ۱۰ بخش هنری جوایزی اهدا خواهد شد.
وی اظهار کرد: اثرات برگزیده در این بخش به همراه آثار جشنوارههای قبل در مجموعه هنرهای اسلامی تبریز نگهداری میشوند و تلاشها برای تعیین ساختمانی مناسب و بزرگتر برای افتتاح موزه هنرهای اسلامی است، همچنین مالکیت این آثار هنری برگزیده نیز توسط صاحبان آثار به تبریز داده میشود.
محمدزاده در پایان، برگزاری این جشنواره را دلیلی بر ارتباط خوب ایران با کشورهای اسلامی و خط بطلانی بر تلاش رسانههای غربی مبنی بر ناامن نشان دادن ایران دانست و خاطرنشان کرد: با وجود سیاهنماییها علیه ایران مبنی بر ارتباط محدود و کم رنگ ایران با کشورهای اسلامی و دیگر کشورها، ۷۱ مهمان از ۳۰ کشور خارجی دعوت ایران برای شرکت در این جشنواره را پذیرفتهاند، هنر تحریم شدنی نیست و مرزهای تحریم را دور میزند.
فرهاد آخوندی، رئیس حوزه ریاست روابط عمومی و بینالملل دانشگاه هنر اسلامی تبریز نیز در ادامه این نشست با بیان این که این جشنواره در حالی برگزار میشود دانشگاه هنر اسلامی تبریز در آستانه ۲۰ سالگی برای سومین سال پیاپی به عنوان دانشگاه برگزیده کشور انتخاب میشود، گفت: این دانشگاه با ظرفیتهایی که دارد و با برگزاری این جشنواره، پروژهای عظیم و بینالمللی را رقم میزند.
وی تاکید کرد: برگزاری چهارمین جشنواره بینالمللی خلاقیت و نوآوری تبریز در هنرهای اسلامی و صنایع دستی در شرایط ویژه کنونی ایران میتواند در نزدیک کردن کشورهای اسلامی به هم با استفاده از قدرت هنر مؤثر باشد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به همزمانی بیستمین سالگرد تأسیس دانشگاه هنر اسلامی با برگزاری جشنواره آریسکا از تمبر مخصوص این رویداد نیز در این جشنواره رونمایی میشود.
انتهای پیام