مهدی چمران سرلیست شورای ائتلاف شهر تهران و رییس اسبق شورای شهر تهران در گفتوگو با صلح خبر، در تشریح نیاز شورای ششم برای پاسخگویی به اولویت های شهر تهران گفت: درحال حاضر شهر به بی تحرکی دچار شده و باید این تحرک به وجود بیاید و این تحرک در حوزه های مختلف از جمله عمران شهر باید ایجاد شود از سوی دیگر پروژه های نیمه تمام باید به اتمام برسند که از جمله مهم ترین آنها خطوط مترو به عنوان اولین اولویت تهران است.
وی افزود: باوجود آلودگی هوا و ترافیک در تهران بهترین کار این است که در حمل و نقل (مترو) تحرک ایجاد کنیم تا به معنای واقعی کارآیی داشته باشد، البته توجه به شیوع کرونا ویروس هم باید مدنظر قرار بگیرد؛ در مترو باید پروتکل های بهداشتی رعایت شود که با وضع موجود سخت است و امکان رعایت این اصول وجود ندارد.
باید خطوط مترو را به کارایی برسانیم
این کاندیداری شورای شهر ششم با اشاره به اینکه میزان افرادی که از مترو استفاده می کنند حدودا به نصف کاهش پیدا کرده است، اظهار کرد: چه موضوع شیوع کرونا تا تشکیل شورای بعدی حل شود و چه حل نشود باید خطوط مترو را به کارایی برسانیم و کارایی هم به این معنا است که بلافاصله شروع به تهیه و خرید واگن کنیم که البته کاری سخت است.
وی تاکید کرد: برای تولید واگن فارغ از اینکه چند درصد امروز در داخل تولید و چند درصد از خارج وارد می شود باید هرچه می توانیم با افزایش توان و دانش در جهت تولید حداکثری در داخل کشور حرکت کنیم؛ البته در شرایط عادی شاید قسمت هایی ازقطارها همچون موتور و سیستم ترمز و دیگر امکانات که از خارج وارد می شود صرفه اقتصادی برای تولید داخل نداشته باشند، اما اگر فشارها به گونه ای باشد که نتوانیم از خارج تامین کنیم مجبور خواهیم بود به دنبال تولید در داخل برویم البته این امر ممکن است هزینه ها را افزایش دهد.
لزوم توسعه ناوگان اتوبوسرانی به عنوان یکی دیگر از اولویت های شهر تهران
رییس شورای شهر تهران در دوره چهارم در بخش دیگری از صحبت های خود به لزوم توسعه ناوگان اتوبوسرانی به عنوان یکی دیگر از اولویت های شهر تهران تاکید کرد و افزود: امکان تولید اتوبوس در داخل کشور محیا است هرچند برخی قسمت ها مثل موتور، گیربکس و شاسی از خارج وارد می شود ولی کارخانه های اتوبوس سازی داریم که باید مطابق با استانداردهای روز اتوبوس هایی مناسب اقشار مختلف را تولید کنند؛ باید اتوبوس های شهری دارای امکانات مناسب را در داخل تولید کنند.
وی افزود: باید به ناوگان اتوبوسرانی تهران که حدود ۴ سال است حداقلی از اتوبوس های جدید را به خود دیده است تحرکی اساسی داد. متاسفانه در بخش های مختلف شهر تهران شاهد توقف هستیم؛ لذا باید این توقف ها را یکی یکی در دوره بعدی مدیریت شهری برداریم. امروز در موضوع بافت فرسوده، ساخت اتوبان ها و پل هایی که در روان سازی ترافیک شهر تاثیرگذار هستند، شاهد توقف هستیم و باید در دوره بعدی شورای شهر تهران تحرک در این حوزه ها را ایجاد کنیم.
اتوبان یادگار امام (ره) رها شده
چمران ادامه داد: متاسفانه اتوبان یادگار امام (ره) رها شده به شکلی که تا خیابان امام خمینی (ره) آمده اما در آن محل رها شده درحالی که باید تا جاده تهران-ساوه و اتوبان تهران-قم و میدان ۹ دی می رفت تا همه این اقدامات کمک کند شهر زنده شود و به تحرک واداشته شود.
نباید بگذاریم فضای سبزی تهران از بین برود
وی با تاکید بر اینکه در دوره های گذشته اقدامات گسترده ای برای توسعه فضای سبز که نقش موثری در کاهش آلودگی هوای تهران دارد انجام شد و حتی در دوره پنجم مدیریت شهری هم اقداماتی انجام شد؛ اما مطلوب نیست و باید بار دیگر تلاشهای گسترده در دستور کار قرار گیرد، ادامه داد: علاوه بر اینکه نباید بگذاریم فضای سبزی تهران از بین برود؛ بلکه باید به میزان فضای سبز شهری هم افزوده شود. نباید اجازه دهیم در نقاط مختلف بوستان های بزرگ شهر با همین رکود و سکون خدایی ناکرده دچار آسیب شوند و می بایست به درختان و این بوستان ها مرتب رسیدگی شود تا سالم برای استفاده شهروندان نگه داشته شوند.
چمران در پاسخ به سوالی برای راهکار حل مشکلات اقتصادی شهرداری تهران و حل و فصل بدهی های شهرداری نیز گفت: قطعا بدهی ها هر چقدر باقی بمانند بیشتر می شوند کاری که الان انجام میشود این است که مقداری از زمین ها و املاک شهرداری فروخته می شود و بابت بدهی ها داده می شود خوب چاره ای هم جز این نیست که املاکی که بوده بابت بدهی ها بدهند تا بدهی های خود را کمتر کنند.
باید به دنبال درآمدهای جدید رفت که فشار آن به دوش مردم شهر نباشد
افرادی که از شهر بیشتر استفاده میکنند باید عوارض آن را پرداخت کنند
وی ادامه داد: باید به دنبال درآمدهای جدید رفت درآمدهایی که فشار آن به دوش مردم شهر نباشد؛ اما افرادی که می خواهند فراتر از افراد معمول از شهر استفاده کنند باید عوارض آن را پرداخت کنند این هزینه را این افراد باید بپردازند نه همه مردم و از سوی دیگر باید صرفه جویی و قناعت را در دستور کار قرار داد.
کاندیدای انتخابات شورای شهر ششم افزود: اینکه عده ای را جدیدا استخدام کرده اند به عنوان اینکه امتحان داده اند و به ناگهان به یک فرد جایگاه ۱۷ می دهند جایگاهی که فردی با ۱۵ سال تجربه کار در شهرداری و تحصیلات مهندسی همین جایگاه را دریافت می کند، مشخص نیست فرد تازه ورود حتی نصف کارآیی فرد باتجربه ۱۵ ساله در شهرداری را داشته باشد و اقداماتی شبیه به این که زیاد هم بوده به گونه ای که خارج از خط صرفه جویی و قناعت است.
وی تاکید کرد: ما در گذشته تجربه این کار در شهرداری را داشته ایم که با صرفه جویی و جلوگیری از اشرافی گری و حقوق های بالا و ریخت و پاش بی خود هزینه ها را کاهش دادیم مثلا در مقطعی مشاهده شد که شروع شده جداول وسط اتوبان ها را رنگ آمیزی می کنند درحالی در آن شرایط چنین کاری نیاز نبود؛ لذا برای مدتی این رنگ کاری ها را متوقف کردیم به این ترتیب باید چنین اقداماتی که با هدف صرفه جویی هست را که در گذشته تجربه آن را داریم؛ آغاز کنیم تا دخل و خرج شهرداری تهران باهم تطبیق پیدا کند.
انتهای پیام