به گزارش مجله محیط زیست صلح خبر به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاعرسانی محیط زیست امیرحسین رقیمی مدیرکل دفتر برنامه ریزی طرح های آب و فاضلاب شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با ارائه گزارشی در خصوص وضعیت تاسیسات فاضلاب شهرهای ساحلی کشور، گفت: افزایش جمعیت منجر به افزایش تقاضا در بخش آب و […]
به گزارش مجله محیط زیست صلح خبر
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاعرسانی محیط زیست امیرحسین رقیمی مدیرکل دفتر برنامه ریزی طرح های آب و فاضلاب شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با ارائه گزارشی در خصوص وضعیت تاسیسات فاضلاب شهرهای ساحلی کشور، گفت: افزایش جمعیت منجر به افزایش تقاضا در بخش آب و شدت گیری کاهش منابع آب در دسترس، همچنین افزایش تبدیل آب به پساب و مشکلات محیط زیستی شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر سیستم فاضلاب کشور در حدود ۴۶.۸ درصد جمعیت کشور را پوشش می دهد، اظهار کرد: از ۱۱۳۰ شهر کشور ۲۹۵ شهر بزرگ و اصلی کشور تحت پوشش سیستم فاضلاب و ۱۱۲ تصفیه خانه فاضلاب در حال ساخت است. یعنی به رغم آنکه شبکه فاضلاب حدود ۴۶ درصد جمعیت را پوشش می دهد، تاسیسات فاضلاب تصفیه خانه ها حدود ۳۱ درصد جمعیت را در بر می گیرد.
رقیمی یکی از مهم ترین چالش ها برای تکمیل سیستم فاضلاب کشور را کمبود اعتبارات برشمرد و افزود: عدم تکمیل شبکه فاضلاب کشور در برخی شهرهای استان های ساحلی شمالی و جنوبی منجر به تخلیه فاضلاب خام به منابع آبی دریایی شده است.
این مقام مسئول ادامه داد: دولت یازدهم برای رفع این چالش، گام های خوبی برداشته که از آن جمله می توان به مصوبه ای برای حوزه آب و فاضلاب در استان های سیستان و بلوچستان و خوزستان اشاره کرد که می تواند بخش مهمی از چالش این دو استان در این زمینه را بر طرف شدن کند.
وی ابراز امیدواری کرد با مصوبه مذکور، حدود ۷۵ درصد مشکل شهرهای استان خوزستان در حوزه ورود فاضلاب خام به منابع آبی ارزشمند استان، ظرف سه سال آینده بر طرف شدن شود.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی طرح های آب و فاضلاب شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با اشاره به شرایط ویژه دو استان گیلان و مازندران، گفت: این دو استان به سبب اقلیم و منابع آبی که به صورت مستقیم وارد دریای خزر می شوند از حساسیت بیشتری برخوردارند و از همین رو برای تامین بخشی از اعتبار مورد نیاز در استان های مازندران و گیلان اقدام به جذب اعتبارات بین المللی کردیم و امیدواریم ظرف چهار سال آینده موفق به رفع چالش شهرهای اصلی استان مازندران شویم.
رقیمی پیشنهاد داد: با توجه به چالش اعتبارات، اولویت بندی در خصوص اجرای سیستم فاضلاب در کشور صورت گیرد و شهرهای ساحلی با توجه به اهمیت موضوع در اولویت بالاتری قرار گیرند.
وی همچنین به تکلیف برنامه ششم برای افزایش درصد جمعیت تحت پوشش سیستم فاضلاب در کشور اشاره کرد و گفت: بر این اساس در پایان برنامه ششم توسعه، باید حدود ۷۰ درصد جمعیت کشور تحت پوشش شبکه فاضلاب قرار گیرند که این موضوع نیازمند تحقق اعتبارات است.
رقیمی با گلایه از عدم مشارکت مردم در پرداخت حق انشعاب سیستم فاضلاب و نبود قانون مشخص در این حوزه، گفت: در حالیکه در سایر کشورها تعرفه بخش فاضلاب ۱.۵ برابر تعرفه آب است، تعرفه بخش فاضلاب در ایران تنها ۷۰ درصد تعرفه آبی است و این در حالی است که حتی تعرفه آبی ایران نیز ۴۰ درصد تعرفه واقعی است. یعنی تقریبا در بخش فاضلاب رقم خاصی از مشترکان دریافت نمی شود اما برای دریافت همین رقم ناچیز نیز مشکلات بسیاری وجود دارد.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی طرح های آب و فاضلاب شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه یکی از اصلی ترین فاکتورها در حوزه محیط زیست دریایی، موضوع فاضلاب خام است، گفت: برنامه ریزی صحیح در این حوزه نیازمند شکل گیری همکاری قوی میان سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان برنامه و بودجه و شرکت مهندسی آب و فاضلاب است.
Let’s block ads! (Why?)
اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.
قوانین خبریار صلح خبر
- در صورت تمایل اعلام نمایید تا اخبار و گزارش ها با نام خود شما منتشر گردد.
- شما می توانید از بخش خبریار صلح خبر، اخبار و گزارش های خود را ارسال نمایید.
- شما می توانید اخبار و گزارش ها را به ایمیل solhkhabar@yahoo.com ارسال نمایید.
- لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
- از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی اکیدا خودداری فرمایید.
- از ارسال کاریکاتورهای توهین آمیز یا تصاویر موهن اکیدا خودداری فرمایید.
- رعایت کپی رایت در مطالب ارسالی الزامی است.
- در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربر خاطی بلافاصله حذف می گردد.