به گزارش مجله اخبار روز صلح خبر چالش تلگرام بین دو قوه به گزارش صلح خبر؛ آرمان در صفحه اول روزنامه امروز سه شنبه، 18 مهر خود نوشت: چالش تلگرام بین دو قوه آرمان:«ما با کانالهای ضدانقلاب مخالفیم و آنها را پیگیری کرده و به آنها اجازه فعالیت نمیدهیم. همه مسئولان نظام در این موضوع همسو […]
به گزارش مجله اخبار روز صلح خبر
چالش تلگرام بین دو قوه
به گزارش صلح خبر؛ آرمان در صفحه اول روزنامه امروز سه شنبه، 18 مهر خود نوشت: چالش تلگرام بین دو قوه
آرمان:«ما با کانالهای ضدانقلاب مخالفیم و آنها را پیگیری کرده و به آنها اجازه فعالیت نمیدهیم. همه مسئولان نظام در این موضوع همسو هستیم، اما اگر عدهای بخواهند با این نگاه فضای سیاسی را محدود کنند و با این عناوین دسترسی مردم را ببندند، ما موافق نیستیم.» این اظهارات وزیر ارتباطات آخرین موضع این وزارتخانه در قبال محدودیت دسترسی هموطنان به شبکههای اجتماعی است. این روزها «چالش تلگرام» آغاز شده است؛ نرمافزاری که بهسرعت جای خود را در ایرانیان پیدا کرد، چنانکه حالا مسئولان هم برای انتقال پیامهای خود از آن استفاده میکنند. بدونشک این نرمافزار هم مانند سایر نرمافزارها میتواند کارکرد دوگانه خوب و بد داشته باشد. دولت روحانی از ابتدا تاکید کرد که عزمی برای محدودکردن استفاده از این نرمافزار ندارد. براینمونه، مدیرکل روابطعمومی شرکت مخابرات ایران در مهر94 در واکنش به اخباری مبنی بر احتمال فیلترشدن تلگرام گفت:«مخابرات چنین تصمیمی ندارد.» داوود زارعیان تاکید کرد: «سیاست دولت یازدهم از ابتدا مخالفت با فیلترینگ بوده و همچنان هست و تا آخر عمر این دولت هم خواهد بود؛ از اینرو مخابرات تصمیمی برای فیلترکردن تلگرام ندارد.» با این همه، چندروزی است که پرونده تلگرام بار دیگر گشوده شده است؛ موضوعی که اساس آن طرح شایعات بیاساس از طریق برخی کانالهای تلگرامی بود.
ماجرا چه بود؟
16 مهر بود که دادستانکل کشور درباره این موضوع که «یکی از اعضای ناظر کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه گفته است تاکنون شکایتی از یکی از کانالهای تلگرامی ضدانقلاب مطرح نشده است»، گفت:«این کانال برای فعالیتهای ضدانقلابی خود از بستر تلگرام استفاده میکند و بهزودی تکلیف تلگرام را روشن میکنیم.» 17مهرماه، آذری جهرمی وزیر ارتباطات، توئیتی را خطاب به موسس تلگرام با مضمون «ما حامی گردش آزاد اطلاعات هستیم اما انتشار تنفر و دروغ در فضای مجازی را محکوم میکنیم» منتشر کرد که پاول دورف، مدیر پیامرسان تلگرام، به آن پاسخ گفت. دورف در پاسخ به آذری جهرمی اینگونه نوشت: «مقررات تلگرام ممانعت از رواج خشونت و سخنان نفرتانگیز است و ما با تکیه بر گزارش کاربرانمان نسبت به برخورد با محتوای عمومی که این قوانین را نقض میکنند، عمل میکنیم.» همان روز بار دیگر دادستان کشور تاکید کرد: «مدیریت و کنترل فضای مجازی هماهنگی سایر دستگاهها را میطلبد و امیدواریم با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری این موضوع به سرانجام لازم برسد.»
جلوگیری از فعالیت برخی شبکههای اجتماعی
دیروز معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی هم گفت: «هرچه استفاده مردم از فضای مجازی بیشتر بشود، افرادی هم که سوءاستفاده میکنند، بیشتر میشوند و بهتناسب استفاده بیشتری که شده، کسانی که سوءاستفاده میکنند، بیشتر شده و آمار جرایم بیشتر شده است.» قاضی عبدالصمد خرمآبادی در پاسخ به این سوال که «قبلا گفته بودید نظارتی بر سرورها وجود دارد؛ آیا الان نظارتی داریم یا خیر؟»، اظهار کرد: «از نظر فنی خیر، نظارتی نداریم، اما از نظر مهندسی اجتماعی نظارت خوبی داریم. ما از مجموعههای دستاندرکار میخواهیم که زمینه مدیریت فنی را ایجاد کنند، زیرا نداشتن مدیریت فنی هزینه کار ما را بالا میبرد.» وی درباره همکاری با وزیر ارتباطات جدید و موضوع مدیریت فضای مجازی گفت: «نامههای سابق که برای وزیر سابق ارسال شده بود، برای وزیر جدید ارتباطات ارسال شد و خواستیم تا زمینه مدیریت ما بر فضای مجازی، خصوصا تلگرام را فراهم کند، اما عملا تغییر جدید اتفاق نیفتاده است.» قاضی خرمآبادی ادامه داد:«نظارت ما بر فضای مجازی وجود دارد، با توجه به مصوباتی که اخیرا شورای عالی فضای مجازی در زمینه فعالیت شبکههای اجتماعی در کشور داشته، بهزودی از فعالیت شبکههای اجتماعی که نتوانند بر اساس معیارها و ضوابطی که شورای عالی فضای مجازی تعیین کرده است عمل کنند، جلوگیری میشود.» معاون دادستان کل کشور افزود: «شورای عالی فضای مجازی در مصوبهای که داشت و در روزنامه رسمی هم منتشر شده است، مصوب کرده که شبکههای اجتماعی که در داخل کشور و یا شبکههای خارجی که در داخل کشور فعالیت میکنند، باید نظام جمهوری اسلامی ایران بتواند بر آنها مدیریت کامل داشته باشد و حتما محتواهای مربوط به این شبکههای اجتماعی باید در داخل ذخیره شود و این جزو سیاستهایی است که در آن مصوبه به تصویب همه اعضای شورای عالی فضای مجازی با اجماع رسیده است و مرکز ملی فضای مجازی باید تلاش لازم را برای اجرای این مصوبه به عمل بیاورد.» قاضی خرمآبادی بیان داشت:«در این مصوبه بر استفاده حداکثری از شبکههای اجتماعی تاکید شده است، اما این استفاده باید استفاده مدیریتشده باشد؛ ما باید ضمن استفاده حداکثری از فضای مجازی جلو جرایم را بگیریم که مردم ما متضرر نشوند.» معاون دادستان کل کشور در پاسخ به این سوال که آیا نرمافزار ویز رفع فیلتر شده است، گفت: بله متاسفانه. از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و شرکت ارتباطات زیرساخت خواستهایم هر ه سریعتر ترتیبات و اقدامات لازم را برای فیلتر به عمل بیاورد. معاون دادستانکل کشور در فضای مجازی ادامه داد: یک تیم را برای فیلترکردن آن قرار دادهاند و بنا به ادعای مسئولان شرکت زیرساخت از امکانات فنی استفاده میکند که مبارزه با آن و متوقفکردن آن زمانبر است و امیدواریم انشاءا… هرچه زودتر بتوانند مجدد از فعالیت این نرمافزار که متعلق به نظام غاصب صهیونیستی است، جلوگیری کنند.
به کانالهای ضدانقلاب اجازه فعالیت نمیدهیم
وزیر ارتباطات گفت: «نباید بهدلیل وجود برخی کانالهای ضدانقلاب با حرفهای دروغ و کذب، بین وزارتخانهها دعوا ایجاد کنیم و این دعوا به فضای رسانهای کشیده شود.» محمدجواد آذری جهرمی با اشاره به شایعاتی مبنی بر فیلترینگ پیامرسان تلگرام افزود:« این مساله که یک کانال ضدانقلاب بیاید و در فضای مجازی حرفهای ناروا بزند، قطعا باید پیگیری شود، اما اگر بخواهیم به این دلیل تلگرام را فیلتر کنیم و مردم را ناراضی کنیم، حرف غلطی است.» وزیر ارتباطات با اشاره به صحبتهای دادستانکل کشور گفت:« من خوشحال هستم که دادستان کل کشور اعلام کرد که نباید بهواسطه یک کانال ضدانقلاب، فضای مجازی را بست. این مساله نشان از سیگنالهای مثبت در حوزه فضای مجازی کشور دارد. ما باید ضدانقلاب را هدف قرار دهیم و با کسانی که این فضا را ناامن میکنند، برخورد کنیم.» آذری جهرمی با اشاره به تاکید دولت در بحث گردش آزاد اطلاعات اظهارکرد: «دولت و وزارت ارتباطات از گردش آزاد اطلاعات حمایت میکند اما بر خطوط قرمز نیز پافشاری میکنیم. نباید بهدلیل وجود برخی کانالهای ضدانقلاب با حرفهای دروغ و کذب، بین ارگانها و وزارتخانهها دعوا ایجاد کنیم و این دعوا به فضای رسانهای کشیده شود.» وی خاطرنشان کرد: «قطعا فضای مجازی نباید امنیت روانی مردم یا فضای کسبوکار مردم را بر هم بزنند. این مسائل میتواند سرمایهگذاری و اعتماد مردم را بهم بزند. وزارت ارتباطات این دسته از مسائل را پیگیری میکند و اجازه نمیدهد فعالیتهای خلاف قانون انجام گیرد.» وی با بیان اینکه فضای سیاسی کشور باز است، گفت: «قطعا دولت، مخالف ضدانقلاب است. همه مسئولان در برخورد با افراد ضدانقلاب همصدا هستند، اما این به آن معنا نیست که در حوزه سیاسی محدودیت بیمورد وجود داشته باشد. اگر افرادی بخواهند به اسم فعالیت سیاسی به فعالیتهای ضدانقلابی بپردازند، ما موافق نیستیم، اما دولت همچنان تاکید دارد که نباید برای عموم مردم، بهخصوص در حوزه فضای مجازی، محدودیت ایجاد شود.»
اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید.
قوانین خبرنگاران صلح خبر
- در صورت تمایل اعلام نمایید تا اخبار و گزارش ها با نام خود شما منتشر گردد.
- شما می توانید از بخش خبرنگاران صلح خبر، اخبار و گزارش های خود را ارسال نمایید.
- شما می توانید اخبار و گزارش ها را به ایمیل solhkhabar@yahoo.com ارسال نمایید.
- لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
- از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی اکیدا خودداری فرمایید.
- از ارسال کاریکاتورهای توهین آمیز یا تصاویر موهن اکیدا خودداری فرمایید.
- رعایت کپی رایت در مطالب ارسالی الزامی است.
- در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربر خاطی بلافاصله حذف می گردد.