امروز: دوشنبه, ۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الإثنين 24 جماد أول 1446 | 2024-11-25
کد خبر: 300113 |
تاریخ انتشار : 18 مرداد 1398 - 14:09 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید دارد: ‌مأموریت تئاتر نه فقط بازآفرینی خط به خط آیین‌ها که نوآفرینی جستارهایی است که می‌تواند به جویایی و پویایی مخاطبان و مانایی آیین‌ها و پاسخگویی به پرسش‌های انسان معاصر ختم شود. به گزارش صلح خبر به نقل از ستاد […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید دارد: ‌مأموریت تئاتر نه فقط بازآفرینی خط به خط آیین‌ها که نوآفرینی جستارهایی است که می‌تواند به جویایی و پویایی مخاطبان و مانایی آیین‌ها و پاسخگویی به پرسش‌های انسان معاصر ختم شود.

به گزارش صلح خبر به نقل از ستاد خبری نوزدهمین جشنواره نمایش‌های آیینی سنتی، سید محمدمجتبی حسینی در آستانه برپایی جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی پیامی را برای این رویداد منتشر کرد.

متن پیام معاون امور هنری به این شرح است:

«آیین‌ها، چراغِ چگونه زیستنِ گذشتگان و نمایه‌ی نمایانی برای امروزیان است که سزاوارتر زندگی کنند و نظم و نظام اجتماعی خود را مبتنی بر آموزه‌های روزگار کهن و مُلهم از مواریث ماندگاری بنا نهند که در خیرخواهی و خلاقیت‌ورزی آن‌ها خللی وارد نیست. مردمان روزگار ما قد برافراخته‌اند که در چیستی و هستی خویش مستغرق باشند و از مواهب گنجینه‌های علمی و عملی پیشینیان برخوردار گردند. هنر با معنابخشی به آیین‌ها و آداب و باورها، تبلور این اراده و پیوند دهنده‌ی انسان دیروز و امروز و از میان هنرها، «تئاتر»، به جستجوی خلق کارکردی روزآمد از آیین‌ها در برابر ابتلائات روزگاری است. 

مأموریت تئاتر نه فقط بازآفرینی خط به خط آیین‌ها که نوآفرینی جستارهایی است که می‌تواند به جویایی و پویایی مخاطبان و مانایی آیین‌ها و پاسخگویی به پرسش‌های انسان معاصر ختم گردد. هر چند گونه‌های متمایز نمایشی هم چون پرده‌خوانی، خیمه شب بازی، نقالی و تخته حوضی، می‌توانند زادگاه این نوزایی و نونَواری در شمار آیند اما عبور از کارکرد کلیشه‌ای و قالب‌های اجرایی این گونه‌های نمایشی جز به هم‌افزایی علمی و کارآمدتر کردن مولفه‌های بر اساس الگوهای آکادمیک و آموزه‌های پژوهشی میسر نخواهد بود. آرمانی که مشفقانه باید از دو سوی این صحنه پیش چشم قرار گیرد و به یگانگی، تبلور اصالت و هویت ایرانیان محسوب گردد و در آمیختگی جان عالمان و عاملان، جهانِ هنر، آوردگاه آگاهی و رستگاری باشد. 

به اعتقاد مجریان، جشنواره‌ی بین‌المللی تئاتر آیینی سنتی نه یک رویکرد تکلیفی که رویدادی زایاست که ضرورت‌های این عصر را با توشه‌ی آیین‌ها و سنن ایرانی متذکر می‌شود و چهره به چهره با عوارض و آلام عصر «نو»، نوشدارو از آلاء «سنت» می‌طلبد. برای تعمیق تئاتر در چهار ضلع زمانه‌ی خویش، ثبت و ضبط آیین‌ها و آداب و روزآمدی آن فریضه‌ای است که این تدارک عظیم بدان آرمان و آرزوست.  

به فروتنی و با سپاس از همه‌ی همکارانم که در برگزاری این دوره از جشنواره، اندک دریغی نداشتند، نیایش‌خوان این اقبال و این نعمت خواهم بود که هر چه هست از آن اوست و بس. »

نوزدهمین دوره جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی از ۱۹ تا ۲۶ مرداد ماه به دبیری داود فتحعلی‌بیگی در کاشان و تهران برگزار می‌شود.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید