امروز: یکشنبه, ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 ذو القعدة 1446 | 2025-05-11
کد خبر: 172181 |
تاریخ انتشار : 29 مرداد 1396 - 20:31 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله علم و فناوری صلح خبر پشه‌های واقعا روزها کجا می‌روند؟/پاسخ به یک سوال قدیمی به گزارش خبرآنلاین به نقل از سیناپرس،پشه ها و سوسک ها جزو منفورترین موجودات بر روی زمین محسوب می شوند؛ اما مزاحمت پشه ها برای انسان بسیار بیشتر از سوسک ها است، چرا که این حشرات کوچک، از زمانی که […]

به گزارش مجله علم و فناوری صلح خبر

پشه‌های واقعا روزها کجا می‌روند؟/پاسخ به یک سوال قدیمی

به گزارش خبرآنلاین به نقل از سیناپرس،پشه ها و سوسک ها جزو منفورترین موجودات بر روی زمین محسوب می شوند؛ اما مزاحمت پشه ها برای انسان بسیار بیشتر از سوسک ها است، چرا که این حشرات کوچک، از زمانی که توانایی پرواز کردن پیدا می کنند، تنها بدنبال نیش زدن و مکیدن خون انسان هستند.

حقیقت این است که شانس گزیده شدن توسط پشه در تاریکی شب، بسیار بیشتر از روز است؛ بنابراین پشه ها ترجیح می دهند که در طول روز “بخوابند”. از سوی دیگر، فعالیت در طول روز و در گرمای هوا می تواند برای این حشره کوچک، مرگبار باشد؛ از همین رو پشه ها ترجیح می دهند که بعد از غروب خورشید و در خنکی و تاریکی هوا فعالیت خود را آغاز کنند.

 نکاتی مهم در مورد پشه ها

تنها پشه های ماده، انسان را نیش زده و خونش را می مکند؛ درحالیکه پشه های نر از شهد گلها تغذیه می کنند! همچنین مهره داران و سایر حیوانات نیز از نیش پشه ها در امان نیستند.
پشه های ماده برای تغذیه، خون انسان را نمی مکند! پشه های ماده از پروتئین ها و ترکیبات خاص در خون انسان برای تولید و پرورش تخم ها استفاده می کند.براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO)، پشه یکی از مرگبارترین موجودات در جهان محسوب می شود. توانایی پشه ها در انتقال و گسترش بیماری ها، هر ساله منجر به مرگ میلیون ها نفر در جهان می شود.

بیش از نیمی از جمعیت جهان در مناطقی زندگی می کنند که گونه های پشه آئدس اجیپتی (Aedes aegypti) در آن حضور دارند. در سال 2015 بالغ بر 438 هزار نفر در اثر ابتلا به بیماری مالاریا جان خود را از دست دادند؛ همچنین شیوع تب دنگی در 3 دهه گذشته 30 برابر شده است.

نیش های مرگبار

بیماری ‌های ناقل‌ زاد (vector borne disease) به بیماری هایی گفته می شوند که توسط ناقلینی همچون پشه، کک، کنه، شپش یا ساس به انسان منتقل شده و خطرناک ‌ترین بیماری ‌ها را ایجاد می ‌کنند.

در این گروه، بیماری های خطرناکی وجود دارند که ناقل آنها پشه (Mosquito-borne diseases) است؛ این بیماری ها ناشی از باکتری، انگل یا ویروسی است که توسط پشه به بدن انسان منتقل می شود.

مالاریا، تب زیکا، تب دنگی، تب زرد، ویروس نیل غربی، چیکن گونیا (chikungunya)، آنسفالیت ژاپنی (japanese encephalitis)، آنسفالیت سنت لوئیس (Saint Louis encephalitis)، آنسفالیت لا کراس (La Crosse encephalitis) از جمله بیماری هایی هستند که توسط نیش پشه منتقل می شوند.

روزی به نام پشه‌ها

تاریخچه نامگذاری این روز به سال 1897 و زمان کشف ارتباط بین پشه و انتقال مالاریا توسط رونالد راس (Ronald Ross) باز می گردد. تاریخ 20 اوت (29 مرداد) به نام روز جهانی پشه (World Mosquito Day) نامگذاری شده است.

هدف از نامگذاری یک روز خاص به نام پشه ها، افزایش آگاهی در مورد علل و روش های پیشگیری از بیماری هایی است که توسط پشه منتقل می شوند و در صدر این گروه، بیماری مالاریا قرار دارد. محققان امیدوارند این روز بتواند انگیزه ای برای سایر پژوهشگران برای ادامه دادن تحقیقات رونالد راس، و جمع آوری کمک های مالی برای توسعه روش های درمانی موثر بیماری مالاریا باشد.

۵۴۵۴

Let’s block ads! (Why?)

RSS

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبریار صلح خبر

قوانین خبریار صلح خبر

  1. در صورت تمایل اعلام نمایید تا اخبار و گزارش ها با نام خود شما منتشر گردد.
  2. شما می توانید از بخش خبریار صلح خبر، اخبار و گزارش های خود را ارسال نمایید.
  3. شما می توانید اخبار و گزارش ها را به ایمیل solhkhabar@yahoo.com ارسال نمایید.
  4. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  5. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی اکیدا خودداری فرمایید.
  6. از ارسال کاریکاتورهای توهین آمیز یا تصاویر موهن اکیدا خودداری فرمایید.
  7. رعایت کپی رایت در مطالب ارسالی الزامی است.
  8. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربر خاطی بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی و خبریار صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید