امروز: جمعه, ۲ خرداد ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الجمعة 26 ذو القعدة 1446 | 2025-05-23
کد خبر: 163590 |
تاریخ انتشار : 20 تیر 1396 - 9:34 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله محیط زیست صلح خبر ؛  مجید شفیع‌پوردر گفت‌وگو با ایسنا، درباره پرسش‌های شورای نگهبان درباره توافق پاریس اظهار کرد: وقتی که این توافق‌نامه به تصویب مجلس رسیده و به شورای نگهبان ارائه شده است، دلیلی برای ورود مرکز پژوهش‌های مجلس به این موضوع وجود ندارد. معمولا مرکز پژوهش‌های مجلس قبل از هر تصمیم‌گیری از سوی […]

به گزارش مجله محیط زیست صلح خبر ؛

 مجید شفیع‌پوردر گفت‌وگو با ایسنا، درباره پرسش‌های شورای نگهبان درباره توافق پاریس اظهار کرد: وقتی که این توافق‌نامه به تصویب مجلس رسیده و به شورای نگهبان ارائه شده است، دلیلی برای ورود مرکز پژوهش‌های مجلس به این موضوع وجود ندارد. معمولا مرکز پژوهش‌های مجلس قبل از هر تصمیم‌گیری از سوی مجلس به پژوهش‌ و بررسی‌ می‌پردازد تا نظر خود را در مورد تائید یا رد هر نوع قانونی  قبل از تصویب مجلس اعلام کند.

وی افزود: شورای نگهبان تنها با یک سئوال از مجلس، موضوع را پیگیری کرده است. سئوال این بود که آیا دراین توافق‌نامه پیوستی وجود دارد یا نه؟ زیرا در توافق‌نامه پاریس ذکر شده بود که هر پیوستی به توافق‌نامه که با تصویب کنفرانس متعاهدین صورت خواهد گرفت در حکم الحاق به توافق‌نامه خواهد بود.

رئیس مرکز امور بین‌الملل و کنوانسیون‌ها در سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه توافق‌نامه پاریس هیچ ضمیمه و پیوستی ندارد،گفت: زمانی که این پرسش از سوی شورای نگهبان به مجلس داده  شد، موضوع به کمیسیون کشاورزی ارجاع شد تا این کمیسیون مجدد بررسی‌ها را انجام ‌دهد و پاسخ سئوال را بدهد.

شفیع‌پور تاکید کرد: هیچ سوال دیگری از سوی شورای نگهبان به مجلس شورای اسلامی ارجاع نشده است.

وی در ادامه در پاسخ به ادعاهای مطرح شده مبنی بر اعمال تحریم بر کشورها در صورت عدم پایبندی به تعهدات خود به کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای گفت: هیچ اقدام تهدیدی یا تحریمی در توافق‌نامه پاریس پیش‌بینی نشده و توافق‌نامه پاریس یک سند تشویقی و تسهیلی است تا کشورهای عضو به‌ویژه کشورهای در حال توسعه یافته از مزایای انتقال و توسعه فناوری، دریافت منابع مالی و ظرفیت‌سازی نیروی انسانی لازم بهره‌مند شوند. 

رئیس مرکز امور بین‌الملل و کنوانمسیون‌ها در سازمان حفاظت محیط زیست افزود: اگر کشوری به تعهدات خود عمل نکند هیچ سازوکاری به واسطه ماهیت توافق‌نامه برای تحریم و تهدید وجود ندارد و توافق‌نامه یک سند الزام‌آور حقوقی محسوب نمی‌شود.

وی در پاسخ به این پرسش که با وجود اسناد بالادستی در حوزه بهینه‌سازی مصرف انرژی و ترویج انرژی‌های پاک مثل سیاست‌های کلی نظام در حوزه محیط زیست چه ضرورتی برای الحاق ایران به توافق‌نامه پاریس وجود دارد، گفت: تعامل و همراهی ایران با جامعه جهانی به عنوان کشوری که از اثرات سوء گرمایش جهانی آسیب‌ ‌دیده یکی از مزایای اولیه توافق‌نامه پاریس است. سالانه حدود ۱۰۰میلیون دلار به  صندوق سبز اقلیم تخصیص می‌یابد بنابراین همراهی با کشورهای توسعه یافته برای جلب حمایت‌های مالی، اخذ فناوری و ظرفیت‌سازی از دستاوردهای الحاق ایران به توافق‌نامه پاریس است.

شفیع‌پور در پایان تاکید کرد: تنها کشورهایی می‌توانند از این تسهیلات استفاده کنند که به توافق‌نامه پاریس پیوسته باشند همچنین از آنجا که هیچ اجباری در توافق‌نامه وجود ندارد مزیت مضاعفی ایجاد می‌شود.

انتهای پیام

Let’s block ads! (Why?)

ایسنا

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبریار صلح خبر

قوانین خبریار صلح خبر

  1. در صورت تمایل اعلام نمایید تا اخبار و گزارش ها با نام خود شما منتشر گردد.
  2. شما می توانید از بخش خبریار صلح خبر، اخبار و گزارش های خود را ارسال نمایید.
  3. شما می توانید اخبار و گزارش ها را به ایمیل solhkhabar@yahoo.com ارسال نمایید.
  4. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  5. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی اکیدا خودداری فرمایید.
  6. از ارسال کاریکاتورهای توهین آمیز یا تصاویر موهن اکیدا خودداری فرمایید.
  7. رعایت کپی رایت در مطالب ارسالی الزامی است.
  8. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربر خاطی بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی و خبریار صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید