امروز: سه شنبه, ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 17 شوال 1446 | 2025-04-15
کد خبر: 153451 |
تاریخ انتشار : 05 خرداد 1396 - 1:28 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله محیط زیست پایگاه صلح خبر ؛ مسعود ابراهیم تهرانی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه در حال حاضر آماربرداری از سمندرها بر سه گونه سمندر کوهستانی لرستان، سمندر کوهستانی کردستان و سمندر آتشین (شکم خالدار) متمرکز است، اظهارکرد: چند سالی است که برنامه متمرکز حفاظت و مدیریت سمندرها را در دست داریم و […]

به گزارش مجله محیط زیست پایگاه صلح خبر ؛

مسعود ابراهیم تهرانی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه در حال حاضر آماربرداری از سمندرها بر سه گونه سمندر کوهستانی لرستان، سمندر کوهستانی کردستان و سمندر آتشین (شکم خالدار) متمرکز است، اظهارکرد: چند سالی است که برنامه متمرکز حفاظت و مدیریت سمندرها را در دست داریم و از امسال پایش زیستگاه سمندرها در استان‌های لرستان، خوزستان، کرمانشاه و کردستان را دنبال می‌کنیم و بعد از جمع‌آوری آمار آنها برنامه‌ریزی‌های لازم را برای حفاظت از این سمندرها انجام می‌دهیم.

وی با اشاره  به وجود هفت گونه سمندر در ایران گفت: این سمندرها شامل سمندر کوهستانی لرستان، سمندر کوهستانی کردستان، سمندرکوهستانی آذربایجان، سمندر جویباری، سمندر جویباری غارزی گرگان، سمندر تاجدار جنوبی و سمندر آتشین (شکم خالدار) می‌شود. از این تعداد، سه گونه سمندر کوهستانی لرستان، سمندر کوهستانی کردستان و سمندر آتشین (شکم خالدار) در معرض تهدید هستند. از سمندر آتشین نیز اطلاعات بسیار محدودی در دسترس است. زیستگاه اصلی آن در استان‌های کرمانشاه و کردستان است البته امیدواریم بتوانیم اطلاعات مربوط به تعداد و محل‌های پراکندگی‌ این گونه سمندر را جمع آوری کنیم.

مسئول بخش خزندگان و دوزیستان دفتر حیات وحش و آبزیان آبهای داخلی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: سال گذشته برنامه راهبردی حفاظت و مدیریت در دفتر حیات وحش سازمان محیط زیست برای مدیریت شش گونه سمندر تدوین شد که سمندر لرستانی جزو این برنامه‌ بود. زیستگاه این گونه سمندر در لرستان و خوزستان است.

تهرانی در پایان گفت: متاسفانه عمده‌ترین تهدید، معطوف به تخریب و تغییر وضعیت چشمه‌ها و برکه‌هایی است که برای مصارف کشاورزی و دامداری توسط روستائیان، کشاورزان و دامداران صورت می‌گیرد البته ناآگاهی جوامع بومی از وضعیت سمندرهای ایران یکی از علل بروز چنین رفتارهایی است بنابراین آموزش و اطلاع‌رسانی در زیستگاه‌های سمندرهای ایران در دستور کار قرار دارد.

انتهای پیام

Let’s block ads! (Why?)

ایسنا

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبریار صلح خبر

قوانین خبریار صلح خبر

  1. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  2. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
  3. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی صلح خبر 

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید