امروز: دوشنبه, ۵ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الإثنين 24 جماد أول 1446 | 2024-11-25
کد خبر: 356924 |
تاریخ انتشار : 15 اردیبهشت 1399 - 17:33 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر نمایشگاه عروسک‌های «لبخندِ زمین» برگرفته از عروسک‌های خلاقانه و ابداعی ساخته دست، با هدف حفظ عروسک‌های بومی پس از پایان شیوع بیماری کرونا و عادی شدن شرایط جامعه برگزار می شود. به گزارش  صلح خبر، به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، لیلا کفاش زاده […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

نمایشگاه عروسک‌های «لبخندِ زمین» برگرفته از عروسک‌های خلاقانه و ابداعی ساخته دست، با هدف حفظ عروسک‌های بومی پس از پایان شیوع بیماری کرونا و عادی شدن شرایط جامعه برگزار می شود.

به گزارش  صلح خبر، به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، لیلا کفاش زاده – مسئول دفتر کودک و نوجوان پژوهشگاه – با اعلام این خبر گفت: این دفتر در سال‌های اخیر بخش عمده‌ای از پژوهش‌های خود را به موضوع عروسک‌های بومی اختصاص داده و تا کنون در بسیاری از نمایشگاه‌ها و نشست‌های اختصاصی در حوزه عروسک و اسباب بازی شرکت کرده است.

به اعتقاد این پژوهشگر حوزه کودک و نوجوان، فصل مشترک میراث فرهنگی و اسباب بازی و عروسک بیشتر به دست ساخته‌های زنان و کودکان به ویژه مناطق روستایی که از فرهنگ بومی‌تری برخوردارند اختصاص یافته  و کارشناسان این حوزه با مطالعه و پژوهش روی نحوه ساخت، جنس، ارتباط با طبیعت و فرهنگ‌های وابسته به عروسک، به مطالعات تاریخی در حوزه کودکان پی می‌برند.

او افزود: استفاده از نمادهایی که معرف فرهنگ غنی این سرزمین بوده و بتواند ابزاری برای شناساندن هنر و دست ساخته های ایرانی باشد آثاری منتقل کننده بار تاریخ و فرهنگ به نسل آینده خواهند بود.

وی با اشاره به فعالیت‌های سال گذشته این مرکز در این حوزه اظهار کرد: نشست‌هایی با حضور کارشناسان مرکز معرفی فرهنگی و پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی فرهنگی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری  و  طراحان عروسک‌های ایرانی در مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری کانون برگزار شد و در پنجمین جشنواره ملی اسباب‌بازی کانون پرورش فکری بخش ویژه‌ای به عروسک‌های ایرانی اختصاص یافت.

او با تاکید بر این‌که با هدف حفظ و شناساندن عروسک‌های بومی، کارشناسان میراث فرهنگی بر آن شدند تا با حمایت معنوی از برگزاری جشنواره گروهی عروسک سازان با نام «لبخندِ زمین» در این رویداد شرکت کنند، گفت: این نمایشگاه توسط شورای نظارت بر اسباب‌بازی و با مشارکت مرکز سرگرمی‌های سازنده و بازی‌های رایانه‌ای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و استودیو عروسک نیلشید و با همکاری پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری برگزار می‌شود و از دیگر حامیان این رویداد می‌توان از کرسی سلامت اجتماعی یونسکو نام برد.

وی تاکید کرد: این نمایشگاه در بردارنده عروسک‌هایی خواهد بود که از هر جنس و ابعادی به مفهوم «لبخندِ زمین» اشاره داشته باشد.

کفاش‌زاده با اشاره به این‌که بر اساس این فراخوان، انتخاب مواد و ابعاد در ساخت عروسک‌های «لبخندِ زمین» برای علاقه‌مندان آزاد است، ادامه داد:‌ موادی که برای ساخت این عروسک‌ها استفاده می‌شود باید از پارچه، چوب، پاپیه‌ماشه، انواع خمیر مجسمه، گل، گچ و ترکیبی از مواد در دسترس و به‌ویژه طبیعی و دوست‌دار طبیعت باشد و عروسک‌ها باید به صورت خلاقانه و ابداعی ساخته شود و عروسک‌های کپی به هیچ عنوان پذیرفته نخواهد شد.

او تاکید کرد: آثار در ابتدا با ارسال عکس داوری و پس از انتخاب بر اساس ویژگی‌های یاد شده، ارسال می‌شود.علاقه‌مندان تا ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ فرصت دارند تا عکسِ‌ عروسک‌های خود را به شماره واتس‌اپ ۰۹۹۱۲۴۷۸۷۶۷ ارسال کنند. نمایشگاه عروسک‌های «لبخندِ زمین» پس از پایان شیوع بیماری کرونا و عادی شدن شرایط جامعه برگزار و تاریخ آن نیز در آینده اطلاع‌رسانی خواهد شد.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید