امروز: شنبه, ۷ مهر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: السبت 25 ربيع أول 1446 | 2024-09-28
کد خبر: 396808 |
تاریخ انتشار : 09 آبان 1399 - 0:15 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر سفیر سابق کشورمان درآذربایجان طرح ایران برای حل مناقشه قره‌باغ را نشان دهنده اهتمام دستگاه دیپلماسی برای ورود به این مساله عنوان کرد و آن را یک طرح معقول دانست. محسن پاک آیین در گفت‌وگو با صلح خبر، در ارزیابی خود از سفر عراقچی، معاون وزیر خارجه به منطقه […]

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر

سفیر سابق کشورمان درآذربایجان طرح ایران برای حل مناقشه قره‌باغ را نشان دهنده اهتمام دستگاه دیپلماسی برای ورود به این مساله عنوان کرد و آن را یک طرح معقول دانست.

محسن پاک آیین در گفت‌وگو با صلح خبر، در ارزیابی خود از سفر عراقچی، معاون وزیر خارجه به منطقه برای رایزنی و گفت‌وگو در خصوص طرح پیشنهادی ایران جهت حل مناقشه قره باغ گفت: طرح ابتکاری ایران نشان دهنده اهتمام دستگاه دیپلماسی برای ورود جدی به مناقشه قره باغ است و این اقدام و سفر آقای عراقچی به باکو و سپس به مسکو ، ایروان و آنکارا را باید به فال نیک گرفت.

وی تصریح کرد: آن طور که از صحبت های آقای عراقچی مطرح است طرح جمهوری اسلامی ایران یک طرح معقول و با نگرش به مواضع و مطالبات دو کشور ارمنستان و جمهوری آذر بایجان می باشد دراین طرح علاوه بر تاکید بر حفظ تمامیت ارضی جمهوری  آذربایجان به مساله تعیین حق سرنوشت که مطالبه ارامنه قره باغ است، توجه شده است.

سفیر سابق کشورمان در جمهوری آذربایجان همچنین اعلام نمود: در این طرح از جمهوری آذربایجان درخواست شده که در راستای تمامیت ارزی خودش به مطالبات ارامنه و رعایت حقوق آنان توجه شود. در واقع دو مفهوم حقوقی حفظ تمامیت ارضی و حق تعیین سرنوشت در طرح ایران مورد توجه قرار گرفته است.

پاک آیین ابراز عقیده کرد: اگر جمهوری آذربایجان و ارمنستان قدری انعطاف نشان دهند می توانیم این طرح را پیش ببریم. اما با توجه به پیچیدگی مناقشه قره باغ و اصرار دو طرف به نقض آتش بس نمی توانیم انتظار داشته باشیم که به سرعت طرح ایران جواب  دهد. اما در هر حال یک طرح معقول است و حرکت جدی برای همکاری ها درآینده خواهد بود.

وی در ادامه با بیان این که این مناقشه بین ارمنستان و آذربایجان نیست گفت: ارمنستان به این مساله اعتقاد دارد و به نظر می رسد که مناقشه بین آذربایجان و قره باغ باشد. در واقع جمهوری آذربایجان با بخشی از این جمهوری خود مختار قره باغ که ادعای استقلال دارد طرف است اهالی قره باغ هم مطالباتی مانند حق تعیین سرنوشت وحقوقی که اقوام مطالبه می کنند را خواهان هستند. بنابراین اگر آذربایجان حق تعیین سرنوشت را بپذیرد و حقوق ارامنه تعیین شود دلیلی ندارد که ارمنستان دخالتی داشته باشد.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید