امروز: پنجشنبه, ۸ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الخميس 27 جماد أول 1446 | 2024-11-28
کد خبر: 342291 |
تاریخ انتشار : 27 بهمن 1398 - 9:40 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر صلح خبر/مرکزی پیست اسکی پاکل یکی از اصلی ترین ظرفیت های گردشگری زمستانی استان مرکزی است که می تواند در روزهای سرد سال مقصدی برای تفریحات زمستانه باشد. اسم گردشگری و تفریح که به میان می آید عموما گشت و گذارهای فصل بهار و تابستان به ذهن متبادر می […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

صلح خبر/مرکزی پیست اسکی پاکل یکی از اصلی ترین ظرفیت های گردشگری زمستانی استان مرکزی است که می تواند در روزهای سرد سال مقصدی برای تفریحات زمستانه باشد.

اسم گردشگری و تفریح که به میان می آید عموما گشت و گذارهای فصل بهار و تابستان به ذهن متبادر می شود، اما زمستان و روزهای سرد و سفید سال نیز می تواند خاطره انگیزترین لحظات را برای گردشگران رقم بزند.

یکی از مفرح ترین و اتفاقا غالب ترین تفریحات زمستان با برف گره خورده است و شاید بهترین نقطه برای تخلیه هیجانات در روزهای سرد سال پیست های اسکی باشد که اتفاقا شمار بسیاری از این پیست ها در کشور فعال است و استان مرکزی نیز ظرفیت بالقوه ای در این راستا در اختیار دارد.

پیست اسکی پاکل حدود ۲۰ سال پیش در ۲۵ کیلومتری شهرستان شازند و ۵۵ کیلومتری اراک و در نزدیکی روستای پاکل در دامنه کوه های روستای چالهما با ارتفاع ۱۲۰۰ متر و طول ۵ کیلومتر و ۶۰۰ متر طول برای اسکی احداث شد.

این پیست امکاناتی چون سه دستگاه تله سیژ و رستوران دارد و به دلیل بارش مناسب برف برای گردشگری زمستانی و اسکی ظرفیت بسیار مناسبی محسوب می شود که می تواند مقصد بسیاری از اسکی بازان و گردشگران باشد.

سید حسن حسینی معاون گردشگری استان مرکزی با اشاره به اینکه استان مرکزی با لحاظ موقعیت جغرافیایی و کوهستانی ظرفیت های بسیاری برای گردشگری زمستانی دارد که یکی از این ظرفیت ها پیست اسکی شهدای سربند(پاکل) است، گفت: این پیست ماهانه ۱۰۰ گردشگر را میزبانی می کند که سالانه به رقمی حدود ۲۵۰۰ نفر می رسد و با توسعه امکانات در این منطقه همچون تله کابین، واحدهای اقامتی و پذیرایی و شرایط رفاهی و خدماتی قطعا می تواند گردشگران بسیاری را به خود جلب کند.

فرماندار شهرستان شازند نیز خاص‌ترین جاذبه‌های گردشگری استان مرکزی و شهرستان شازند را پیست اسکی پاکل به عنوان تنها پیست اسکی مرکز کشور اعلام نمود و به صلح خبر گفت: این پیست ظرفیت بسیار خوبی برای جذب گردشگر است، اما برای ماندگاری بیشتر برف نیاز به برف‌کوب دارد که تهیه آن در حیطه وظایف وزارت ورزش است، البته با این وجود فرمانداری آمادگی مشارکت با وزارتخانه برای تهیه این برف‌کوب را دارد.

مصطفی عرب اضافه کرد: پیست پاکل امکان واگذاری به بخش خصوصی را دارد و حتی در حال حاضر یک سرمایه‌گذار بومی در این خصوص اعلام آمادگی کرده است، اما باید امنیت خاطر سرمایه‌گذار تامین و حفظ شود.

به گزارش صلح خبر، حدود دو دهه از عمر این پیست در استان مرکزی می گذرد، تا اینجای کار مسلما هزینه های بسیاری برای فعال بودن آن صرف شده و بخشی از مسیر توسعه گردشگری در این منطقه طی شده است و قطعا نمی توان از کنار سرمایه گذاری صورت گرفته به سادگی گذشت. با قدری تمرکز بر این ظرفیت می توان جاذبه بسیاری در این پیست ایجاد کرد و تبع آن روستاهای اطراف پیست نیز با توسعه بوم‌گردی و گردشگری روستایی از این پتانسیل منتفع خواهند شد و اقتصاد منطقه و حتی شهرستان شازند دچار دگرگونی می شود.

الگوهای بسیاری در کشور وجود دارد که می توان از تجربه آنها برای توسعه پیست اسکی پاکل استفاده کرد، پیست های اسکی بزرگ کشور مانند توچال، دیزین، شمشک، آبعلی و دربند سر از جمله پیست هایی هستند که عمری بیش از ۴۰ سال دارند و تقریبا تمام امکانات رفاهی و خدماتی که یک پیست اسکی باید داشته باشد را در خود جای داده اند، اما اگر بخواهیم به پیست هایی هم رده با پیست اسکی پاکل نگاهی بیندازیم به پیست اسکی فریدون شهر اصفهان و پولادکف سپیدان شیراز می رسیم که حوالی سال ۱۳۸۱ احداث شده اند، این پیست ها طی ۱۷ سال اخیر تمام امکانات مورد نیاز یک پیست اسکی استاندارد و جذاب برای گردشگران زمستانی همچون اقامتگاه برای ورزشکاران، هتل، مهمانسرا، رستوران، کافی شاپ، تجهیزات اسکی، تله اسکی، تله کابین، اسنوربرد، ماشین های کوهستان، موتورهای برفی، بالابر، برفکوب، پیست اسکی آموزشی را در خود جای داده اند و سالانه حدود ۳۰ هزار گردشگر را میزبانی می کنند، اما پیست اسکی پاکل پس از گذشت ۲۰ سال همچنان گرفتار برفکوب است.

رییس هیات اسکی استان مرکزی در این‌باره به صلح خبر گفته بود: متاسفانه بدون دستگاه پیست‌کوب امکان استفاده از پیست اسکی شهدای سربند برای ورزشکاران این رشته وجود ندارد، استعداد زیادی در استان مرکزی در رشته اسکی وجود دارد و با راه اندازی پیست اسکی شهدای سربند، این رشته ورزشی توسعه بیشتری خواهد داشت.

محمد رئوفی با بیان اینکه به منظور تامین پیست کوب پیگیری‌های خوبی از سوی اداره کل ورزش و جوانان صورت گرفته است، افزود: دستگاه پیست‌کوب توسط پیمانکار از آلمان خریداری شده و با پرداخت هزینه آن که حدود ۴۰۰ میلیون تومان است، وارد استان خواهد شد، در غیر این صورت به یکی از سه استان دیگری که متقاضی پیست‌کوب هستند، منتقل خواهد شد.

به گزارش صلح خبر، امروز پیست پاکل با تمامی ظرفیت های بالقوه و منظره بکر خود فقط به محلی برای برف بازی یا تیوپ سواری بدل شده است که اتفاق بدی هم نیست، حضور علاقمندان و گردشگران در این منطقه خود انگیزه و ترغیبی برای مسئولان خواهد بود که بیش از گذشته به این سرمایه طبیعی توجه کنند تا بتواند قطبی برای ورزش های زمستانی را در استان مرکزی ایجاد کند، ولی با اینهمه ساعتی به سر بردن در این منطقه، نفس کشیدن در طبیعت بکر آن و اسکی و تیوپ سواری در پیست پاکل برای کسانی که به دنبال ساعتی آرامش در منطقه ای برفی و کوهستانی هستند نه تنها خالی از لطف نیست، که بسیار خوشایند است.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید