گروه فرهنگ و هنر؛ متن یادداشت امیرحسین علمالهدی که در اختیار ایسنا قرار گرفته به شرح زیر است: «به نام خدا واقعیتش در هرجشنی که برگزار میشود، برگزارکنندگان ترجیح میدهند در جشن کسی بیدلیل آزردهخاطر نشود و وقتی جشن بزرگ سینمای ایران توسط خانه سینما برگزار میشود انتظار این است که فیلمهای به نمایشدرآمده در […]
گروه فرهنگ و هنر؛
متن یادداشت امیرحسین علمالهدی که در اختیار ایسنا قرار گرفته به شرح زیر است:
«به نام خدا
واقعیتش در هرجشنی که برگزار میشود، برگزارکنندگان ترجیح میدهند در جشن کسی بیدلیل آزردهخاطر نشود و وقتی جشن بزرگ سینمای ایران توسط خانه سینما برگزار میشود انتظار این است که فیلمهای به نمایشدرآمده در سینماهای کشور در یک فرآیند منطقی (حداقل مشروط به عضویت عوامل فیلمها در خانه سینما) توسط این جشن ارزیابی شوند.
سال گذشته با تعامل دبیر جشن جناب اسعدیان و با استناد به صراحت آییننامه جشن که ذکر کرده بود هر فیلمی که به نمایش عمومی در سینماها درآید میتواند مورد داوری قرار گیرد، فیلمهای سینمای هنر و تجربه چه دارای پروانه ویدیویی و چه سینمایی توسط داوران مورد ارزیابی قرار گرفت و مقرر شد اعضایی که در فیلمهای ویدیویی متقاضی شرکت در جشن هستند و در صنوف مربوطه عضو هستند بتوانند در بخشهای تخصصی صنوف داوری شوند و جشن پارسال خانه سینما در حالی پایان یافت که یک فیلم متعلق به سینمای هنر و تجربه که با پروانه ویدیویی تولید شده و توانسته بود پروانه نمایش سینمایی مشروط بگیرد (مشروط به معنای این که جزو سوابق سینمایی عوامل فیلمشان قرار نمیگیرد) جوایز این جشن را درو کرد (چند متر مکعب عشق).
امسال متوجه شدیم جشن بزرگ سینما نسبت به تغییر بند اساسنامه خود اقدام کرده است و قید هر فیلمی را که دارای پروانه نمایش سینمایی است جایگزین قید سال پیش کرده است (هر فیلمی که به نمایش عمومی در سینماها درآید)!
از دبیر محترم جشن و شورای محترم سیاستگذاری درخواست کردیم که گذاشتن این بند به معنای این است که بازیگری که مهمترین جایزه تاریخ سینمای ایران را گرفته است نمیتواند در جشن سینما باشد فقط به دلیل اینکه فیلم آن بازیگر پروانه ویدیویی دارد (فیلم چهارشنبه با بازیگری شهاب حسینی دارای نخل طلای کن) و یا فیلم تحسینشده ممیرو که مهمترین جایزه جشنواره پوسان کره جنوبی و چند جشنواره دیگر را گرفته است نمیتواند در جشن اهالی سینما شرکت کند؟ و یا فیلم سینمایی پات که جوایز زیادی گرفته از جشنوارههای جهانی چطور؟ و سایر فیلمهایی که عوامل عضو خانه سینما در آنها بودهاند چطور؟
جواب عزیزان این بود که ما فقط به دلیل این که فیلمهای ویدیویی هنر و تجربه نتوانند در جشن حضور یابند این بند از اساسنامه را تغییر دادیم!
خب فقط به عزیزان خانه سینما عرض میکنم جشنتان مبارک باشد اما تعداد زیادی از فیلمسازان سینمای ایران را که افتخارآفرینی کردهاند و عضو خانه سینما هم هستند آزردهخاطر ساختید و این با وحدتی که خانه سینما باید به دنبالش باشد در تضاد است…».
کمال تبریزی پیشتر در گفتوگو با ایسنا درباره آخرین وضعیت فیلمهای هنر و تجربه در رقابت جشن خانه سینما گفته بود: «فقط فیلمهایی که دارای پروانه نمایش سینمایی هستند، میتوانند در این رقابت شرکت کنند. به نظر من فیلمهای با پروانه ویدیویی که کیفیت سینمایی دارند هم میتوانستند در جشن شرکت کنند اما شورای سیاستگذاری جشن با این نظر مخالفت کرد».
انتهای پیام
Let’s block ads! (Why?)
ایسنا