امروز: سه شنبه, ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 17 شوال 1446 | 2025-04-15
کد خبر: 153898 |
تاریخ انتشار : 07 خرداد 1396 - 11:12 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگ و هنر پایگاه صلح خبر ؛ وقتی مرشدها برای روحیه دادن به سربازان رجزخوانی می‌کردند به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مراسم آيينی پرده‌خوانی به مناسبت ماه رمضان شنبه شب ششم خرداد در فروشگاه مركزی شهر كتاب با حضور اردشير صالح‌پور و مرشد محسن ميرزا علی و با اجرای مارال دوستی برگزار شد. صالح‌پور با […]

به گزارش مجله فرهنگ و هنر پایگاه صلح خبر ؛

وقتی مرشدها برای روحیه دادن به سربازان رجزخوانی می‌کردند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مراسم آيينی پرده‌خوانی به مناسبت ماه رمضان شنبه شب ششم خرداد در فروشگاه مركزی شهر كتاب با حضور اردشير صالح‌پور و مرشد محسن ميرزا علی و با اجرای مارال دوستی برگزار شد.

صالح‌پور با بيان اينكه مردم در گذشته در ماه رمضان بيدار می‌مانند، گفت: «در واقع شهر كتاب مركزی با برگزاری اين هفته مناسبتی در اين ماه شريف به سنت گذشته ايرانيان ادای دين كرده است.»

او ادامه داد: «فضاهای مجازی مردم و خانواده‌ها را از هم دور كرده است و اگرچه من مخالف اين فضاها نيستم اما به نظرم استفاده بيش از اندازه از اين كانال‌ها، منزلت و شان انسانی را از بين می برد در حالی كه حضور رو در رو، تاثير بيشتری دارد چراكه ما وقتی در چشم همديگر نگاه می كنيم، نمی توانيم دروغ بگوييم ولی با چت كردن راحت اين كار را انجام می دهيم.»

اين استاد دانشگاه در پاسخ به اين سوال كه پرده‌خوانی از چه زمانی شروع شده است، گفت: «اين هنر عمدتا به دوره ساسانی برمی‌گردد اما به مرور زمان كامل شده است. به عنوان مثال هنر نقالی، به دوره اشكانی بر می‌گردد و گوسان‌ها، حكم نقالان و راويان را داشته است و در زمان هخامنشيان در كوی و برزن حركت می‌كردند و برای مردم شعر می‌خواندند. يا مثلا ارژنگ كه به واسطه نقاشی رسالتش را انجام می‌داد، به نوعی پرده‌خوانی می‌كرده است.»

او افزود: «اما برای نخستين بار، در جنگ چالدران بود كه مرشدها برای بالا بردن روحیه سربازان، برای آنها رجز خوانی می كردند بنابراين پرده‌خوانی پيش از اينكه مذهبی باشد، ملی و حماسی بوده است. پرده‌خوانی به اين ترتيب شكل گرفت و ادامه پيدا كرد و تا امروز هم ادامه داشته است.»

اين استاد دانشگاه با اشاره به ويژگی های بصری اين پرده گفت: «پرده‌های نقالی پرسپكتيوی دارد كه با پرسپكتيو نقاشی های غربی تفاوت دارد.»

در ادامه، مرشد محسن ميرزا علی، با خواندن شعرهایی، حكايت خود را آغاز كرد و در ادامه، درباره شاه عباس، پسری كه به خواستگاری دختری زيبا رفته بود و…. داستان‌های متفاوتی را برای حضار نقالي كرد.

58243

Let’s block ads! (Why?)

RSS

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبریار صلح خبر

قوانین خبریار صلح خبر

  1. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  2. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
  3. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی صلح خبر 

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید