امروز: دوشنبه, ۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الإثنين 24 جماد أول 1446 | 2024-11-25
کد خبر: 42197 |
تاریخ انتشار : 30 آذر 1394 - 23:49 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

سینما و تلویزیون > چهره‌ها – محمد متوسلانی :هر چقدر مسئولین و مردم ارتباط درست تری داشته باشند و صادقانه با هم صحبت و همکاری کنند، نتیجه بهتری عایدشان می‌شود. به‌ويژه درباره مسائل اجتماعي، چون اين مسائل اجتماعي هم گريبانگير خود جامعه است و هم براي مسئولان مشكل ساز.در نتيجه آن سياست قبلي كه مبتني بر احتياط […]

سینما و تلویزیون > چهره‌ها – محمد متوسلانی :
هر چقدر مسئولین و مردم ارتباط درست تری داشته باشند و صادقانه با هم صحبت و همکاری کنند، نتیجه بهتری عایدشان می‌شود.

به‌ويژه درباره مسائل اجتماعي، چون اين مسائل اجتماعي هم گريبانگير خود جامعه است و هم براي مسئولان مشكل ساز.در نتيجه آن سياست قبلي كه مبتني بر احتياط در اطلاع‌رساني و سرپوش گذاشتن بر مشكلات اجتماعي بود و مردم را نامحرم دانستن و در جريان مسائل قرار ندادن امروزه ديگر مورد قبول كسي نيست.

آن سياست‌ها عملا ديگر نمي‌تواند كار سازباشد. اگر مردم فكر كنند و برايشان دقيقا مشخص شود كه مشكلات چه چيزهايي هستند، مشاركت مردمي در حل بحران‌هاي اجتماعي مي‌تواند بسيار كار ساز باشد؛ چرا كه گاهي مردم در جريان دقيق و فني مشكلات قرار ندارند و اين اطلاع‌رساني و شفافيت مسئولان است كه به مردم براي حل بحران‌ها كمك مي‌كند.

هم جامعه و هم مسئولان با اين نوع نگاه مي‌توانند بهتر عمل كنند چرا كه با آگاهي بيشتر و مشاركت دوسويه با آسيب‌ها برخورد خواهند كرد. فهم آبشخور نابساماني‌ها از جانب مردم مهم است. اين فهم در واقع پاسخ به چرايي وقوع آسيب‌هاست. شما وقتي بيماري را تشخيص دهيد مي‌توانيد داروي مؤثري براي آن به‌كار ببريد اما اگر بيماري درست تشخيص داده نشود، طبيعي است كه درمان راه به جايي نمي‌برد.

گروه‌هاي مردم نهاد يا همان NGO‌ها در اين زمينه سهم بسزايي دارند. هرچقدرفعاليت اين گروه‌هاي مردم نهاد بيشتر شود ياري‌رساندن به مسئولان نيز بهبود مي‌يابد.گروه‌هاي مردم نهاد اول بايد خود را معرفي و در قدم بعدي جلب اعتماد كنند و نشان دهند كه مي‌توانند براي رفع معضلات قدم جدي بردارند. طبيعي است كه NGO‌ها در اين بستر مي‌توانند مؤثر‌تر رفتار كنند. اين تجربه پيش‌تر از ما در دنيا نتايج درخشان داشته است.

تجربه NGO‌ها در ايران نيز تا به حال باعث برداشتن قدم‌هاي مثبتي شده است اما به‌دليل اينكه اين فرهنگ‌سازي‌ لازم و اطلاع‌رساني صحيح در قبال آن پيش‌تر انجام نشده است و جامعه چندان با فعاليت اين گروه‌ها آشنا نيست نتوانسته‌اند آنچنان كه بايد و از اين نهادها انتظار مي‌رود، نتايج ملموسي را نظاره كنيم.

ازطرفي بايد گفت ازجمله موضوعاتي كه در اين ميان بايد بيش از پيش مورد توجه قرار بگيرد رفتار مهربانانه در ميان شهروندان است. عدم‌اعتماد باعث شده است كه ارتباطات مهربانانه دررفتار شهروندي گم شود و خود اين موضوع به پرخاشگري‌ها و ايجاد آسيب‌هاي اجتماعي مرتبط انجاميده است. البته مهرباني به‌معناي اعتماد تام به همه نيست تا در قبال رفتارها و سوءاستفاده برخي و سلب اعتمادها مهرباني نيز درميان شهروندان از بين برود. در اين معنا مهرباني بايد توأم با عقلانيت و خرد اجتماعي باشد. اينگونه، هم به گسترش مهرباني در شهر و رفتار‌هاي شهروندي كمك كرده‌ايم و هم از آسيب‌هاي احتمالي سوءاستفاده از مهرباني‌هاي شهروندي كاسته‌ايم.

  • بازيگر و كارگردان سينما و تلويزيون

This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.

RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!