امروز: دوشنبه, ۵ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الإثنين 24 جماد أول 1446 | 2024-11-25
کد خبر: 350353 |
تاریخ انتشار : 10 فروردین 1399 - 14:58 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر یک کارشناس مسائل دینی با تاکید بر این که در جامعه امروز و در جهان هستی باید بیش از گذشته برروی واژه ادب و ترویج آن در زندگی فردی و اجتماعی سرمایه گذاری کنیم، گفت: وقتی ادب در زندگی انسان‌ها جاری باشد، زندگی افراد تنظیم می‌شود، تمام توهین‌ها، ناسزاها، […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

یک کارشناس مسائل دینی با تاکید بر این که در جامعه امروز و در جهان هستی باید بیش از گذشته برروی واژه ادب و ترویج آن در زندگی فردی و اجتماعی سرمایه گذاری کنیم، گفت: وقتی ادب در زندگی انسان‌ها جاری باشد، زندگی افراد تنظیم می‌شود، تمام توهین‌ها، ناسزاها، بداخلاقی‌ها و حق‌الناس‌ها به دلیل نبود ادب است. بارزترین ویژگی قمر بنی‌هاشم (ع) ادب ایشان بوده است و باید این امر را در جامعه بیشتر ترویج بدهیم تا یک جامعه پویا و پیشرفته داشته باشیم. 

حجت الاسلام والمسلمین محمد صادق کفیل در گفت‌وگو با صلح خبر، با تاکید بر این موضوع که بارزترین ویژگی و صفت اخلاقی حضرت عباس (ع) ادب ایشان است اظهار کرد: هدف پیامبر اسلام (ص) از بعثت، کامل کردن مکارم اخلاق بوده است. «إِنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَکارِمَ الْأَخْلَاقِ؛ به راستی که من برای به کمال رساندن مکارم اخلاق مبعوث شده‌ام. »

وی ادامه داد: جامع تمام خوبی‌ها در ادب خلاصه می‌شود. اما صفت ادب یک صفت اخلاقی در کنار بقیه صفات نیست. بلکه صفتی جامع محسوب می‌شود که تمام خوبی‌ها در آن جای می‌گیرد. جامعیت ادب است که از انسان یک فرد تجلی یافته می‌سازد. 

این کارشناس دین و اخلاق خاطرنشان کرد: در نامه 31 نهج البلاغه حضرت علی (ع) به امام حسن (ع) به صفت ادب اشاره شده است. همچنین امام سجاد (ع) در صحیفه سجادیه یکی از وظایف پدر نسبت به فرزند را ادب معرفی می‌کند. امام صادق (ع) در زیارتنامه حضرت عباس (ع) به چهار ویژگی اشاره می‌کند که از جمله این ویژگی‌ها تسلیم، تصدیق، وفا و خیرخواهی است و جامع هر چهار صفت ادب است. چرا که ادب انسان را با وفا می‌کند و اگر صفت ادب در انسان وجود داشته باشد فرد به اوج انسانیت می‌رسد. ادب بارزترین ویژگی قمر بین هاشم (ع) بوده است. 

این کارشناس مسائل دین افزود: برخی ادب حضرت را فقط از بعد ظاهری ترجمه می‌کنند کما اینکه این موضوع اشکالی ندارد اما ادب حضرت را نه تنها از بعد ظاهری بلکه از بعد معنوی نیز باید بررسی کنیم. فردی که ادب داشته باشد از بهره عقلی و شعور بالایی برخوردار است. 

کفیل تاکید کرد: این صفت ادب صفتی است که از حضرت ام البنین (ع) به حضرت عباس (ع) رسیده است. حضرت ام البنین در خانه حضرت علی (ع) هرگز از حضرت فاطمه زهرا (س) پیشی نگرفتند و حتی نام خود را تغییر دادند. همین رفتار بود که از قمر بنی هاشم(ع) مودب‌ترین انسان را ساخت و هیچ جا از امام خود پیشی نگرفت. 

وی گفت: حضرت عباس (ع) هر آنچه که امام زمانش مطرح می‌کرد را انجام می‌دادند چراکه جایگاه امامت برای حضرت شناخته شده بود. وقتی ادب باشد تمام زندگی فرد تنظیم شده است. ادب برخورد فرزند با پدر و مادر، همسر با همسر و فرد را نسبت به جامعه تنظیم می‌کند. تمام توهین‌ها، ناسزاها و بداخلاقی‌ها به دلیل نبودن ادب است. 

کفیل افزود: با ترویج ادب و کار کردن بر روی این موضوع و سرمایه‌گذاری برروی ادب می‌توانیم رشد انسانی و جامعه پیشرفته‌ای را داشته باشیم. انسان مودب اهل عبادت و نماز و طاعت و انس با خداوند است. این ادب فرد است که پیوندش را با حضرت حق، توحید و نبوت و انس با قرآن بیشتر می‌کند. با ترویج ادب در جامعه می‌توانیم تمام مشکلات را حل کنیم. 

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید